greger och lite make over =)

De här dagarna har bestått av att hårda samtal och mycket skrivande angående min sjukdom så idag ute lämnar jag det.

Igår hände ju en hemsk sak. Jag satt inne vid tven och hörde hur det small till utanför. Som jag misstänkte så var det en fågel som krashat=( Jag ringde till några för att se om de kunde avliva honom men fick ej tag på någon så stackaren fick ligga där ute och dö. Men inte ensam jag var där och höll alla andra elaka fåglar borta!! Så igår fick greger somna in i solen. (ja jag döpte stackaren)

En liten bild på stakars greger.



Som jag skrivit tidigare så finns det alltid saker som måste göras när man har hus. Det tar aldrig slut på projekt som ska göras. Och igår blev ett till klart vilket gör mig super glad. För nu är det enbart listerna i vårt sovrum samt all rummet på övervåningen som ska målas vita sen har vi tagit alla i huset sen vi flytta in.

<----Före   Efter----->

Som ni ser så ser dörrarna förskräckliga ut så de ska lackas eller göras något med. Men vi får se vad det blir. Men ser så mycket bättre ut med vitt. Det bruna är så gammal dags. Så lite lister kvar sen är vi klara med lister/karmar i hela huset. Man ska också tänka på att vi har bott här ett år den 1 juni. Under detta år har vi

*Målat benjamins rum
*lagt golv i benjamins rum
*målat Jonathans rum
*lagt golv i Jonathans rum
*Målat hallen
*Målat alla lister och dörrkarmar i hallen
*Målat köket
*Målat alla lister och dörrkarmar i köket
*Målat fönstren i vardagsrummet
*Målat allrummet på övervåningen
*Målat alla dörrkarmar på övervåningen
*Målat vårt sovrum
*Målat fönstren i vårt sovrum
*Målat tvättstugan

Så allt detta på ett år tycker jag är väldigt bra presterat av mig och min älskling.

Nu ska jag ta mig lite mer kaffe och sen kanske jag ska ta en titt på Benjamins gardiner som jag började med för 1 vecka sen. Men det får ta tid och de blir klara när de blir...
Igår kom mitt hjärta hem med en bukett blommor som nu pryder vårt köksbord.

Bild tagen på landet i Söndags

Ha en underbar dag alla läsare =)


stackars liten =(

Då har ett projekt till i huset blivit klart! Helt sjukt hur mycket man vill göra men allt kan man inte göra då det kostar en hel del pengar och en hel del tid och inte tala om smärta. Men det blir lite små projekt här och där. Och som sagt nu är ett till klart. kommer komma bilder på det senare idag tror jag om jag finner orken att ta med kameran =)

Blev lite störd av ett samtal nyss.. Min sjukgymnast ringde upp och fråga hur det går med min träning och det har bara blivit ett pass till sen vi sist sågs. Men det är bättre än inget och jag är nöjd med det. Så bra jobbat.
Min arbetsterapeut ville tydligen också prata med mig och henne ville jag ha kontakt med för att ifrågasätta vad hon håller på med. Det var som vanligt inga raka svar utan enbart bortförklaringar och försöka släta över det hon gör. Nej nu är det slut på det har jag sagt till henne! Jag är trött på att behöva ha dessa disskutioner med en människa som egentligen ska hjälpa mig. Jag ska ringa hennes högsta chef under dagen och prata angående dessa saker som har hänt nu under dessa månader.

Något hemskt hände nyss. Jag hörde en smäll utanför och tyvärr var det som jag trodde och när jag kom ut så låg en stakars liten fågel där och en annan fågel satt och hacka honom i bröstet!! nedrans fågel... så nu vaktar jag den stakarn för jag vill inte att någon ska bita på honom eller göra honom illa!! Hoppas jag kan få tag i någon som kan avsluta hans liv och få honom att få vila i frid. Jag har inte hjärta till att slå ihjäl honom =( hoppas jag hittar någon snart!!!


Ha en bra dag alla läsare =)

Noah min älskade son<3

Igår kom det som jag väntat så länge på. Vårt minnes kort från kyrkogården den 25 Maj spreds Noah på minneslunden. Så idag ska vi åka till minneslunden och tända lite ljus för våran älskade ängla son. Jag ska också tända ett ljus för min mamma som också ligger på minneslunden. Skönt att veta att min mamma tar hand om vår ängla son ;)


Det har varit lite mycket nu ett tag så nu ska jag bara göra det jag känner för denna veckan har jag bestämt. På lördag ska vi åka iväg då vi är bjudna på 100 års kalas. Så blir en natt på hotell så det ska bli skönt att komma iväg lite då det var snart ett år sen vi var iväg någonstans....

...............................................Ja så känns det i huvudet just nu.Men nu ska jag ta och äta lite frukost så att min mage slutar prata =) Se om insperationen till att skriva återkommer under dagen.

Ha en bra dag alla läsare <3


Ängel från ovan

Som jag har nämnt så har jag världens bästa läkare. Idag ringde jag och fick en tid 1,5 timme senare. Så det var bara att försöka få lite ordning på utseendet och ge sig iväg. Avskyr när det blir stressigt och jag spänner mig. Och även smärtan som medkommer. Min läkare var lite sen men det gör inget. Vårt samtal gjorde mig så mycket starkare och verkligen motiverad igen att fortsätta kampen. Jag fick också veta att jag har både henne och en till chef på min sida som strider för mig för att jag ska få det jag har rätt till. Känns underbart att ha denna stöttning och hjälp med dessa duster. Nu ska jag ringa den högsta chefen på en enhet för att se till att någon tar ansvar för det som har hänt. Det kommer också bli en del möten fram över för att reda ut detta vilket känns skönt att veta att min läkare kommer att medverka på! Jag kom nyss hem och måste snart sätta mig i telefon som sagt för att se till att någon tar avsvar. Helt sjukt att man ska behöva kämpa såhär mycket för att ha rätt att vara sjuk. Men som min läkare sa förr eller senare så blir det rätt. Om detta inte hjälper så är det domstolen som gäller och vi ger oss inte som hon sa!! Jag behöver aldrig berätta för henne hur jag mår för hon ser på mig hur jag mår och säger det och jag nickar samtyckande. Hon är en ängel från ovan mer sånna till vården!


Nej nu ska jag försöka göra det jag har sagt att jag ska så får vi se hur detta slutar...

Läkarbesök

Ja snart ska jag åka till vc för att träffa min läkare och se hur vi ska gå vidare med allt. Ha en bra dag alla!!



uppenbarelse

Fick en liten uppenbarelse när jag gick runt i vårt hem nyss. Jag är en sjukt stark person! Ja låter lite egen kärt men jag är det. Trots alla motgångar jag har haft i livet så står jag fortfarande rakryggade med huvudet högt! Jag strider mina strider ensam och jag ger mig inte förens rätt är rätt. Detta är något jag fick lära mig i vääldigt ung ålder att stå upp för sig själv men också att stå för konsekvenserna av sitt handlande. Jag lever som jag lär och det är nog det jag är så sjukt stolt över. Jag skulle aldrig kunna uppfostra barn om jag inte levde som jag lär dem vilken dubbelmoral vore inte det?
Troligtvis så är inte livets svåra gång över på många år men jag ger inte upp. Jag ska vinna över livets väg att testa min styrka. Jag ska gå genom livet som jag gjort hittills med huvudet högt och ett rent samvete.
Idag har det shoppats skor till barnen och sen rååååkade det följa med varsin vatten pistol till dem båda då deras pappa tyckte de inte hade tillräckligt många redan ;)
Det inhandlades också två presenter till Alvin som benjamin ska på kalas hos i morgon. Tror ni han är nöjd när han ska få gå på sitt första kalas ENSAM inte behöva ha med sig sin bror. Stort för honom så det gör oss glada att se han så exalterad. Sen att han tror att man ska köpa tårta och allt annat till Alvin är en helt annan femma =)
Så bara så ni vet jag ÄR en stark individ som kämpar för mig och mina nära tills slutet och jag lämnar ingen utanför!!
Trevlig eftermiddag denna lördag <3

bra besked och skällt lite!!!

Idag har det varit en riktig skit dag. Jag vakna och hade så grymt ont i kroppen så jag visste inte om jag kunde ta mig upp. Efter mycket om och men så tog jag mig upp i sängen (tur man ställer klockan en bra bit innan man MÅSTE gå upp för att hinna). Gjorde i ordning Jonathan och sen gick jag sakta men säkert till skolan med honom. Han är så söt varje dag när jag lämnar honom. Efter att jag hängt in hans väska så går jag och skriver i tider för dagen och så letar jag reda på honom och säger hej då. Men alltid när jag gått ett par meter ropar han efter mig och vill att jag ska vinka till honom och säga hej då igen=).
Väl hemma igen så drack jag mitt kaffe och blev sittande i soffan en bra stund innan jag hittade lite ork att ta mig ut och lägga mig i solen. Tog med mig telefon så att jag kunde ringa till två personer som ja helt enkelt skulle få en ordentlig utskällning. Och chefen ringde först på enheten så hon fick avhyvlingen först och senare ringde person nummer 2. Dags att någon börjar komma på vart saker och ting har fallit mellan stolarna och gör något annars får jag kontakta den högst chefen och sedan driva detta ett snäpp högre till. Jag ger mig inte förens detta är klart och alla har gjort det de ska och på rätt sätt. Men när saker och ting sker på fel sätt och saker och ting sägs som inte är rätt så ger jag mig inte. Och detta blev dessa två människor väl informerade om. På måndag ska kontakt med min läkare tas och då ska även hon informeras om dessa saker som har hänt. Jag har liksom ingen kraft längre att strida för min sak så ska få lite peppning från henne. Min läkare är en ängel som jag nämnt tidigare =)
love the way my body is too day =)
När Jonathan kom hem ifrån skolan idag så  hade han med sig en vän (Tim) och de hade planerat att bada. Självklart!!! poolen är redo så bara att smörja in honom och sen är det bara för dem att plaska och leka hur mycket de vill. Efter en stund så kom en annan kompis också (Olle) Så jag hade tre mysiga pojkar att sitta och lyssna på medans de badade och lekte galet. Efter en stund hör jag hur pojkarna börjar sjunga "I am sexy och jag vet det" hahaha snacka om att de små kan få en att le brett och känna lycka i hjärtat!
Jonathan cyklade också själv till sin farmor idag igen. Han älskar friheten att kunna cykla iväg ensam till farmor. Han kom hem lagom till maten med en buss som han gjort själv hos Johans bror Linus då de hade gått förbi dem på vägen hem. Jätte fin var den!! Varje kväll den här veckan har vi ätit på altanen vilket har varit super mysigt <3
Barnens (okej llite våran) lek plats nu mera ;)
Nu har pojkarna haft fredags mys och Johan håller på att lägga Benjamin. Jonathan ska snart också krypa i säng då det är en morgon dag också. Tror vi bestämde oss för att åka till landet och vara där hela dagen och bara vara. Underbart... Vem vet kanske ska bada för första gången det är ju lite sent för att vara mig brukar bada i april redan =9
Idag fick också Johan veta att vår älskade son Noah antingen spridits idag eller sprids på måndag på minneslunden! Känns mer än underbart att min son äntligen får finna lugn och får vila på ett fint ställe! blir att åka dit nästa vecka och tända ljus för honom. Ska köpa en lyckta till honom också och göra fin så han har något eget där som vi kan använda bara till honom<3

Mors dag-gulligt gjort

Min underbara älskling frågade mig om jag ville ha något på mors dag då jag är ju en mamma <3
Så underbart sött av mitt livs kärlek<3 är det konstigt att man bara älskar honom?
Men kanske därför vi är varandras "livs kärlek" och aldrig vill ha någon annan
och önskar att vi träffat varandra för måååånga år sen och delat allt i världen
istället för att ha slösat saker på människor som vi träffat tidigare.
Men misstag begår vi alla men vi har hela livet tillsammans och
skriva över de vi har gjort med underbara minnen!
Denna familj är oslagbar<3





Det känns i kroppen

De senaste dagarna har jag gjort lite i hemmet och nu får jag betala priset för det. Jag har sån extrem värk så jag knappt kan röra mig. Mina händer domnar och vaderna krampar. Höfterna och axlar smärtar... Gaaaahhhh
Men samtidigt så har jag fått lite gjort och är nöjd med det. Men detta är inte kul att vara helt paralyserad och inte kunna göra allt man skulle vilja pga av att kroppen hindrar mig. Jag skulle görna vilja komma ut under dagen på en låååååång promenad men det kommer inte ske då kroppen är som den är och skriker VILA!!! Allt i livet har sitt pris och allting handlar om vad man vinner av att göra något. Mår jag bra i bara några minuter av att göra något så gör jag det men det tär på mig att vara så begränsad som jag idag är. Fick en kommentar ifrån en myndighet att jag borde äta mediciner annars motarbetar jag rehabiliteringen?!! You say What??!!!!! Då jag har kunskap om denna sjukdom och det finns studier som visar att mediciner hjälper enbart en kort tid sen måste doserna höjas mer och mer och mer och mer. Vilket kan resultera i att man missbrukar tabletter eftersom kroppen blir resistent gent emot tabletterna så innebär det ju att doserna kommer bara höjas och det är inget jag vill. Jag har missbruk i släkten och skulle aldrig ta chansen eller överväga att ta tabletter. Men som sagt då motarbetar jag dem. IDIOTI!! För tusan var glad över att det finns vissa som inte vill ta tabletter! Min läkare tycker det är skit starkt av mig och stöttar mig fullt ut!

Nog om det. Men dagen kommer enbart innebära vila och massa mys. Kanske tar mig ut i solen ett tag. Igår fick jag nog av solen så jag gick in och satte mig i soffan och var där tills mina änglar kom hem för jag orkade bara inte med den stekande hettan! Nu ska jag ta mig lite frukost och kolla klart på vakna med the voice.. Kanske sätter mig på altanen och käkar... mysigt som tusan att kunna äta ute. Jag och mina pojkar har ätit ute varje kväll vilket är högt uppskattat. nej avslut nu!



De får oss att le!

Idag har det varit en underbar dag tills jag fick något på posten som gjorde mig så förbannad så jag höll på att explodera. Jag ska se till så att rätt person får den skit som är befogad för detta. Jag ska kontakta personens chef m,m detta är något jag inte alls tar lätt på och det är INTE okej. Men allt har sin tid...


Idag hämtade jag Jonathan och direkt när han kom hem så smörjde jag in honom så att han inte skulle bränna sig och sen sprang han iväg och hade vatten krig med flera andra pojkar. När mina andra två änglar kom hem så sprang Benjamin iväg han också och lekte med pojkarna. Jag och Johan satte oss ute i solen och tog en kaffe. Efter en stund kom pojkarna hem och de hade med sig sällskap ;) Det var så mysigt att sitta och lyssna på dem hur de skulle göra sig till för sina "vänner" Blommor gavs bort och massor med lek i poolen av dem alla fyra. Det var underbart att höra hur tjejerna fnittrade av nervositet och höra hur pojkarna försökte göra sig till för att fånga deras intressen!! Det vänder ens humör på en sekund de underbara barnen!!

Nu ska jag gå ut och plocka lite i trädgården och sen ska jag mysa med min underbara familj i soffan. Mina underbara änglar <3

Den här underbara familjen önskar er en trevlig kväll<3

samma gamla tjat =)

Ja jag har gått igenom min blogg och man kan verkligen inte missa den röda tråden i min blogg på både gott och ont =) Och idag blir det samma gamla tjat igen min kropp vikt och vägen mot det jag stävar efter.

När jag träffade min sambo för 2,5 år sen så vägde jag 72 kilo! Jag såg inte att jag var STOR då utan kanske tyckte att jag hade lite hull på fel ställen men sen började jag promenera vilket resulterade i att jag rasade i vikt. Jag träffade Johan i november 2009 och sommaren 2010 så vägde jag som minst 57,8 om jag inte minns fel. Så under 7 månader gick jag ner ca 14 kilo. Jag var dock inte nöjd med min vikt då heller vilket resulterade i att jag gick upp i vikt igen! Idag väger jag ca 61-62 kilo någonstans men min kropp har tagit form och jag är nu NÖJD med min kropp och älskar den. Men det innebär inte att jag kan sluta med alla förändringar jag har gjort utan det måste jag fortsätta med annars kommer fettet tillbaka. Jag har fett på insidan av låren som jag verkligen inte tycker om men det stör mig inte alls på samma sätt det kommer försvinna med tiden men det tar tid! Man kan inte punktförbränna fett som vissa tror. Så bara för att jag har fett på låren så försvinner inte det bara för att jag tränar ben exempelvis.
I början fokusera jag enbart på vågen! Och gick inte den ner så var jag helt förstörd men nu skiter jag fullständigt i vad den står på bara jag mår bra i min kropp och hur den ser ut. Det krävs uppoffringar och förändringar för att bli nöjd och de har jag gjort med glädje och belöningen för det är ju att jag blir nöjd med mig själv. Jag har också krympt en stolek i byxor så nu har jag stolek 26!! och i t-shirts och toppar har jag nu small. Nu mera tycker jag om att pröva kläder och ta hand om mitt utseende, jag har fått min botox så svettningarna hindrar mig inte heller längre från att bära kläder med färg. Jag har också nu efter 22 år lärt mig att plocka mina ögonbryn. Förr så var jag pipplig och tyckte det gjorde för ont :P


I skrivandes stund sitter jag på altanen och njuter av det sköna vädret och fåglar som sjunger. Solen kommer fram mer och mer vilket är helt okej så jag kan lägga mig i solen och njuta idag med. Igår plockade jag fram poolen till pojarkarna. Man kan säga att de var mer än lyckliga!! Underbart att ha något att svalka sig i när det är så stek hett ute! Hoppas ni alla får en bra dag i det underbara vädret!

alla kan göra fel men när är det tillräckligt?

Som rubriken lyder..alla gör vi fel och det är inget konstigt med det men min fråga är när är det tillräckligt för er?

Det fungerar inte att göra samma fel om och om och om igen och sen säga förlåt eller jag borde inte ha gjort så. Personligen har jag en väldigt låg tolerans nivå för saker som handlar om svek eller misstag som upprepas. Jag tolererar inte skit snack av vuxna människor mer än en gång! upprepas samma sak ja men då har du gjort ditt. Varför ska du ens be om ursäkt första gången över ditt misstag om du sedan upprepar det? Vad var det för mening med den första ursäkten? Likadant har jag en gräns för hur man behandlar mig och hur man inte gör! Detta handlar enbart om självrespekt och inget annat. Kan jag inte stå upp för mig själv så kommer andra trampa på mig vilket folk gjorde under många år. Likadant som jag skrev för ett tag sen att folk inte kan prata med mig när de har gjort bort sig utan de går till min sambo vad visar det? Respekt? Feghet? rädsla? För mig handlar det enbart om brist på respekt och rädsla. Om jag tycker att USA gör fel med något ja men då hjälper det ju inte att klaga i Sverige över det utan då måste jag ju gå till USA. Men det finns många som går den andra vägen och tror att det ska lösa problemet men inte hos mig. Jag har sagt det till många,,,antingen kör ni med öppna kort och ärlighet annars har ni inget här att göra. Och jag släpper inte in människor i mitt hem som inte respekterar mig för den jag är! De har inget i mitt hem att göra och så kommer det alltid vara. Mitt hem mitt lugn!


Jag sa till mig själv för 3 år sen att nu är det bra jag tolererar inte vad som helst. Det spelar ingen roll om du är presidenten eller kungen jag håller fast vid vem jag är och mina åsikter. Jag kan förlåta allt beror på hur stor skada du har gjort och om du ens har möjlighet att ändra dig och ditt sätt att vara. Men vissa saker är oförlåtliga!


En ängel är hemma och lite gammalt som blev nytt

Igår som jag skrev så var vi ju alla ute och lekte och hade roligt. Men så åkte Jonathan och Benjamin över till Tim och hoppade stutts matta och efter en stund kom Jonathan då hade han hoppat och landat snett och stukat foten så han fick va hemma med mig idag då han knappt stödjer något på foten. Så han ligger här brevid mig och myser i soffan. Men i morgon så är det skola igen för hans del och han ska börja använda foten idag för att inte använda den gör det inte bättre alls. Så idag blir det liiiite plock här hemma och sen bara njuta av det fina vädret. Jonathan tänkte jag kunde få en filt i skuggan om han inte vill sitta i den stek hetta som blir när solen verkligen kommer fram.


Lite gammalt som blir nytt skrev jag i rubriken. Förra året fick jag tre krukor som inte var så fina man jag såg vad de kunde bli med lite färg. Så här kommer före och efter bilder på krukorna

<----Före  Efter---->

Liiite skillnad. Dock ska Johan också fixa handtagen och ställningarna som är till dem. Sen får vi se om det kommer lite blommor i dem med tiden. Men tyckte de blev jätte fina och de pryder nu min trädgård så fint =)


Jag har ju minimerat mitt mat intag för att återfå min kropp som jag hade för två år sen. Och den går nu verkligen åt rätt håll. Jag har tappat 6 cm runt höfterna och 3 cm på stuttsen och 1-2 cm på  låren. Höfterna och låren är det jag har problem med och inte tycker om. Men det går neråt och det är det viktiga. Känner mig väldigt fin nu mera trots att det är en bit kvar. Här kommer en bild fram ifrån som jag aldrig skulle ha lagt ut förut då jag skämdes över mina höfter men nu tycker jag om dem =)

Men det ska bort kanske 3 cm till på varje sida av höfterna sen är jag super duper nöjd med dem =)



en hypotes och dagen =)

Ett barn säger - Jag tycker inte om min jacka
Den vuxna svarar-Varför inte då?
Barnet säger-Jag tycker jag är tjock i den!
Vuxna säger-då får du säga till din förälder att köpa en ny som du trivs i!
Barnet säger- Nej det vill jag inte för då säger föräldern att det kostar pengar!

Alla tycker vi det är viktigt vad vi har på oss. Ingen vill ha på sig något som får en att känna sig obekväm. Varför ska då barn behöva göra det? Jag älskar Johans tankesätt när han köper kläder till pojkarna. Han köper enbart såna kläder som han skulle kunna ha själv eller om någon av pojkarna är med säger att de vill ha vilket går hem kanon hos pojkarna.

Idag har vi haft en underbar eftermiddag. Alla har varit ute på baksidan och myst i solen. Det har spelats beach boll och pratat om hur allas dag har varit. Idag vann nog Johans dag med häst längder.Här kommer lite bilder på mina änglar när vi var ute och lekte!



Nu är jag precis slut i kropp och knopp så jag ska ta och stänga ner datorn och bara njuta av lugnet med min fina familj<3



Gap,skrik,utbrott-här hemma inget man vinner på =)

Någon som gör mig så frustrerad är när man ser att föräldrar ger efter vid gap,skrik och utbrott. Varför skulle den vuxna ens säga nej eller inte göra det barnet ville från början om den ändå fick som den ville efter ett utbrott?
Många gånger så säger folk runt omkring "men jag är trött och det är den lättaste vägen". Ja kanske på kort sickt men inte det minsta på lång sickt. Den lättaste vägen hade varit att inte tolerera sånt beteende och förklara det för barnet. Detta gör också att barnen inte tar dig på allvar varför skulle barnet göra det om den vet att du ger ju med dig i alla fall bara jag gapar/skriker lite så ger person med sig. Detta är något som vi förklarar ofta för barnen att bara för att de gör det någon annanstans betyder det inte att det funkar här hemma. Och de rättar sig efter det. Man vinner inget på att gapa och skrika snarare förlorar man något. Jag vill inte ha ett hem som är fyllt med skrik och bråk hela tiden. Och det vill inte mina pojkar heller så därför skapar vi den harmoni vi vill ha lugnt och tryggt.

I söndags var vi på kyrkogården och tände ljus för alla som lämnat oss här på jorden! Här är Johan när han tänder ljus för vår älskade Noah!



Angående bebis så låg det på lite "vilande" förut då vi behövde landa och hämta oss efter det som hände Noah. Och jag hade en tid då jag inte visste om jag ville ha barn längre. Johan han sa att vi kommer att bli med barn igen hela tiden =)  Jag vet inte om det var rädslan för att det som hände Noah skulle hände igen. Igår hade jag kontakt med kuratorn som ska kolla vad som har hänt med obduktions papprena på Noah. Jag har inte hört något och vi vill veta om det som hände Noah kan hända igen pga av våra DNA och gener. Hon skulle kolla upp detta på en gång och antingen hör min läkare av sig med svaren eller så ringer min kurator igen om det har blivit krångel någonstans. Hon tyckte det var konstigt att jag inte fått något svar ännu för det är inte jag som ska behöva jaga dem utan de ska höra av sig när de är klart men nu har det gått så pass många veckor att jag vill veta. För er som läser min blogg och väntar på att jag ska skriva -jag är gravid- kommer att få vänta. Jag kommer inte gå ut med att vi väntar barn förens jag har nått v 20 den dagen jag blir gravid igen. Och detta pga av att vi vill vara säkra nästa gång på att vårt barn är friskt och mår bra och att det kommer bli en genomförd graviditet. Också för att våra änglar här hemma inte ska få veta det på omvägar någonstans. Men ett syskon kommer de att få en dag och det kommer bli en fantastisk dag för oss alla =)

Nähe om man skulle se till att äta något kanske så att magen slutar låta som ett åskmoln.

nytt beroende ;)

Nej vars men för ett par år sen så gillade jag inte alls solen. Avskydde värmen över huvdtaget. Men nu mera så älskar jag solen. Dels för att jag inte svettas under armarna om man är iväg så behöver inte skämmas och känna mig äcklig. För det är det med stora svett lökar under armarna men nu är jag fri från det. Och sen jag träffade Johan så har jag blivit brun när jag visstas i solen. Åren innan jag träffa honom blev jag röd och sen gick jag tillbaka till mig vackra krit vita lik färg =) Men nu så börjar man få färg och känner sig fräsh!!




Mitt hjärta köpte mig en bikini också igår!




Nu när kroppen börjar ta sig igen så ska jag bära den med huvudet högt =) Nej nu kom mina underbara solstrålar hem så jag ska avsluta och gå och pussa och krama på dem!

Att använda sina barn för att snoka!

Fick till min vetskap att folk attakerat mig att jag blockat dem på fb. Nu är det ju så att min facebook är MIN facbook. Om jag väljer att blockera någon på fb så är det så att det finns en anledning för det. Och är man så pass nyfiken på mitt liv ja men då kan man ju fråga mig personligen istället. Att använda sina barn för att snoka i andras liv tycker jag är rätt patetiskt och väldigt genomskinligt INTE OKEJ!Personligen tycker jag inte att barn ska ha fb speciellt med tanke på allt som snurrar där och som barn kan få se som de inte borde! Oansvarigt tycker jag det är! Sen är ju vanligt att personerna hör av sig till min sambo och tror att han ska skälla på mig eller bli arg på mig för det jag gör. När ska ni alla förstå att ni kan inte sära på mig och Johan? Uppenbarligen har ni ingen aning om vad riktig kärlek är och hur man gör i ett förhållande för jag och Johan pratar om ALLT. Vi är ett team you know! Och tydligen är personerna rädda för att ha en disskution med mig för inte hör de av sig till mig med sina klagomål inte..

Glömde ju skriva igår att vi var hemma hos Johans mamma och firade henne då hon fyllde år. Ja hon fyller år på min mammas dödsdag. Så sorg/glädje varvade varandra igår. Men riktigt trevligt var det som alltid! Så hipp hipp hurra för dig Lena =)

Idag kommer våra änglar hem! Så underbart att äntligen få hem dem igen!! Så jag hoppas denna dag går fort så att alla mina pojkar kommer hem snart! Jag ska bege mig till rörelse och hälsa snart för att träffa arbetsterapeut. Har bara sovit 4 timmar i natt så är väldigt trött och har så fruktansvärt ont i kroppen men bara att försöka genom lida en lång buss tur. Ha en underbar dag alla läsare!

Har ni något att se fram emot denna måndag?

Jobbigt med minnen

Idag är det 18 år sen min mamma somnade in. Åren springer iväg vilket är skrämmande. Idag har vi varit på minneslunden och tänt ljus för min mamma,Johans mormor och morfar och vår älskade son. Så det känns bra att man har varit där. Ska åka upp nästa helg på morsdag också och tända lite ljus för min mamma! Mamma och Noah ni kommer alltid vara saknade och älskade av mig. Tyvärr hann jag inte träffa Johans mormor och morfar men det jag har hört om dem så verkar de ha varit underbara personer!

Jag har ju lovat bilder före och efter på vårt projekt så här kommer det!
<---- Före ----->Efter

Är så sjukt nöjd med resultatet av fönstren och sen har vi också gjort om gardinstängerna. Vi kapade av en vanlig gardinstång så det blev två korta. Lite annorlunda men tycker det blev kanon! Så nu har vi ett ännu snyggare vardagsrum. Men det kommer att komma nya gardiner som jag ska se om jag klarar av att sy själv med min kropp eller om jag ska behöva lämna bort det. Men jag ska göra ett försök i alla fall.

I onsdags förra veckan gjorde vi amerikanske pannkakor så mysigt var det med lite pannkakor tända ljus och mys. Lite heta kyssar under matlagningen gör ju det hela ännu mysigare!!



Vi hade ju underbart sällskap hemma med av denna fina tjej =)


Nu är det mys till BB som gäller sen ska vi krypa ner i sängen och mysa lite till innan det är dags att sova. I morgon ska jag till arbetsterapeuten för att se om hon har förbättrat sig efter en ordentlig tillsägelse från mig att hennes sätt att arbeta inte är okej. Och förbättras inte hennes sätt att föra sig så kommer jag byta ut henne vilket tog väldigt hårt på henne! Var hos sjukgymnasten förra veckan och fick massor med bra övningar som jag kommer att göra hemma. Tror och hoppas verkligen att de kan hjälpa mig att styrka kraften i kroppen!

Trevlig söndag alla!!



Många projekt

När man har hus så finns det alltid något att göra. Detta är något jag och min sambo visste när vi flyttade förra året. Och i början på året eller om det var i höstas så rev vi bort alla frukt träd förutom ett och alla buskar för att underlätta trädgårds arbetet för oss då jag har krämpor ikroppen men vill kunna ta hand om min trädgård. Ett projekt blev klart igår tyvärr har jag inga före och efter bilder men det blev kanon. Idag har ett projekt till som vi pratat om länge blivit klart och det är vardagsrumms fönstren/altandörren. De är nu målade och det blev super fint. I morgon åker tejpen bort och gardiner och lite annat fint upp i fönstren (kommer före och efter bilder). Det är så skönt när saker och ting blir klara och speciellt när jag har en underbar sambo som kan göra det jag inte kan pga värken. Men som sagt nu är det klart och vi är super nöjda.
Vi har pratat om att skriva en lista om vad som ska göras i hemmet och i vilken ordning så att man gör klart på ett ställe innan man börjar på ett nytt så att man inte hamnar i pogramet arga snickarn ;)
I skrivandes stund sitter jag på altanen och känner hur doften från grillen smyger sig på mig. Ska bli gott med grillat när man fått liiiiiiite gjort idag. Efter maten tror jag att jag ska ta mig en dusch och sen bara slappa i soffan. Jag har haft snart 4 fantastiska dagar tillsammans med min sambo som jag kommer komma ihåg länge!!! Jag älskar minnen som får mig att le i hela själen och tanken på dessa dagar får mig att stråla =)
Har ni njutit av det underbara vädret idag?

Mycket har blivit gjort

Trots värk så har mycket blivit gjort vilket känns underbart. Älsklingen har lagt plattor längs med huset som vi har sagt ett tag att vi ska göra men eftersom vädret varit emot oss inte kunnat göra. Men nu är det gjort!Nu kan vi njuta ännu mera av vår trädgård!! Det blev också en tur till biltema och maxi och efter det slängde vi allt vi rensa bort igår.

Väl klara i trädgården så kom Linus och Fia (johans bror och hans tjej) över på mat. Supertrevligt. De har ju köpt hus i närområdet så nu kanske vi kan ses lite mer. Vore trevligt i alla fall =)

Nu ska jag stänga ner denna burk och krypa upp i Johans famn och slappna av och njuta av närheten från den man som har mitt hjärta <3


Har du hittat ditt livs kärlek?


Underbara torsdag

Vakna brevid mitt underbara hjärta i morse och insåg att gud så skönt jag får krypa liiiite närmre och somna om ett par timmar till och när jag då vaknar så kommer han fortfarande att ligga kvar brevid mig.. Vi gick inte upp förens kl 10,30 idag. Det var sjukt längesen vi gick upp så sent men varför ska vi gå upp kl 7 när vi är lediga?
Idag har vi kollat igenom lite kartonger som vi har förvarat på ett ställe på landet ett tag och jag insåg då att jag förvarat en hel del kläder där så nu åker det gamla ut och nytt in i byrån =) Tror jag hittade 4 par byxor som jag nu kan ha och som jag klär skit bra i =)

Nu sitter vi och kollar på BB och snart ska vi åka Max (kl 23,00) och äta. Har aldrig hänt heller förut men varför inte?
Vi är unga ju då får man göra såna saker och njuta av varandra til maximum =)


Ha en trevlig torsdags kväll alla!

image description

Ytterligare idioti

Barn behöver regler och disciplin säger jag ofta. Men i allas vardag behöver vi något som kryddar tillvaron och detsamma gäller för barn. De kan inte bara ha regler och skola de behöver få släppa loss och ha roligt. Förra året valde Jonathan fotboll som jag nämnt några gånger. Detta var en super bra aktivitet tyckte vi. Han var lite blyg i början men sen spela han varje match och hade så himla roligt. Han tjatade om att spela fotboll och han fick massor med nya vänner som han jämt pratade med. Men sen hände det något. Jo Jonathan blev frånvarande från fotbollen varannan vecka. Helt plötsligt prata han inte men någon och drog sig undan de andra barnen. För ett par veckor sedan så hade de en dag då tränarna ville ha alla barnen själva och äta pizza kolla lite film och skoja runt. Detta var något som hade kunnat va ett lyft för Jonathan och han såg fram emot det men han fick inte åka dit av någon korkad anledning.Och om man då får ett korkat svar som det är inte LIVSVIKTIGT börjar man verkligen fundera. Vad är livsviktigt om inte ens barns lycka?

Här hemma så vill vi få barnen att hitta sin aktivitet eller hobby som kan göra deras vardag ännu bättre. Men det är svårt för barn att ha en aktivitet som de uteblir på vissa veckor för de känner ingen gemenskap när de andra hinner umgås och barnet inte får va med. Barn är oroliga för utanförskap och varför inte då se till att sitt barn får så många vänner och trygghet som går?!!

Rena mysteriet för mig hur man kan göra så mot barnet bara för man tyckte sig själv var viktigare!!

Nej nu ska jag ta och ta på mig likte kläder för snart är det dags att bege sig till rörelse och hälsa för att få lite hemma träning som jag ska kunna göra. Hon skulle göra ett program anpassat för mig och mina begränsningar så nu får vi se om detta kan hjälpa mig!



Sjukt stolt

Ja det är vad jag är över mig själv och hur jobbet med min kropp har gått. Jag har fortfarande inte det där extrema godis suget och en sliskig hamburgare tilltalar mig inte alls. Jag har misst massor med cm på mina problem områden och jag har gått ner en stolek i byxor! Nu är jag nere i byx stolek 26! Känns underbart att det man gör ger resultat. Och det ger också motivation att fortsätta på dieten. Jag har ingen specill diet ur en bok eller så utan jag håller mig bara borta från allt onyttigt men i en mottlig mängd för håller man borta allt man vill äta så kommer det komma bakslag. Jag äter lite ibland och sen nöjer jag mig vilket gör att jag inte bara svullar i mig vissa dagar. Och då behöver jag inte ha dåligt samvete ifall jag äter några godisar som ex.

Här är två bilder som vissar skillnad på mitt ansikte =)

<----Nu 2012   Då 2010---->

Magkänslan alltid den rätta!

Hade en magkänsla att det var så för flera månder sen och så rätt man kan ha. Tycker dock att det är välidigt illa att folk väljer att inte kunna umgås pga av att vissa råkar ut för tråkiga händelser. Grymt besviken på er men men...

Nyss kom vi hem från Johans bror Linus och hans tjej. De har köpte hus i närheten av oss så vi var där och tog en fika och kollade hur det såg ut. Tror de kommer få det kanon där!!!

Nu ska jag och min sambo mysa framför tven tills det är dags för att gå och lägga oss.

Någon har lite väl mycket nyfikenhet!

Någon sitter och klickar runt på min blogg dagligen ca 50 gånger. Jag börjar tröttna på det men samtidigt väldigt nyfiken vad personen letar efter?


Idag är jag lite piggare än vad jag var igår. Trött är jag ju jämt men den senaste tiden så har det varit extremt. Dock somnade jag inte förens vid 03,15 i natt så jag tog mig lite sov morgon! Och när jag vakna och tittade på telefon så hade jag fått ett sött sms av min älskling. Vad är bättre än att vakna till det?
Jag hittade en sida på nätet igår med tatueringar. Och jag blev helt såld. Har alltid tyckt om tatueringar så jag satt en bra stund och tittade igenom alla bilder. Skulle i framtiden vilja göra något i stil med denna! Funderar med på kanske en vit tiger!!! Me loveeee! Men måste gå ner liiiite mer i vikt för att den ska göra sig kanon på mig!

Johan fick ledigt på fredag så vi har 4 underbara dagar tillsammans. Se vad vi kan hitta på för något. Jag hoppas vädret blir bra så vi kan vistas ute. Vem vet kanske en romantisk pick nick eller en lugn och stillsam promenad vid ån. Ja vi får helt enkelt se vad som väntar. I morgon ska jag till mmr så efter det är jag helt din älskling.

 

 

 

 


Min sjukdom Min värk Min vardag

För ca 1,5 år sedan så började jag få värk i kroppen. Värken flyttade sig runt i kroppen och varje dag var en dag med smärta och värk på olika ställen i kroppen. Jag gjorde som jag alltid har gjort och trodde att det inte var någon fara och jobbade på som jag gjort sen innan. Ju längre tiden gick ju mer värk fick jag i kroppen. Värken började påverka både mitt jobb och mina studier negativt. Då jag jobbade inom vården och hade mycket lyft och mycket att komma ihåg så som mediciner och andra viktiga saker så var jag tvungen att stanna upp och tänka efter när min sjukdom som jag inte visste om att jag hade då påverkade mitt jobb. Jag tappade kraft i armar och ben, jag fick svårt med när minnet,värken i kroppen övertog allt jag tänkte på. Jag sökte då för min värk efter mycket tjat från min sambo.

Jag har släktingar som har fibromyalgi men detta var inget jag berättade för min läkare förens efter att jag fått diagnosen. Jag ville inte att hon skulle veta det innan för då kanske hon skulle ge mig diagnosen utan ordentliga kontroller. Min läkare sjukskrev mig på en gång och efter 1 månad med tester och kontroller så fick jag diagnosen svår fibromyalgi. Jag var helt förstörd!! Jag var enbart 21 år gammal och hela mitt liv tog en helt annan vändning. Jag fick veta strax där efter att jag inte kommer att kunna jobba med det jag alltid drömt om och det tog riktigt hårt på mig då jag verkligen kämpat för att klara utbildningen och var på god väg då jag hade tim vikariat inom vården. Det blev ett par månader med sorg och bearbetning över att jag måste ställa om allt! Inte bara min dröm om jobb utan hela min vardag. Jag fick veta av min läkare att jag måste börja om helt från noll och kolla över vad jag kan göra och vad jag inte kan göra och sedan börja acceptera mina begränsningar. Detta var något som har tagit tid och jag kan inte säga att jag har full koll än. Många gånger överanstränger jag mig för att det ska bara gå.. Och det är något jag jobbar med varje dag att låta saker va och bara få vila.

Jag punkterar här under några av de symptom jag har

*Nedsatt immunfunktion
*
Lågt blodtryck
*
Kraftlöshet
*
Oförklarlig viktuppgång eller viktnedgång
*
Huvudvärk och migrän
*
Lätt till svår smärta som flyttar sig runt i kroppen
*
Stelhet (speciellt morgonstelhet)
*
Muskelkramper/-spasmer (i vaderna)
*
Diffus svullnad i kroppen (synlig svullnad el. en känsla av svullnad) oftast i mina knän/handleder
*
Ländryggssmärta
*
Andfåddhet/andningsrubbningar
*
Trötthet/utmattning (kan inte sova bort trötthet alls)
*
Krampande muskler nattetid
*
Magkramper
*
Bäckensmärta
*
Svårigheter att hitta ord
*
Försämrat närminne
*
Helt blankt i hjärnan innan den "sätter igång"/börjar fungera
*
Känslighet för tryck, temperatur och fuktighet
*
Parestesi (onormala känsloupplevelser) – känslor av domningar, stickningar och sveda i armarna

Listan är lång och jag skulle kunna fortsätta ännu längre med de symtom jag har och hur de påverkar mig dagligen. Jag tänkte jag skulle skriva några symtom och hur de påverkar mig i min vardag.

*Stelhet-På morgonen är jag så stel i kroppen att det tar en bra stund för mig att ens ta mig upp ur sängen. Jag måste ligga en bra stund och vrida försiktigt på alla kroppsdelar för att kunna ta mig upp ur sängen. Detta är ett väldigt jobbigt moment för att ens ta sig upp på morgonen.

*Trötthet-Jag är konstant trött. I början sov jag konstant hela tiden för jag var ju trött och trodde att jag kunde sova bort tröttheten. Men det spelar ingen roll om jag sover bort hela dagen så är jag inte pigg när jag vaknar. Jag är lika trött som innnan. Jag ville ofta göra saker i början ex åka till ikea. Men efter 5 minuter på ikea så ville jag åka hem för jag var så trött så jag var bara tvungen att lägga mig.

*Försämrat närminne- Jag studerade i början av min sjukdoms period och under mina studier så läste jag ett stycke och skulle sedan göra om meningar och skriva ner dem. Men från att jag läste dem till att jag skulle skriva dem så försvann det jag hade läst. Min sambo kunde ringa mig och fråga om vi hade bröd hemma och jag kunde svara ja. Men svaret ja var för att jag inte kom ihåg om jag hade tittat eller inte.

*lågt blodtryck-Ofta när jag reser mig så får jag svimnings känslor för att blod trycket är lågt. Väldigt obehagligt men jag har börjar lära mig att resa mig sakta för att mindska dessa obehag känslor.

*Kraftlöshet-Jag är svag i ben och händer. Jag har fruktansvärt svårt att vrida av korkar från ex mjölk paket.

*Krampande muskler nattetid- Vaknar ofta av kramper i vaderna. Detta är fruktansvärt obehagligt och gör väldigt ont. Jag har stödstrmpor för att mindska kramperna.

*
Lätt till svår smärta som flyttar sig runt i kroppen- Konstant smärta i kroppen som vandrar runt. Den kan vara molnande,huggande brännande. Det finns inte en dag då jag är smärtfri och kommer aldrig bli.

*
Diffus svullnad i kroppen- Har väldigt ofta svullna händer och knän. Detta göra exempelvis så att jag inte alltid kan ha min förlovningsring för vissa dagar går den inte på.  När knäna svullnar så lindar jag dem för att få lite med stabilitet vilket hjälper till en viss del men inte så mycket som jag önskar.

*svårt med beröring- Detta är en sak som jag hade så jobbigt med. Min sambo kunde sitta och strycka mig på ex armen men efter bara några sekunder så kom en brännande känsla och han var tvungen att sluta och flytta sig ifrån mig. Det var en tid då vi knappt kunde mysa alls då jag kunde inte klara av beröring för det brännde och smärtade vid beröring. Jag kunde inte ha tajta kläder heller för det brännde och värkte i huden. Förstå hur hemskt detta är att inte ens kunna mysa med den man älskar för att kroppen hindrar dig från det.

