Hur piiiiiiip kan man

Igår satt jag och tittar på min man och minstingen som håller på och grejer i trädgården. De pratar skrattad och tjoade. Jonathan hörde man också ibland då han var iväg och leker med två kompisar ifrån gården brevid. Efter att jag suttit en stund och tittar på min man och hans son så gick jag ut och gjorde dem sällskap<3
Mitt liv är bra. Lyckan över min familj kan jag inte ens sätta ord på och min kärlek till mina tre pojkar ja den går inte att definera alls då den är så stor.

Men det jag ville skriva om idag var barn och känslan av att duga.
När en annan var lite (vilket inte var för längesen) så kommer jag ihåg hur viktig den känslan var av att känna grupptillhörighet och att att man dög. Det är någon samhället sätter väldig press på dagens barn. Tyvärr kan vi inte ändra på ett helt samhälle även om vi alla många gånger skulle vilja göra det. Men vi kan göra det vi kan i våra hem. Uppskatta och vissa intresse för våra barn visar och ger känslan av att duga.  Vi bodde förut på andra våningen och barnen ville inte ens gå ner för trappen utan att jag eller Johan var med dem. Hämmande för utvecklingen? JA utan tvekan!

Idag är det helt annorlunda. Barnen kommer hem från skola och dagis och springer ut och leker med sina vänner. Barn ska vara så. De ska ha vänner och de ska kunna känna på friheten det hör till barndomen. Vi bor idag i ett radhus och precis utanför våran trädgård så finns det en lekpark. Lyckoträff? Nej alla hus vi tittade på har haft likadant då vi kände att det var viktigt för barnen. Det har framkommit mycket ifrån barnen vad de inte tycker om och saker som vi inte hade så stor makt över men som vi nu vet att vi kan påverka och detta för att barnen ska ha det bästa de kan få.

Men ibland kanske vissa måste stanna upp och tänka om jag gör såhär vad händer då? Som jag skrev i förrgår. Konsekvenser av sitt handlande. Jag tror många föräldrar idag är väldigt egoistiska utan att ens veta om det. Vissa tar med datorn in i barnets rum när de ska leka tillsammans. Vissa kollar på datorn samtidigt som barnet pratar med dem m,m Detta är små egoistiska handlingar som många inte tänker på. Men tänk dig själv du vill prata med någon men den tittar inte på dig och allt du får till svar är du får vänta lite? Snart tröttar man och ignorerar personen helt för varför försöka prata med någon som ändå inte lyssnar? Vad får er att känna att ni duger? och tänk på hur ni gör sen mot era barn och om det bekräftar deras behov av att duga precis för vem just dem är!

Idag har Jonathan knappt varit hemma under dagen. Han har varit hemma och ätit och fikat sen har han sprungit iväg och lekt med sina vänner igen. Benjamin,jag och älsklingen har hållt på och packat till hjärtat. Han åkte för 20 minuter sen till flygplatsen för att flyga till Schweiz. Han ska vara där på utbildning i 5 dagar. Så ikväll är det bara jag och små trollen. Just nu ligger bemo i badet och leker och Jonathan spelar tv-spel. Om en timme eller två ska vi krypa upp i soffan alla tre och mysa med film och grejer har vi bestämt. Tv myset på kvällarna värderas högt.

Jonathan valde en aktivitet förra året. Fotboll. Han är riktigt duktig på det och vi hejar på honom varje gång han spelar. I sommar blir det matcher och andra tillställningar men tyvärr så väderar inte vissa hans aktiviter så han får ha dem på våran vecka enbart för att personen ifråga inte blev tillfrågad om att han skulle börja spela.Trodde barnbidraget skulle gå till sina barn men icke. Den ända som blir drabbad är Jonathan och kan man inte förstå det då kanske det är dags att börja tänka efter. Han missar varannan vecka för att det är jobbigt och åka m,m Ett stadig ursäkt är att har man tre barn ja då kan man inte göra vissa saker. Så alla ni som har tre barn hur är det? Sitter ni hemma jämt och får inte era barn ha egna aktiviter för att ni har tre barn? Det är tur att folk uppmärksammar saker som sker kring pojkarna för detta är inte riktigt klokt. Barnen blir drabbade för att en vuxen inte kan bete sig normalt och sen kommer det kommentarar som att jag inte sköter barnen m,m skratt retande!!

Aja ett gott skratt förlänger livet sägs det så jag måste ju bli riktigt gammal om detta fortsätter =)
Nu ska jag krypa upp i soffan med mina sötnosar<3 hoppas ni får en bra kväll <3




Själv har jag åtta barn, och alla håller på med olika saker hela tiden. Men det alltid så att barnen får lida för att någon familjemedlem inte orkar eller har tid. Jag hoppas att Ni kan lösa det för pojkens skull för fotboll är både roligt och nyttigt för barn.

2012-04-15 | 16:53:16

Barnbidrag skall gå till barnen, så dom kan få ha lite roligt, Som sakt jag hoppas det löser sig för honom annars så får Ni se till att han blir hämtat så han kan spela fotboll

2012-04-15 | 16:54:46

Vi har erbjudit oss att hämta men inte ens det går nu mera då det är jobbigt att träffa oss. Följer inte ens med barnet ner vi hämtning m,m Ja barnbidraget ska ju det men här verkar det läggas på annat än barnen!

2012-04-15 | 16:57:13

Du må vara ung, men ack så klok!