Dessa är några få. Och allt jag önskar är att upplysa er om att denna sjukdom är inte lätt att leva med. Men det går om man vill. Och jag ska klara av det hur mycket jag än ska få kämpa för att klara det. Vi som lever med denna sjukdom lever helt olika varandra. Det finns dem som klarar av massor mer saker än jag gör och de finns de som har det ännu värre än jag har då de också kan ha flera samsjukdomar. Jag har två samsjukdomar och en av dem är endometrios. Hur mycket jag än skriver angående denna sjukdom så kan man inte ens föreställa sig hur det är att leva med den. Jag säger att det är ett funktionshinder för det är vad jag tycker att den är. Den hindrar mig att klara av de vanliga sakerna som en människa ska klara av. Bara en sån sak som att kunna borsta sitt egna hår är en ansträngning förstår ni då hur smärtan påverkar om jag inte ens ibland kan göra mitt egna hår? Dammsuga är en helt vanlig sak som man gör i sitt hem och gör jag det så är jag liggandes dagen efter för att smärtan är så extrem.Ett bra exempel är att det är samma princip som med träningsvärk men har värk samma dag men dagen efter och dagen efter det så är träningsvärken extrem.  Vädret påverkar oss väldigt mycket som har fibromyalgi. Då det är kallt och blåsigt så försämras våran värk och vid varma klimat så förbättras den. Så detta väder som är nu är inte det optimala för oss med denna sjukdom.
Något som jag anser är väldigt viktigt med denna sjukdom att komma ihåg är att den är obotlig. Och att diagnoseras med en sjukdom som innebär kroniskt smärta för resten av sitt liv är inget man ska ta lätt på och inte blunda för. Och detta gäller anhöriga också.. Man måste ha förståelse för att en person med denna diagnos kanske inte klarar av vissa saker och ibland kanske den klarar av den men en kort stund. För ett halv år sedan så satte jag mig upp på häst ryggen och red i 15 minuter. Berättade för mig läkare att jag hade klarat av att rida i 15 minuter men att jag hade sån värk dagarna efter. Hon frågade mig om jag var lycklig just då där då jag satt på hästen och jag svarade OJA! då var det underbart att du gjorde det. Hon berättade då för mig att bara för att jag är sjukskriven så ska jag inte hindras från att göra saker. Raka motsattsen.. Känner jag en dag att jag kan bestiga mount everest så ska jag göra det om det gör mig lycklig just då för det är de sakerna som håller oss flytande. Jag var på en föreläsning om smärta och hur man kunde hantera den. Vi var många patienter med samma diagnos och vi sa alla samma sak. Att få uppleva glädje i bara några minuter är värt den hemska smärtan de kommande dagarna efter. Skulle vi stänga in oss och bara spendera tid i våra sängar så skulle vi sakta men säkert gå under totalt.


man har två val: Man kan ge upp sig själv, eller så kan man kämpa för sig själv. Bara jag vet vilket pris jag betalar för min kamp och bara du vet vad din kamp kostar dig.  För bara du vet vilket pris du betalar, och det är bara du som vet vad du har att vinna!


Måndagar

Måndagar de är både positiva och negativa. Positiva när vi får hem våra änglar och negativa när vi som idag måste lämna dem och de verkligen inte vill. Det tar så hårt i hjärtat när man måste lämna dem fast de verkligen inte vill. Så idag känns det i hjärtat efter att Jonathan verkligen bönade om att få stanna kvar innan jag lämnade honom på skolan =(

Igår var vi ju på riddar spelen och jag glömde ju berätta att pojkarna fick köpa med sig var sin souvenir. Benjamin valde ett spjut! Och Jonathan valde en pil och pilbåge! Pojkarna var så nöjda med sina souvenier att de pratade inte om något annat än det på hem vägen.
Jag har börjat fundera på att möblera om lite här i hemmet. Jag vill att Jonathan flyttar upp på övervåningen och får hela övervåningen för sig själv. Då kan han bjuda över kompisar och de kan leka på hela den stora ytan. Jag frågade Benjamin om han ville ha Jonathans rum igen och då blev han glad och sken upp och sa ja då får jag en grön vägg igen!! Haha sötkorv.... Men vi har inte riktigt bestämt oss än så det ska funderas på ett tag till men vem vet nästa vecka kanske de har nya rum =)

Denna vecka har inte mycket att erbjuda då min kropp är totalt paj. Jag ska till rörelse och hälsa i veckan för att få hemma övningarna. Kom inte iväg förra veckan för jag låg sjuk. Men denna vecka ska jag komma iväg och få övningarna och sen är det bara att ge sig *** på att klara av dem. Jag vill kunna jobba jag vill verkligen kunna klara av ett arbete och återfå den glädjen för arbete som jag hade tidigare. Men nästa år då ska jag klara av något jobb och jobba igen.

Nu ska jag avsluta min kopp kaffe här för den börjar bli kall kände jag nyss. Hoppas ni alla får en bra dag och välkommna tillbaka alla läsare!

Så sant så!


Så rätt så =)


Ekenäs slott

Idag hade vi in planerat att åka till Ekenäs slott då det var riddarspelens 20-årsjubileum. Vi berättade för pojkarna redan igår att vi skulle åka idag så på morgonen var de lagom exalterade. Vi åt en ordentligt frukost och sen gjorde vi lite sysslor i hemmet innan vi tog på oss och åkte iväg. Pojkarna gjorde väldigt roliga minner när de fick syn på alla som hade klätt ut sig till riddare. Utan de man såg som hade klätt ut sig så var de väldigt bra gjort och jag önskar en annan hade lagt lite energi på klädseln men men det blir säkert en tripp dit nästa år också då pojkarna tyckte om det. Jag knäppte ungefär 300 kort under tiden vi gick där så nu har vi så vi kan göra ett fint foto album som vi kan gå tillbaka och titta i tillsammans och minnas denna underbara dag(Ska få in dem i ett album med)

Här kommer lite kort som togs under dagen:

Två snyggingar som förväntansfullt väntar på att få komma in!
Bild nummer tre är Ekenäs slott. Så sjukt fint!


Här vissar några av riddarna som duellerade under dagen! På sista bilden hade de två stycken
roliga narrar som var eld sprutare! Något barnen tyckte om!


Kvinnan på den vita hästen red enbart med en läder rem runt halsen på hästen!
Helt underbart att se! Och så vackra tillsammans! Sista bilden visar hur fullt med folk det var!

En helt underbar dag har jag och min familj haft och den avslutades med mat från Max på vägen hem. Benjamin somnade på 2 sekunder och Jonathan är påväg i säng nu. De är super trötta efter denna dag vilket vi alla är!
Nu ska jag stänga ner här och krypa upp i mitt hjärtas famn och mysa. Ha en underbar kväll alla läsare!




Min tre änglar som jag älskar högt som lågt <3



ARG!!

Igår så blev jag väldigt arg och besviken när jag gick för att se efter vad som som fanns i brevlådan. När jag öppnar brevlådan så såg jag att det var ifrån begravningsbyrån. Tankarna började fara omkring som en film i huvudet. Skulle det va att Noah äntligen har blivit spridd på minneslunden eller skulle det va ett papper på att något har gått fel?!!!

När jag öppnar brevet så ser jag att det är en räkning för kista,deras arbete och något mer. Jag blir så förbannad så jag skakar i hela kroppen. Menar dem på fullaste allvar att de skickar ut en räkning på min döda son innan jag ens har fått veta om han ligger tryggt och vilar på minneslunden som vi valt! Jag ringde upp min svärmor på en gång och sa vad jag fått på posten idag. Hon sa samma sak som mig FÖRSKÄRCKLIGT!! Inte okej att det ska gå till på det här viset. Johan försökte ringa dem i går men fick inte tag i någon. Detta är något som jag kommer förklara för dem som för ett litet barn att det är inte acceptabellt!! Mannen på begravningsbyrån ringde mig för ett par veckor sen för att kolla med mig hur jag ville göra med Noah om han skulle begravas med sten eller kremeras och spridas på minneslund. I slutet av samtalet så sa han att han kommer höra av sig till mig när han vet om det går att sprida på den minneslund vi valt eller om det är tjäle i backen fortfarande. Men jag har inte hört ett ljud sen det samtalet och nu kommer en räkning.. Nej inte okej och det ska de allt få höra om!!

På måndag är det 7 veckor sen jag födde Noah. 7 veckor som har gått så fort och som för varje dag blir lite lättare att leva med det som faktiskt hände. Jag är med i en grupp på fb om just barn som tyvärr inte fick leva livet fullt ut. Det är tragiskt allt som kan hända och den olidliga smärta som många av oss kvinnor/män får uppleva! Allt som vi alla satt och planerade för våra små liv fick vi aldrig ge dem. Och vissa fick till och med komma hem och sedan förlorade de sina barn. Det är hemskt!! Och jag förstår inte hur alla vi kvinnor/män som drabbas av dessa saker klarar av att leva vidare men vi gör det. Trots den stora sorgen av våra älskade barn som av en eller annan anledning inte fick komma till oss så är vi alla mammor/pappor till våra älskade barn. Och ingen och då menar jag verkligen ingen kan döma oss eller säga att vi inte får sörja våra barn. Jag vet inte om jag kommer våga mig på drömmen om ett barn igen. Just nu känns det flera år bort men en dag då ska jag våga mig tillbaka på vägen om att bli mamma igen. Men även om jag blir mamma igen så kommer aldrig minnena eller känslorna för Noah att försvinna! Han kommer alltid va en del av oss och vi kommer alltid minnas honom med kärlek och att han var våran älskade efterlängtade son! En vacker dag när våra pojkar är större kommer vi berätta för dem att de skulle ha haft en bror. Han är en del av oss alla och de ska få veta och ifall de vill så får de också tända ljus för deras bror. Men idag är de för små för att förstå och därför håller vi dem utanför detta.



Your mother will always miss you my beloved son<3


stödstrumpor och bandage

Jag är så snygg om mina vader nu. Mina ben värker och krampar från och till så igår åkte stöd strumporna fram igen så nu är jag så sexig. Men det hjälper lite mot kramperna.

I eftermiddag far vi eventuellt till min bror och hans tjej på grill kväll! Vi fick en inbjudan förra veckan och varför inte? Våra barn har inte träffat deras men tror att de kan ha väldigt roligt tillsammans. Vi får se om kroppen håller och det blir som planerat men jag hoppas verkligen det! Nu är älsklingen iväg och lämnar lilla skrutten på dagis och jag har precis hällt i mig sista dropparna kaffe. Så nu ska jag ta och kolla lite nyheter och så. Ha en underbar dag alla!

Stöd strumporna är från denna sida---->http://finafoten.nu/Stodstrumpor
Finns ingen anledning att inte ha fina när man verkligen måste ha dem jämt!


Ett annat hjälpmedel jag använder. Handleds skydd har till båda händerna!


Jag kommer att skriva ett inlägg om min sjukdom för att vissa av er ska förstå mera vad denna sjukdom innebär. Dock inte för alla med tanke på att vi har olika kroppar och symtomen är olika på oss alla dock har vi några gemensamma nämnare!


Man lär så länge man lever

Varje dag får man nya erfarenheter och ny kunskap. Allt vi gör kan ge oss nya kunskaper och nya erfarenheter så länge man är öppen för det. Jag har personligen lärt mig mycket nytt men också en negativ sida av komunala enheter. Just nu har jag duster med försäkringskassan och rörelse och hälsa. Jag förstår inte hur människor som jobbar med andra människor kan vara så sjukt egoistiska och inte alls ha förmågan att kunna lyssna på andra och deras åsikter. Men för varje dag som går så blir man starkare dock tär det på krafterna att hålla på att diskutera saker om och om igen som är så självklara för en annan. Men samtidigt får jag ju öva mitt minne som inte är det bästa. Jag hoppas snart att slippa dessa disskutioner så att man kan fokusera på andra mer viktigare saker.

Idag har verkligen varit en lugn dag. Jag har så sjukt ont i min kropp att varje rörelse får mig att storkna. Men det är bara att bita ihop och gilla läget. Jag har inte valt att bli sjuk men jag har valt att fortsätta kämpa för ett "normalt liv" men det är inte det lättaste dessa dagar då smärtan övervinner allt i mina tankar. Nu så försöker jag varje dag att klara av mig själv och vårt hem. Och det är en stor prestation för mig ska jag lova. Att klara av en vardag är inte det lättaste och det är så svårt att finna ork vissa dagar. Och jag kan inte springa ifrån smärtan den är där.... Men i morgon är en ny dag och då hoppas jag på en bättre dag dock tror jag inte att det är möjligt inte när värken är såhär extrem.

Nu ska jag luta mig tillbaka och kolla på ett avsnitt av The vimpire diaries medans pojkarna kollar barn program.
Hoppas ni andra också får en mysig kväll!

överansträngning

Jag har en tendens att överanstränga mig och detta resulterar i att värken blir något extremt. Detta har jag lyckats med nu och kroppen bara skriker efter att få lugn och ro. Tyvärr fungerar jag inte så att jag bara kan sitta hela dagarna och glo. Jag måste göra något. Men idag har jag sådan värk att det är sjukt ansträngande att va vaken. Axlarna och händerna är ur funktion och jag det smärtar något enormt. Jag har redan sen jag fick min diagnos bestämt mig för att inte ge upp utan att göra allt som vanligt dock försöker jag lära mig att städa ett rum kan ibland ta flera dagar. Och detta är min problematik!! Jag förstår inte varför detta ska vara såhär. Och ibland blir jag envis och gör ett helt rum och sen är jag säng liggandes med sjuka smärtor i hela kroppen. Det finns de människor som väljer att ta smärtstillande gent emot denna sjukdom som jag har men jag har valt att avstå helt då jag anser att det enbart skapar beroende och det är inget jag vill vara med om. Men detta innebär också att min värk är den samma konstant 24 timmar om dygnet. Många gånger under nätterna vaknar jag av att en arm eller ett ben eller ibland båda har domnat bort och det sticker i dem. Många nätter innebär också kramper i vader. Så sömn är en lyx vara. Men nu mera somnar jag lättare men vaknar fler gånger per natt med smärtor.
Idag har jag överansträngt mig trots att jag hade värk redan i morse men de fanns saker som var tvungna att tas om hand så var bara att bita ihop och genomföra dem ändå. Men i morgon lär jag inte lyfta ett finger alls. Har för övrigt haft en bra dag. Men saker och ting hade kunnat vara bättre med kroppen men varför gråta över spilld mjölk?
Nej nu mys med min underbara familj

blää

huvudet känns som en tickande bomb och kroppen skriker om att få vila. Har så ont i mina händer så handleds skydd är ett måste för att ens kunna röra mig då det smärtar något enormt i dem. Jag har nyss lämnat Jonathan på skolan och just nu står Johan och Bemo och gör sig i ordning i hallen för att åka till dagis. Jag ska bädda ner mig i soffan och bara vara!! fy för denna hemska värk i kroppen....





Så känner jag mig idag som om någon behöver dra i trådarna för att jag ska fungera...

LoL

Jag blir så full i skratt när folk ljuger så de tror sig själva. Att saker som inte stämmer blir deras verklighet och inte nog med det de märker inte när personer de säger sakerna till reagerar och tycker det som just sagts låter hel skumt. Men jag kan bara luta mig tillbaka och le åt dårskaperna för detta är en bra show att beskåda från avstånd. Aja nog om det humöret är på topp idag och jag och Johan åkte och hämta en överraskning till lilla bemo idag. Han kommer bli så glad när han kommer hem så det finns inte. En ny familjemedlem som han bara älskar<3 vem ska inte älska henne liksom ;)

Om en halv timme ska jag hämta Jonathan då är de tillbaka från skogen. Idag hade de troll och skogsväsen som tema så Jonathan skulle va troll=) Johan hämtar då Benjamin..
Nu ska jag fortsätta njuta i solen tills det är dags att hämta hem prinsen <3
Ha en bra dag alla


Dagen tog en annan vändning

Ja det kan man lugnt säga. Efter att jag skrev morgonens inlägg så hamna jag mysandes i mitt hjärtas famn!! Efter 2,5 år så är hans varma famn och hans närhet lika mysig och värmande! Jag kan ligga där i timmar och bara vara nära. Efter en timme så ringde telefon och Johans mamma ville att vi skulle komma dit för att bryta bort trall som vi skulle få till det Johan ska bygga. Så var bara att krypa ur värmen och ge sig iväg. Vi kom inte hem förens vid halv 6 igen....sen har vi bara myst. Tyvärr blev det inget gjort hemma idag men det gör inget. Vi har myst och brytt oss om varandra vilket är mer prioriterat. I morgon kommer våra sötnosar äntligen hem. Skönt att de kommer hem så man slipper gå och oroa sig hela tiden.

Nu ska jag sova är super trött natti natti alla läsare!!


Helgen

Jag hoppa ju in i natt och skrev att jag skulle uppdatera er idag om vad som hänt under de senaste dagarna.

Fredagen:
När Johan kom hem så mös vi soffan ett tag som vi alltid gör med kaffe och pratar om dagen. Sen bar det av till Johans mamma och där blev vi kvar till halv 11. Vi blev bjudna på räkmackor och satt och pratde vilket alltid är trevligt. Väl hemma kröp vi ner i sängen och låg och pratade om allt och inget tills vi somnade sida vid sida <3

Lördagen:
Igår vakna vi lite halv skapligt och tog det lugnt på morgonen och efter att ha vaknat till så gick vi ut och tog tag i förådet på framsidan. Det behövdes rensas ordentligt vilket inte tog lång stund men nu är det rent och fint. Efter det for vi till återviningen och slängde allt som vi hade slängt ut. Konstigt att det ska ta sån tid innan man får arslet ur vagenen och komma dit utan istället ställer man det ex i förrådet och så går man och irriterar sig på det istället. Men nu är det slängt och förrådet är i sin ordning igen. Jag tyckte vi skulle köpa fika bröd efter att vi slängt allt så vi åkte till ÖB. Vi såg ut som riktigt lodisar med tanke på att vi hade städat förrådet och inte hade planerat att träffa folk så.. Men vad gör det? spelar ju ingen roll med tanke på att vi har varandra. Hemma så fikade vi och sen blev det att städa bilen. Så nu är den också ren och fin.
På eftermiddagen åkte vi till min bror och hans tjej. Tycker det är så roligt att vi kan umgås med dem det gör mig riktigt glad. Vi var inte hemma förens halv 12!! Men vad gör det?
Jag fick massor med gardiner,kuddfodral,tyger och dukar av linda...3 kassar för att vara exakt!! så himla roligt med massa nytt Tack Linda!

Söndag:
Just nu ligger mitt hjärta i mitt knä  samtidigt som jag skriver ;) Vi har ätit frukost och snart ska jag hoppa in i duschen för jag stinker!! Dagen kommer innefatta massa mys samt ska det läggas plattor i trädgården.

Hoppas ni andra med har en underbar Helg!!
I morgon kommer våra älskade pojkar hem igen!!
Vi saknar er sötnosar<3




Snabbis

Tittar in en snabbis såhär vid 01,45 och bara berättar att dagen har varit fulle rulle.. Tittar in i morgon och uppdaterar er om vad vi hittat på! Nu ska jag fortsätta mysa i hjärtats varma famn<3

Natti natti mina läsare


Topp 5 musik












Rumble

Jag vill tipsa om ett spel som handlar om att bilda ord. Man ska bilda så många ord man kan under 2 minuter och alla ord ger olika poäng och det finns vissa bokstäver som markeras med exempel tw(tre gånger ordet),dw(två gånger ordet),dl(dubbel poäng för bokstav) och dessa ger självklart mer poäng! Super roligt spel och jag fördriver mycket tid med detta spel så pröva gärna spelet!!


Dropp in på Jonathans skola!

Idag som jag skrev tidigare så skulle vi på dropp in på Jonathans skola. Vi blev invisade i gymnastik salen och där stod alla barn från fritids uppställda så fint på scen. Jonathan stod långt bak så han syntes knappt vilket hade sina anledningar men han var mycket nöjd efteråt och skrattade och log. Så mysigt att höra alla barnen sjunga man känner hur glädjen sprider sig i hela kroppen. Underbart att se att de kunde så många låtar. Det var en låt de hade extra mycket tryck i vilket var "sjörövar fabbe" tror alla barn har sett pippi så den var det ordentligt tryck i..
Något som är så roligt att se och som får en annans hjäta att slå ett par extra slag är barnens uttryck och reaktion när de ser sin pappa. Inget annat existerar förutom deras pappa och minstingen han ville inget annat än att hålla i pappa och följa med hem. Det var super kul att se att Jonathan deltog i aktiviteten och var nöjd med det. Bus ungen skrämde mig och också som han brukar göra vilket får honom att lee från öra till öra... Saknar dem varje dag de inte är här... Deras bus och skratt och underbara fantasi. Underbara barn <3


Nu har vi avnjutit en taco paj och ska slappa framför tv tills det är dags att krypa ner i sängen.
Hoppas ni alla får uppleva samma kärlek som jag och min familj<3



Duschad och klar =)

Ja man måste ju göra sig fin när man ska till Jonathans skola på Dropp in som är idag! Både jag och Johan ser fram emot att gå runt på skolan och kolla på allt de har gjort nu under terminen och samtidigt kolla in alla kompisar som Jonathan har i skolan. Nej nu ska jag dricka upp min kaffe för snart kommer Johan och då ska vi gå på en gång till skolan.  Ha en underbar dag alla söta <3


Livrädd!!!

Sitter och skriver ett blogg inlägg och tycker jag hör något! Kollar då över skärmen och ser en katt!! gaaaahhh

Tror personligen att han var liiiiite vilse!!! ;)




Inte första gången denna katt skrämer mig. En kväll när jag skulle ut och röka så satt den på altanen också och mjauuade när jag öppna.. Men super söt är den =)

En fråga till er alla

I flera år har jag skrivit om olika hypoteser. Alltså ett antagande av verkligheten. Jag skriver ofta om barn som far illa eller om vuxna som tappat sin vuxna roll och gör något helt irrationellt som skapar smärta eller sorg hos någon annan. Detta väcker ofta många tankar och funderingar hos andra men jag har också märkt att vissa människor tar åt sig av det jag skriver och tror att det är riktat just mot dem men det inte alls har med personen att göra. Vissa kommentarer jag får på bloggen väljer jag att inte publicera då dessa skulle kunna skapa mycket hat och osämja mellan människor som inte har någon som helst relation över huvudtaget och mycket lidande skulle kunna förekoma och det är inte det jag vill uppnå. Det jag vill uppnå som jag har skrivit så många gånger förut är förståelsen och att väcka en tanke på att man kanske kan förbättre saker och ting när man läser om något som har skadat en annan människa. Då jag aldrig skriver namn (förutom på min familj) så finns det inga förtal eller osanningar i det jag skriver. Detta innebär att jag skriver om helt okända människor. Jag har fått till mig från flera håll att de har tagit åt sig av det jag skriver men varför ta åt sig av mina texter om det inte finns någon sanning?
De flesta vet att om det inte finns någon som helst sanning så ska det inte väcka känslor så som hat och frustration men det har man också märkt genom åren att om folk reagerar så har man skrivit någon form av sanning i sina hypoteser och efter en tid kommer detta fram att det fanns just det en sanning i en helt påhittad text som väckte dessa känslor hos denna människa. Och de som har reagerat på mina texter har jag alltid tagit kontakt med och pratat med och visst kommer det fram att man har träffat en öm punkt och att detta sedan eskalerade och blev något som det inte skulle ha blivit. För många år sen skrev jag en blogg om hela min uppväxt där jag skrev ex syster. En i min släkt blev väldigt irriterad och skulle polis anmäla mig för det jag hade skrivit men då ringde jag polisen och fick prata med en man som hade hand om dessa saker och han berättade för mig hur jag skulle skriva för att ingen skulle kunna anmäla mig för min text. Så efter att ha kunskap om vad man får och vad man inte får skriva så fortsatte jag mitt skrivande och detta har enbart gett positiva erfarenheter med människor som jag inte har känt sen innan. Idag pratar med mycket med människor om mina texter och vart allt jag skriver kommer ifrån och det enkla svaret är "mina egna erfarenheter från förr och i nuet" Något som många tar vara på eftersom en person som pratar utifrån egna erfarenheter har större trohet än en person som har läst sig till kunskap. Jag har också vänt hela mitt liv från det dåliga till det bra och det är också något som innebär att jag ofta kan bidra med något för någon annan människas liv. 



Så frågan till er lyder
Varför tar ni åt er personligen av det jag skriver när allt jag skriver är av egna erfarenheter eller hypoteser?


Skönt


Jag har inte tid med det här

Så säger man ofta när man blir sjuk. Jag sa det senast igår men när har man tid egentligen? Ingen tid passar att bli sjuk. Men det är väldigt få gånger jag blir sjuk på barn fria veckan så att jag får vila. Men denna gången blev jag det så denna veckan betår enbart av vila så att jag ska bli bra tills pojkarna kommer hem igen. Just nu är jag genom täppt i näsan och halsen är jätte svullen och full med släm ögonen ser ut som om jag varit i en boxnings match svullna. I Måndags ville vi ha barnen så vi kunde gå till brasan men det fick vi inte så efter att pojkarna hade åkt så gav vi oss iväg för att handla och då bestämde vi också att Johans mamma och hennes kille skulle komma över på mat. Så vi köpte allt till middagen och så åkte vi hem och förberedde allting. Vi satt ute hela kvällen fram till klockan var ca 2. Det blev ett par mer glas vin än jag hade tänkt mig så gårdagen var ingen hitt alls. Låg bakfull i soffan hela dagen och sov från och till. Kändes inget vidare att sova bort en dag med så fint väder men samtidigt som vi sa så är det bara början på sommaren så det kommer komma många fler fina dagar. Idag skiner solen också och det är underbart väder så idag tror jag att jag ska lägga mig ute i solen och sova. Dock ställa klockan så att jag kan vända på steken och kolla så att jag inte bränner mig. Jag har ju egentligen fått till mig från läkaren att jag inte ska sola då jag är väldigt fräknig och har massor med leverfläckar. Jag tog bort en leverfläck vid byxlinningen för ett par år sen och då sa hon det att jag ska undvika solen. Men självklart älskar man solen då.. Men jag gör det med försiktighet.

Jag har ju hållt på med att kontrollera min kost och så vidare för att försöka återfå en bra form på min kropp. Jag har de problem områdna som de flesta kvinnor har höfter och lår. Men jag ser mer och mer hur de minskar och jag ÄLSKAR det. Jag trivs i min kropp mer och mer och i sommar kommer jag njuta av att gå i bikini och visa upp min kropp! För två år sen så köpte jag en ed hardy bikini men har aldrig haft den utan enbart prövat den när jag fick den och sen har den bott i lådan. Men nu ska den få se sol sken. Jag har tappat ca 13 cm vilket känns kanon men har en lång bit kvar. Jag är ingen stor person alls men jag har fortfarande mina problem områden och som jag och älsklingen sa härrom dagen det hjälper mig i vardagen om jag väger mindre då allt jag gör påverkar kroppen och några kilo mindre som inte tynger min kropp är ju bara ett plus. Det mesta handlar om disciplin att låta bli allt snask. Visst jag blir sugen ibland och äter något men inte som förut då jag åt varje dag och massor!!

Jag i min ed hardy bikini!!

Nu ska jag sätta på en kopp kaffe till så att jag piggnar till och sen ska jag sätta mig i solen. Älsklingen ringde nyss och prata lite och som jag sa till honom är ju ingen stress att gå ut eftersom detta vädret lär hålla i sig idag med. Men jag ska gå ut och lägga mig och vila och hoppas på lite färg. Hoppas alla ni som läser är friska och njuter av vädret så mycket ni kan! Ha en bra dag



Bakfull

Japp det har jag varit idag. Fy bubblan säger jag bara för att vara bakis och genom förkyld ingen bra kombo alls! Dagen har spenderats med att sova i älsklingens knä i soffan. Sovit från och till tills kl va 7 ikväll och nu ligger jag i sängen för att sova för natten. Tack vare förkylningen så kan jag somna utan problem. Men fy vad dålig jag är.. Sa i förrgår att jag skulle bli sjuk och visst nu ligger jag här genom förkyld!!

Nej nu ska jag sova natti natti