2012-04-15 | 17:26:16

tack underbara Febe =)

2012-04-15 | 17:53:52

Trodde du och barnens mamma var vänner ni umgicks ju förut eller? för det är väl henne du menar? Låter inte alls som ni är det längre ? Får man fråga vad som hänt?

2012-04-15 | 18:35:08

Ja det var vi men saker förändras tyvärr när folk inte är vuxna utan beter sig väldigt omoget. Sen tar jag inte att folk snuts kastar min familj. Sa ifrån och det kunde hon inte ta.

2012-04-15 | 18:43:24

Det är så underbart när du ljuger i bloggen, jag är barnens mamma, du visste mkt väl att jag inte hade råd med fotbollen denna terminen, barnbidraget GÅR till barnen, kläder, mat och bussresor till skolan, dessutom andra fritidsaktiviteter hemma med. även leksaker. så hur kan det inte gå till barnen? att jag inte kunnat gå på fotbollen tidigare är ju eftersom det varit så långt ut på landet att det ej gått bussar dit. Detta vet du!Jag fick reda på igår att det var fotboll i tallboda igen, igår sa ni det. jag har INTE sagt att han inte ska dit, så sluta ljug för guds skull... Detta är bara vidrigt utav dig. Herregud... Riktigt lågt av dig.

Sluta utmåla mig för en dålig mamma bara för att inte vi kommer överens.

LÄGG NED!

Våra problem osv måste ej skrivas ut på nätet, det är mer privat. Du vet tydligen inte vad privatliv innebär.

Du har seriösa problem.

Är det så att du måste locka till dig mer läsare genom att skriva ut massa problem? Känner du dig bättre då som människa?!

Vad är det för fel på dig?!

Ser verkligen ned på dig efter detta inlägg med lögner!

2012-04-16 | 13:29:03

varför ljuger du om att jag tycker att det är jobbigt att träffa er?! när har jag sagt det?

johan hämtade ju barnen här uppe sist och det var inte det minsta jobbigt.

jonathan fick gå upp för trappan själv EN gång pga av att jag lagade mat och inte ville ha världens liv på de andra pojkarna då vi skulle äta.



Så varför sitter du och ljuger hela tiden? förstår inte detta, tycker det är riktigt omoget



dessutom skrev ju du ett inlägg om att barnen inte kunde gå ned för trappan i eran gamla lägenhet och att detta var ju inte bra då barnen inte kände trygghet, nu får jag skit för att jonathan blir avsläppt vid min ingång och får gå upp för trapporna själv, det ann är dubbelmoral

2012-04-16 | 13:44:21

Det är skillnad på att lämna och hämta barn och kunna gå ner och leka. Men inte ens det förstår du???? Herregud! Jag ljuger inte vi hade diskussion sen kom det att du ville att vi lämna honom nedanför! Dagen efter fick Johan ett sms att du ville att allt med barnen gick mellan er. Barnen förstod tro mig! Säger det igen du har inget på min blogg att göra om det är svårt att läsa det jag skriver. Tar du åt dig är det upp till dig kanske dags för förändring då?

2012-04-16 | 13:57:39

eh ursäkta, vad förstod barnen?!

sa ni till barnen att det var så?

då är ni ju sjuka!

sen frågade jonathan mig om varför han fick gå upp själv och jag förklarade det för honom. som jag sa till er

2012-04-16 | 14:10:04

Nej självklart inte! Sånt är mer din grej. Du vet att du vill berätta om Noah för barn på 4 och 6 år. Det är sjukt! Barn förstår mer än du förstår tydligen!

2012-04-16 | 14:11:36

Tycker det är tydligt vem det är som är mogen här.

Är väldigt imponerad av vilket du ansvar du tar för pojkarna, trots att du inte har någon skyldighet till det...

Beklagar det som hände Noah.

Önskar er all lycka i framtiden!

2012-04-16 | 17:11:06

Tack så mycket Jenny! Och detsamma till dig med allt =) Anledningen till att jag publicerar Marias kommentarer är för att ni ska se att jag är inte ute och cyklar. Hennes kommentarer visar allt!

2012-04-16 | 20:05:04

Ursäkta.. men du verkar väldigt inskränkt och omogen.
du predikar om hur andra ska leva sitt liv och klagar på när andra smutskasta dig, och så gör du samma sak.. ja, dubbelmoral finns det gott om i världen! och din blogg är ett utmärkt exempel på det.

kanske ska du tänkte lite extra nästa gång?
jag menar, du har upplevt en hemsk sak, men so what? det ger inte dig rätten att predika eller tro att du är den enda som betyder.

och du vet öppenbarligen inte om att barn känner av ens tankar, och dina tankar om deras mamma stinkar hat lång väg utanför datorskärmen till och med.. hoppas för deras skull att dom tar dig med en nypa salt.

Svar: Jag har skrivit att jag "predikar" och skriver mycket om familjeförhållanden och hur det är att växa upp med skit runt omkring sig så ja det köper jag utan problem. Jag står för varje ord jag skriver i denna blogg och nej jag är inte den enda som betyder något vilket du borde veta om du har läst min blogg eftersom alla är så angelägna att klaga på att jag skriver om min familj och inte mig själv. Jo självklart känner barn av tankar och de gör de på det kropps språk som man förmedlar ibland medvetet och ibland omedvetet. Vad får dig att tro att du kan predika för mig hur jag ska leva mitt liv eftersom jag uppenbarligen inte kan predika om hur jag själv vill ha mitt liv och det jag upplevt?
Ann

2012-07-23 | 00:15:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback