Vin

Sitter på altanen och avnjuter ett glas vin i väntan på främmandet! Så skönt väder så passar på att njuta! Trevlig Valborg <3


Min läkare en ängel

Min läkare är nog den bästa jag kunde få. Hon har förståelse för allt och har verkligen förmågan att känna medlidande och ha empati. Jag berättade för henne angående min arbetsterapeut och hon tyckte verkligen att jag inte skulle tolerera det hon håller på med så ska se om min sjuk gymnast kan hjälpa mig så jag får byta eller om jag måste prata med någon annan angående det. Känns skönt att ha min läkare i ryggen som stöttar mig och hjälper mig. Har aldrig varit problem med henne utan enbart hjälp!

Idag är det lika underbart väder som igår så blir att njuta av det idag med. Barnen åker tyvärr idag vilket känns mindre bra. Vill ha dem här!! Varje år har vi gått till maj brasan med dem och det har varit uppskattat varje gång. De tyckte också det var konstigt att de inte skulle va här. Men men vad ska man göra? Vi gjorde så att de fick va hemma idag i alla fall och mysa hela dagen. Är det Valborg då får man va ledig och mysa <3

Nehe om man ska lyfta på stjärten och gå ifrån solen lite en stund. Tar emot men finns saker som måste göras. Ha en trevlig Valborg alla!!

Ps: roligt att se att så många läsare har hittat hit och stannar :)


Ute dag

Idag gick vi ut vid 11 tiden och har varit ute till för en timme sen. Så hela dagen har vi spenderat i det underbara vädret. Johan har sått gräs där det behövds vilket var ett par ställen i trädgården altanen har blivit avspolad från allt damm och smuts och gräs mattan har blivit klippt för första gången i år! Älskar när vädret blir varmare för då blir värken i kroppen ett uns bättre. Pojkarna har hjälpt till med sysslorna samt lekt med allt och inget. Jonathan har cyklat mer än någonsin tror jag. Han verkligen älskar sin nya coola cykel. Han har också börjar träna på att stå och cykla. Himla tur att vi var hårda förra året med att han skulle lära sig innan han fick en kick bike!
På eftermiddagen gick vi också en sväng till Lena och fika och prata lite strunt alltid lika trevligt där. Väl hemma igen så gick alla ut igen. Nu ligger minstingen och sover och snart ska stora killen med lägga sig. Vi tyckte inte barnen skulle behöva va på fritids i morgon så blir mys dag i morgon med tills de blir hämtade här. Kommer va konstigt att inte pojkarna i Valborg då vi alltid haft dem då.

Nu ska jag mysa lite till ha en trevlig söndag alla :)


Rent och snyggt

Kollade in i Benjamins rum som var ett bomb ned slag förut och ser då att hans rum är kliniskt rent!! Händer varje dag men kom på att jag måste visa er!! Så sjukt duktig 4 åring!! Men sen har vi regler om städning också och nu göra det automatiskt och det är underbart att se <3 han städar nästan bättre än mig ;)


Simhallen

Idag spenderade vi 3 timmar i simhallen. Det var super kul och alla skrattade och lekte. Så underbart att se att barnen älskar vattnet och att ingen rädsla finns. Båda barnen åkte dessutom rutchebanan. Vi hade med oss matsäck vilket var högt uppskattat av oss alla. Efter simhallen åkte vi hem och efter att ha packat upp och satt på kaffe så kom Johans mamma över på en kopp. Då fick Jonathan sin nya cykel också! Riktigt cool med dödskallar och med snygg still skrivet catch me if you can. Jonathan sken upp som en sol och cyklade runt i någon timme :) så nu har han en riktigt cool cykel med växlar och handbroms!! Stor kille=stor cykel!

Nu sitter vi alla i soffan halvt sovandes och myser. Tror jag somnar först!!
Ha en fortsatt trevlig kväll alla!!


Utflykt

Nu sitter vi alla i bilen påväg till simhallen. Har två nyfikna barn i baksätet då de inte vet vart vi ska:) Benjamin kom ut till mig i köket i morse och sa
-Ann kan vi åka till simhallen idag?
Svarade honom
- jag vet inte vad vi ska hitta på!

Vi har planerat simhallen sen tidigare i veckan. Barnen älskar att åka dit så idag blir det en mys dag där!!

Ha en underbar lördag alla <3


My baby Boy

Min älskade son Noah som föddes för exakt 4 veckor och 4 dagar sen lyser med sin frånvaro. Varje dag tänker jag på hans lilla fot i min hand och hans små sparkar i min mage. Jag gjorde en minnes tavla av honom som står i  vårt sovrums fönster och har stått där sen första veckan han föddes. Jag tänkte jag skulle visa er hur den ser ut. Min älskade son är saknad och älskad <3

Om ni tittar ordentligt på bilden ser ni att han ligger i min hand <3

Even if you are not with us, you are always part of our family!
We will get a sibling but you will never be replaced.
You are the finest I have ever experienced and I will always remember you

I am the mother of our angel son
Always missed and always loved.

 

 


Walking dead

Det är jag det just nu... Precis slut i kroppen trots att jag precis vaknade. Jag skulle kunna somna ståendes. Men idag är ju sista tidiga morgonen för i morgon är det lördagggggg! Något vi alla längtar efter! I morgon så tror jag vi ska åka till simhallen men barnen. De älskar simhallen och det är hög tid med sim träning med. Nu ska jag försöka vakna till så jag ser lite levande ut när jag ska lämna Jonathan på skolan! Ha en bra fredag alla <3


Djupa sår tar många år

Jag har skrivit många inlägg angående hemmet och hur jag vill ha ordning och reda men idag tänkte jag skriva om djupa sår.

Jag har tidigare skrivit om mina svåra livs situationer som jag har levt.  Vissa av dessa situationer går att undvika. Visa av dessa situationer går att förhindra om man verkligen vill och försöker. Jag är en perfektionist. Och detta har jag blivit pga av mitt sätt att leva tidigare. Är det något positivt? Ja idag är det de. Men för ett par år sen var det min största nackdel för det höll på att äta upp mig. Jag jobbade så hårt för att vara perfekt att jag mådde väldigt dåligt. Jag är ett vandrande exempel på en trasslig barndom och ett hemsk trauma. Jag är också ett levande exempel på att vilja leva ett "normalt" liv. Jag kan skriva och prata om det som hände mig under 16 års tid men ingen av er kan nog riktigt förstå. Men det är inte det jag strävar efter i mina texter utan att vuxna ska förstå hur illa de kan göra ett barn trots att de inte säger elaka saker. Handlingar är något som skadar barn djupt. Mina sår kommer alltid ligga under ytan och jag kommer alltid minnas de handlingar som de vuxna gjort mot mig. Såren tär inte på mig eller plågar mig inte idag. Men det är också 2-3 år sen som jag verkligen handterade min barndom och det jag hade varit med om.

De flesta tror att de kan knäcka mig genom att smutts kasta min barndom. Men det är inte mig ni smuts kastar för jag var bara barnet som försökte finna trygghet och kärlek. Jag var barnet med alla tankar och funderingar kring det som skede. Jag var barnet som fick djupa sår och många års lidande pga andra människors dåliga omdöme och handlingar. Idag skulle jag ALDRIG sitta och se på när något barn lider pga vuxnas handlingar. Jag har själv fått så många sår i själen att jag skulle inte tillåta att det hände. Och en av de handlingarna jag har gjort för någon annan skull är att avsluta min graviditet med Noah. Hade Noah överlevt graviditeten så hade det innebärt långa sjukhusvistelser vilket inte skulle ha skapat olidligt lidande för Noah utan också för de barn vi redan har idag. Att vi avslutade graviditeten med Noah var för att tänka på alla inblandade Noahs hälsa,barnen och oss själva alltså våran FAMILJS BÄSTA. Idag lever jag tillsammans med två små underbara barn som jag älskar som mina egna. Jag träffade deras pappa när de var 2 och 4 år gammla. De vet knappt något annat än att jag och Johan lever tillsammans. De kommer inte ihåg att mamma och pappa har bott ihop. Vi lever vårt liv och det livet handlar om de små och att de ska ha det så bra det bara går. Vi har skapat ett hem med trygghet,regler,lugn och massa kärlek. För jag skulle aldrig vilja ha ett hem utan dessa saker då jag själv sökte det i  många år utan att finna det. Barnens hälsa och mående är den högsta prioteten och har alltid varit. Anledningen till att vi flyttade förra året var för att barnen har blivit så stora att de behövde varsitt rum och kunna stänga dörren om sig och få sin egna tid. De behövde också komma ner på marken som jag skrev för ett tag sen. De behövde lära sig att känna på friheten utan någon hand i hand. Och vi har sett två små killar växa och bli stora och äventyrliga. Vi såg också till att barnen fick byta skola/dagis och det har gett båda pojkarna så mycket i deras utveckling.

Jag och Johan är överens om alla val vi gör med barnen för vi är en familj! Vi tar beslut tillsammans och diskuterar allt. Och detta för att ingen ska hamna i kläm varken barn eller vi. Vi tar också med barnen i en hel del där de får bestämma hur/vad vi ska göra. Vi är ett team vilket jag tror man måste vara för att nå de bästa resultaten. Och vi sviker inte barnens förtroende för att stilla någons nyfikenhet. Barn måste kunna berätta saker i förtroende till oss och veta att det stannar där. Det är så förtroende och tillit till vuxna skapas. Och tillit och förtroende prioriterar vi högt i detta hem. Inte drama och konflikter!

Nu ska jag ta mig lite frukost såhär kl 11,30! Sen blir det en slapp dag i soffan tills min familj kommer hem så jag får pussa och kram på dem <3



We are a family
Together we will conquer the world
Together we create happiness and laughter
Together we will create wonderful memories

Blev så glad

Jag har fått så mycket skit för att jag tycker att barnen ska va på skola och dagis under de tider som de har. Men nyss när jag kollade min blogg så hade jag fått en kommentar på inlägget Hypotetiskt lägger en länk här för er som vill kolla inlägget jag skrev.

----->      Hypotetiskt

Jenny som är utbildad förskollärare skriver att det finns inget som heter dagis längre utan att de har en läroplan och som lyder under skollagen. Så jag är inte ute och cyklar när jag skriver att barn bör vara på dagis och att de får den grund de behöver för deras livslånga lärande. Som jag skrev fick jag bara med några få punkter angående vad dagis ger barnen. Så kort och gått barn ska vara på dagis och det är viktig för deras kommande lärande under skolgången. Så detta var alltså inte för att göra barnen illa utan för att se till deras bästa. Jennys kommentar finns att läsa då jag har publicerat det. Tackar så mycket för att du tittade in Jenny och lämnade ett litet spår =)

Nu ska jag mysa med min familj innan knoddarna ska sova. Ha en bra kväll alla <3

Underbar serie

Jag och mina serier. kanske ska börja tips om olika som har fallit mig i intresset? För Ett par månader sen såg jag ett avsnitt av The vampire diaries och blev fast! Nu sitter jag och håller kolla varje vecka efter nya avsnitt. Och ibland är det verkligen olidligt spännande ;)
Så denna serie kan jag starkt rekommendera handlar om vampyrer och kärlek. Vem vet en hel del drama med kanske och lite action på ett hörn. Underbar serie som sagt men akta den kan vara beroende framkallande. Såg precis avsnitt 19 av seson 3 och jag läääängtar tills nästa avsnitt kommer.. Tills dess får jag sitta med funderingar kring vad som kommer hända. åååååå vill se nu ju...


Glädje

Ja det är att se Jonathan när jag lämnade honom på skolan i morse. Två killar kommer fram och säger god morgon och jag går in och lämnar hans väska. Hör då hur de frågar jonathan om han vill gå med dem hem idag och leka. Jonathan kommer springandes och frågar om han får gå hem med dem. Jag svarade honom att jag skulle leta reda på lena pojkens mamma och kolla så det var okej. Och självklart var sötnosen välkommen hem till dem. Och när jag sa till Jonathan att det gick bra så krama han mig och stuttsa iväg med ett leende. Underbar start på dagen <3

Nu har jag duschat och gjort lite sysslor i hemmet. Ska slappa en stund här vid datorn/tv innan jag beger mig till affären för att köpa kaffe. Se när suget efter kaffe blir för stort och jag måste åka upp.. Japp jag är kaffe beroende. Men det har gjort att jag inte röker lika mycket så det är bra. Min sjukgymnast ringde idag så nästa vecka ska jag dit och få ett program som jag kan göra hemma. Tycker om min sjukgymnast hon verkar förstå sig på mig och är vänlig. Så nästa vecka börjar lite hemma träning för att få igång kroppen. Nej nu ska jag surfa runt lite och slappa.


Ha en underbar dag önskar min underbara familj <3


God morgon

Ny dag ny värk nej fortfarande den vanligt konstanta i hela kroppen. Mest värker ryggen och armarna. Men det är bara att försöka göra allt som vanligt i alla fall! Snart ska jag gå med stora prinsen till skolan. Efter det blir det hem och dricka morgon kaffet. Känner mig som en zombi idag med men vaknar nog till om ett par timmar. Hoppas ni alla får en bra dag :)


Dagens horoskop

Läste mitt horoskop på väg till mmr idag.. Sjukt sant och var bara tvungen att visa er =) som jag skrev förut så är min arbetsterapeut lite på fel spår så blir att byta. Orkar inte med att ha en tant som ska hjälpa mig så blir jag bara arg på henne och måste ryta i varje gång så det blir tyst på tanten. Nej Of she goes!! Men ska träffa min sjuk gymnast snart för lite övningar jag kan göra hemma. Hoppas att det kan hjälpa men är skeptiskt till att de kommer göra det. Men måste ju ge det en chans i alla fall!! Snart kommer mina andra två sötnosar hem. Just nu är det bara jag och stora sötnosen. Han sitter och spelar på sitt spel som han älskar och jag bloggar kanon kombo =)


Hypotetiskt

Mina hypotetiska sätt skapar tydligen irritation hos vissa. Dagens ämna består av dagis/6 års. Jag har en syn på det hela och andra har inte alls samma. Det finns en anledning till att barn är på dagis och skola. Min spontana tanke är ju självklart utveckling och visst tusan är det så. Satt nyss och läste på angående ämnet och det visar sig att jag inte är ute och cyklar.

Dagis på verkarn på barnen:

*Bättre språk kunskaper
*Lära sig att intrigera i grupper
*Lära sig att socialisera sig
*Lära sig att vänta på sin tur
*Ta hänsyn
*kompromissa
*utvecklar ofta sin läsförmåga långt före skolstarten (på dagis)
*Får ett kompis nät

Detta är några få punkter som dagis hjälper barnen med i sin utveckling. Och framför allt stimulansen ett barn behöver. De behöver de timmars lek och stoj som det är på ett dagis. Du kan aldrig stimulera barnen lika mycket hemma som de kan på ett dagis. Och som vi många inte har så har de den pedagogiska utbildningen till att utveckla våra barn. Jag har en tjej kompis som nyligen examinerades till förskole lärare. Och som sagt det är inte så att de bara tar någon från gatan utan utbildning krävs undra varför? Jo kanske för att barnen ska få med sig något av att vara på dagis!!!

Trots att man skriver ren fakta så förstår inte vissa. Utan nej så är det inte m,m Vad tusan ska krävas för att vissa ska få upp ögonen och inse sanningen? Vad ska krävas för att ett barn ska få sin röst hörd? om någon  säger något är det tydligen för att skada barnen. Men personer kan inte ta en diskution med mig men där emot prata skit bakom min rygg då personen vet att jag inte närvarar för att personen inte kan stå för det öga mot öga. Fy tusan så löjligt och detta är en äldre människa. Men att miss unna dem fritids aktiviter och nöjen det är helt okej tydligen för det är inte livsviktigt.

Detta har gått till en så löjlig situation så det är dags att ta till ordentliga åtgärder för detta är det mest patetiska jag har varit med om! jag blir arg men det finns andra som far illa och det finns vissa som inte bryr sig ett skit!
Och nu är det tamme *** nog!!!


that day reality hits you
it will be too late






Hypotetiskt sett

Ett barn frågar när ska jag gå till tandläkaren?
Barnet får till svar att när tandläkaren vill att du ska komma då ska vi åka dit.
Barnet svarar då får jag va hemma den dagen!!

You sa what??
Nej man är inte hemma en hel dag bara för att man går till tandläkaren! Hur tusan kan man lära sitt barn detta? Jo för de kan inte åka fram och tillbaka och då missar barnet mera i skolan. Varför går barn i skolan? För att lära sig saker och det är super viktigt att de får rätt inställning och inte kommer efter i skolan för då kan de behöva gå om klasser sen och hur kul är det för barnet att behöva lämna sina vänner och gå om? Barn ska va i skolan de timmar det är skola om man inte är sjuk! Barn ska veta att det är så inte tro att bara för att lillebror eller att man ex ska till tandläkaren så ska man va hemma! Jag blir skapligt irriterad när jag hör såna här saker!! Hur tänker man i dessa situationer? På sig själv eller barnet?

Irritation!!!
Idag ska jag till mmr för en träff med arbetsterapeuten angående mina handleder. Hoppas att tanten håller sig på sin kant idag för annars lär jag byta ut henne. Hon har en tendens att gå över gränsen och va otrevlig vilket jag inte tar!! Men snart lämna stora prinsen på skolan och efter det hem och göra sig i ordning så gott set går och sen iväg!! Ser inte alls fram emot det men vill ju bli bättre i händerna. Som jag sa senast igår skulle jag verkligen låta alla krämpor synas ja men då skulle jag inget göra hemma,skulle inte kunna åka iväg alls m,m men livet funkar inte så man måste göra vissa saker och trots att jag har sån värk så jag kriverar så gör jag saker men enbart för familjens skull ingen annans!! Nej nu ska jag ta ett bloss sen ska jag lämna prinsen!! Ha en bra dag alla :)


Reklam

Idag kan man lugnt säga att det var en del reklam!! Shit...


Fint hem....

Jag skrev för ett tag sen om hur viktigt jag tycker det är att ha ett fint hem. Igår så var vi på ikea och shoppade massa nya saker. ME LOVE ALOT =)
Det blev

*nya handdukar till badrummet samt en matta
*Nya pålakarna
*Nytt vardagsrumms bord
*Ny matta till vardagsrummet
*Nya ljustakar
*Nya gardiner till sovrummet
*salladskål
*salladsbestick
och så mycket mer men jag orkar inte skriva allt. jag tog kort på vardagsrummet och på sovrummet så ni får se hur det blev och lämna gärna kommentarer om vad ni tycker om förändringen.

<---Före  Efter --->


<---Före  Efter--->

I somrummet blev det nya gardiner och påslakarn som sagt. De nya påslakarna var något jag verkligen uppskatta!! De var dyra 299 kr styck så påslakarn för 600 kr!! Men de är helt underbara och så nedrans snygga.
Gardinerna köpte vi för att vi ska kunna dra för så det blir mörkt eftersom vi inte har någon mörkläggnings gardin där. Och så skönt det är att äntligen kunna dra för. Älskar att köpa nya saker och förbättra hemmet. Det kommer bli mer sånt i framtiden! Snart ska kökets också göras om. Kakel har vi köpt och fläkten byttes för ett tag sen så där inne kommer det bli.

*Nya luckor
*Ny diskbänk
*Nytt kakel
*Med tiden nytt golv

Så det är nästa projekt i vårt hem. Älskar vårt hem och med tiden kommer det bara bli bättre och bättre. Nu ska jag ta och sätta mig ute en stund och njuta av solen. Idag kommer våra älskade solstrålar hem också! Ska bli så skönt att få hem dem igen. De har varit extremt saknade. Tyckte inte alls om att lämna dem förra veckan när de inte ville åka =( Men som sagt snart är de hemma igen och vi kan göra massa roligt. Älskade små solstrålar <3

åååååå

idag har vi haft en mys dag till. Eftermiddagen spenderades på ikea och shoppa massa nya saker men det delar jag med mig av i morgon för nu ska jag krypa ner i badet med älsklingen. Tända ljus och super mys väntar resten av kvällen. Hoppas att ni alla har haft en bra helg med! <3





Underbara man

Igår rusade hjärtat lika fort som det gjorde första gången jag träffade min älskling när han kom in genom dörren. Hans värme och hans armar runt mig...vi låg och mös länge igår och inatt så somnade vi insvepta i varandra... Att öppna ögonen i morse och känna hans närhet var lika underbart det!!! Nej nu släpper jag inte iväg honom på ***** länge. Nu ska vi krypa upp i soffan och titta på film och bara mysa. Underbart att ha sig hemma igen älskling <3


One three hill

Jag och mina serier. Men de är något som fyller en stor del av min vakna tid. Men jag kollar enbart på serier som tilltalar mig. En serie som jag kan känna igen mig i. One three Hill är en serie som jag tittade på varje dag när jag bodde i min lägenhet i skara. Nu har jag börjat titta om på serien från början. Och många tårar och skratt har serien gett mig. Serien går fortfarande på datorn bredvid mig och jag ska sluta skriva och fortsätta titta =)

Idag kommer mitt hjärta äntligen hem också!! Underbart ska det bli att vakna bredvid honom i morgon och inte se tomheten bredvid mig... <3

Ha en bra dag alla!!


En bra dag

Väl hemma idag så satte jag mig med en kopp kaffe och slog igång datorn och kollade runt lite på allt man missat. Trots att jag kollat serier på datorn sen i måndags så har jag bara kollat min blogg och inga andra sidor så hade en del att ta ikapp. Sen ringde Johans mamma och jag åkte dit på en kopp kaffe och lite mat. Hade tackat nej till maten men väl där så blev det en liten portion i alla fall.. I morgon kommer äntligen mitt hjärta hem. De här dagarna har sprungit iväg. Jag har hittat sätt att underhålla mig under dagarna och har varit glad men saknaden den växer bara. Men i morgon som sagt då får jag hålla om honom igen och sen kan vi ju bara hoppas att han inte åker på 2 år igen :)

Fick veta något idag som jag inte hade en aning om. Men allt jag kan säga är att alla får vi det vi förtjänar förr eller senare. Och oftast senare och då drabbas oftast någon oskyldig. Bara synd att folk inte har förstånd i tidigare ålder och skulle kunna förhindra såna här händelser.

Nu ska jag lägga bort telefon och kolla på tv tills hjärtat ringer och säger god natt!! Natti natti


AJAJAJ

Ja det kändes lite men som sagt värt det varje stick. Jag skrev ju att det var ca 15 stick. my mistake!! 23-25 stick per armhåla! Har en sjukt bra läkare dock och hon är snabbare än blixten. Skulle ha fått med mig ett par papper hem och fylla i hur det är innan behandling och efter men de vad slut så får bli nästa gång. Hon la in mig i systemet så om ett par månader kommer det en kallelse igen. Tog en bild efter behandlingen. Varje prick stack hon och vissa bubbelt.


Och nej jag har inte rakat mig under armarna för man ska inte göra det! Efter sjukhuset blev det en lååååång sväng på stan så jag är precis slut och det verkar i varje del av min kropp. Men med lite kaffe och lite serier så ska jag nog finna lite kraft snart igen. Tack underbara Sandra för en hel dag tillsammans. Var super skönt att komma iväg lite och göra något även om det blev en sväng på sjukan.  Som sagt nu ska jag bara vila se om det blir ett psykologiskt inlägg senare ;)



Botox dags

Japp snart är det dags att åka och få botox. Ska bli så sjukt skönt att få bort dessa svettningar så jag vet inte vad. Tror jag har fått ordentliga hormon rubbningar efter graviditeten. Svettas som en galning 24/7 vilket är jätte jobbigt. Men som sagt nu ska det bort. Brukar ta en till två dagar så är det borta efter behandlingen. Är jag nervös? japp det kan jag lugnt säga. Jag vet vilken smärta som väntas även om den inte är ihållande. Men jag har min bättre hälf Sandra med mig. Efter botoxen blir det nog en fika på stan innan jag beger mig hemmåt igen.

testade ett par byxor idag som jag inte ens fick upp över låren. Men nu fick jag upp dem kunde dock inte knäppa dem. Så en liten bit kvar.. Men jag är på väg. Kroppen förändras hela tiden så alla t-shirts sitter löst över magen och tajt över armarna. Får nog åka och köpa mig en ny garderob med kläder snart =) Men jag är nöjd med min kropp även om den ska bli ännu bättre =)


Ha en underbar dag alla <3


Dagens aktiviteter

Ja de har varit väldigt få men gjort väldig stor skillnad. Älskar när jag får en ide och slutför den och resultatet blir helt underbart. Barnen kommer älska sina rum när de äntligen kommer hem igen. I morgon ska jag ge mig på övervåningen är tanken. Men som kroppen är just nu så finns det ingen säkerhet i att det blir gjort något alls. Har haft sån sjuk värk i kroppen denna vecka så jag har mest varit liggandes men lite har blivit gjort. Tror Johan ser skillnad i alla fall från när han åkte ;)
Saknar mitt hjärta men det har också varit skönt att vara ensam och fått tänka på mig själv och ingen annan. Jag har kunnat göra precis vad jag vill (även om det inte hänt något alls). Dessa dagar har verkligen gett mig tid att tänka över allt. Och många lösningar på problem har jag funnit och som ska sättas i verk så snart mitt hjärta är hemma igen. Det underlättar att vara ensam när han ringer flera gånger om dagen och pratar lite.. Känns bra att vara ifrån varandra trots saknaden. Jag menar vi är aldrig ifrån varandra förutom när han jobbar typ. Som vi sa för ett tag sen att vi verkligen trivs i varandras sällskap eftersom vi jämt umgås och bråkar aldrig =) Men inte konstigt han är ju min mister right <3


Nyss kom jag hem ifrån svärmor efter att ha blivit bjuden på mat!! Så sjukt gott var det. Blev bjuden på potatis fläsk och löksås!!! mmmmm gottt.. Känns så skönt att ha dem där och alltid veta att man kan prata med dem. De är underbar Lena och Micke.

Vad kommer kvällen att innefatta? Kanske ta mig en öl till? ;) om en timme ja då blir de arga snickaren kl 9 Grey's Anatomy och klockan 10 (då jag ligger i sängen) Big Brother..

 

Så där har ni min dag/kväll... Jag hoppas ni har haft en bra dag och önskar er en underbar kväll mina läsare <3



Vem vet kanske spelas på vårt bröllop älskling? Vad sägs sexy?

How much will it take for you to understand

you have it in front of you, yet you do not understand what you are doing. I am amazed every day that you make the same mistake and do not understand that there are mistakes. People around you are suffering because of your actions. You can not have any friends because if you had it, they would tell you that what you are doing is wrong and you have to make a change NOW! So what do you have that is valuable? I do not envy you! I choose my life all the times before yours. To live a life with so much excuses must be a drain on you. And the most amusing is that you do not see that no one believes you ....You are causing more and more problems you will not be able to sort out. And when you realize it will be too late. I do not feel pity for you.




Äkta kärlek och folks olika definationer av den är underbara

Många gånger under tiden man växte upp så blev man kär. Man hade nya pojkvänner och man skrev vitt och brett om den nya kärleken och allt det som hände. Man utala sig ofta för att ha hittat "Den rätta". Men flera år senare så sitter man med en annan och hur många den rätta har det inte varit innan? Men jag låg och tänkte på detta igår innan jag somnade. Den rätta den som verkligen får din värld att snurra vem är han och varför?
Lite ironiskt när man börjar fundera på det... Jag hade aldrig höga krav på kärleken bara att personen ifråga skulle älska mig (rätt patetiskt idag). Men då började jag också fundera på om jag verkligen hade älskat någon och vad älskade betydde för mig. Och ärligt talat.. Nej jag har inte älskat någon tidigare och jag tror att om fler sätter sig ner och verkligent tänker efter så kommer de också se vad jag kom på. Många gånger så nöjer man sig med ett liv bara för att det blir en vardag av det hela jag vet att jag gjorde det i alla fall. Älskade jag mitt ex? Nej.. Men vi levde ihop i 3 år. Var jag ledsen när vi flyttade isär ja men inte över att mista honom utan över rädslan över hur vardagen skulle se ut. Vi hade aldrig haft kärlek. Man blir så van vid det man har att när det bryts så står man utan vetskap hur det är att leva ensam. Jag levde ensam innan jag träffade mitt ex. Jag var själv och klarade mig alldeles utmärkt men under de 3 åren glömde jag bort hur det var. Trots bristen på kärlek så förlovade vi oss och hade haft ett gemensamt barn om jag inte fått missfall. Jag levde i en bubbla, hade inga som helst krav, och jag nöjde mig med det som var.

Idag nöjer jag mig inte med mindre än jag är värd. Jag skulle aldrig leva i ett kärleks löst förhållande eller en enformig vardag. När jag träffade Johan så tänkte jag mycket på vad jag ville ha i livet och hur jag skulle uppnå det. Jag funderade på om han skulle stjälpa mig eller hjälpa mig. Och han blev den drivande moroten för mig. Jag skrev in mig på vuxen utbildning och jag började plugga på distans. Jag började också jobba efter en tid. Idag sitter jag hemma sjukskriven för min sjukdom fibromyalgi. Men än idag 2,5 år senare är han fortfarande min morot. Han driver mig till att vilja mer, han får mig att vilja jobba igen. Hade inte kärleken funnits så hade han inte brytt sig. Men han bryr sig och där av finner jag drivet att fortsätta. Han får mig att le bara av att titta på mig. Han får mig att känna de där fjärilarna i magen bara genom att kyssa mig. Han får mig fortfarande att tappa andan när han rör mig. Det är kärlek för mig!

Folk visar upp sin kärlek så tidigt till och med innan de ens känner varandra. Man känner inte den andra förens efter 2 år. Varför ha så bråttom med att visa upp den andra? Först har man den där underbara "smekmånaden" som jag brukar kalla det. Ni vet då allt är så underbart och man ses och pratar hela tiden. Men det är inte smekmånaden som är viktig det är det efter den. Står ni ut med varandras brister? Kan ni komma överens om hemmet? Kan den andra älska dina barn? Kan man hålla kvar de där fjärilarna,pirret,förståelsen,kärleken? Det är inte många som kan det. Vi har lyckats man vi har kysst många paddor för att hitta den rätta. Både jag och Johan har levt förhållanden som innebar tjafs och onödiga diskutioner, omogna partners och där det inte fanns kärlek alls. Kanske därför vi pratade om det så mycket i början va vi verkligen inte ville ha i nästa förhållande och där av fick vi det inte. Vi har bråkat 2 gånger under vårt förhållande. 2 gånger!!!! Tidigare förhållande var det en piss i missippi =)

Johan och jag pratade drygt 1 månad över nätet och i telefonen innan vi sågs.  Sen träffades vi när han inte hade barnen för han ville inte att de skulle få fel signaler. Det tog 5 månader innan jag träffade barnen. Han ville skydda sina barn från otryggheten ifall det inte blev något. Och det gjorde bara att jag föll hårdare för honom. Där är också något folk gör så fruktansvärt fel. Presenterar för barnen och så försvinner den nya killen och där står det ett vilset barn som inte förstår och med en saknad för en person som de inte hade behövt ha om man hade gjort rätt. Jag älskar Johan för att han prioriterade sina barn framför mig. Jag respekterade ännu mera han som person när han såg till sina barns bästa. Jag säger det ofta till folk när de frågar hur han gjorde och hur de ska göra. VÄNTA! Ja men om jag säger att det är en kompis bara? Samma sak där även om du säger kompis så kan barnen fatta tycke för personen och sen är den också borta. Om och om och om igen pågår detta och det barnen lär sig varför släppa in någon när de alltid försvinner?



I've been to hell and come back you've only been on the edge
what makes you think you can hurt me?
You will fall
and I still stand



God morgon världen! och lite skit om mig själv =)

Idag tog jag sov morgon! UNDERBART. Gick inte upp ur sängen förens kl var helv 10. Så underbart att kunna ligga och dra sig och inte ha någon stress alls. Nu har jag druckit mitt morgon kaffe och tittar på greyan på tv. Älskar den serien och har gjort det sen start. Det är få serier som inte spårar ur men denna har inte gjort det så den ska följas till dens slut.

Jag har inte berättat om ett problem jag har men som jag tänkte berätta idag. Så alla nyfikna själar spetsa öronen för här kommer det. Jag går och får BOTOX!.

Men inte för rykor för några såna har jag inte. Utan i mina armhålor får jag det. Jag har svettats sen jag var ca 12 år gammal när det började och det plågade mig i många år tills jag tog mig mod och sökte för det. Jag fick åka till en läkare som kollade så det inte hade med hormon rubbningar att göra men det var som det skulle. Så nu har jag remiss till Hud kliniken en gång i halv året för att få botox i armhålorna. Det är ungefär 15 stick i varje armhåla. Det känns men är värt varje stick tar bara några sekunder per armhåla. Två dagar efter att man fått behandlingen så svettades jag ingenting. Det sas att det kan komma någon annanstans men det upplevde jag inte eller kanske lite på ryggen men hellre det än två stora svett lökar under armarna det är så vidrigt på tjejer. Skäms jag över det att jag får botox? Nej inte ett dugg! Men jag är så sjukt glad över att jag får det på remiss för det kostar annars ca 3000 per behandling. Jag har fått behandlingen en gång tidigare och jag blev en ny människa. Slutade trycka i ett hörn utan var den glada och spralliga tjej jag är. Kunde ha färgade kläder och inte bara svart och vitt. Jag fick också veta att det kan vara så att jag enbart behöver en till och sen slutar jag svettas för alltid. Så det vore ju underbart!  Jag hade en tid den 4 mars men då var jag gravid och det var väldigt turbulant men ringde dem förra veckan och i fredags ringde dem och sa att jag har en tid nu på torsdag om jag vill! Självklart så på torsdag blir det hud kliniken och få lite botox injektioner =)


Natti natti


3 dagar och 4 nätter kvar.

Dagen har gått fort efter att jag lämnade sötnosarna på skola/dagis. Gick runt och små plockade lite där man inte brukar för att få lite ordning nu när man har tid så är det ju bara att börja. Tog många timmar dock innan kroppen började komma igång och jag kunde röra händerna ordentligt. Tur att man har handleds skydden så man ens kan röra saker alls. Fick mejl under dagen av svärmor om jag ville ta en promenad och sen käka hos dem så blev en lång promenad och sen god mat. Skulle dock behöva duscha igen men orkar inte idag då kroppen värker så dant så får göra det i morgon. Nu är ljusen tända och morgan och ola-conny går på tvn. Tur att det finns människor som kan roa en som de gör. Men ibland undrar man om det verkligen är säkert för dem att åka utanför Sverige ;)

Hoppas ni har haft en bra dag och får en mysig kväll. Själv ska jag mysa här i soffan och vänta på att mitt hjärta ringer igen. Han har redan ringt två gånger idag och pratat! Underbart att höra hans röst men så svårt att jag inte får hålla om honom. Men om 3 dagar och 4 nätter ja då är han hemma igen!!

Bjuder på två bilder på hur min kropp har blivit nu efter jag gått ner i vikt =)


Work in progress

kass sömn mysig morgon

Igår hade jag så himla ont i kroppen. Mer och mer värk tillkommer men jag ger inte upp! Jag gör det jag ska trots värken men får sota för det dagen efter. Men skulle jag luta mig tillbaka och bara ge efter för värken då skulle jag må ännu sämre för det blir då en ond spiral och det skulle bara göra saker ännu svårare. Men får bli en låååång dusch sen för att se om lederna kan mjukas upp lite.
Igår kväll värkte kroppen så jag knappt kunde ligga hur jag än vred och vände fanns det ingen sida som blev bra. Låg och vred och vände ett par timmar och när mit hjärta ringde så sov jag nästan. Han var framme på hotellet kl 00,30!! Så 8 timmar på resande fot för honom blev det igår. Lider med honom att det tog sån tid. Tur han hade en kollega med sig så han inte va ensam, men nu är han framme och kan fokusera på det han ska göra. Var underbart att höra hans röst innan jag somnade. Dock blev det enbart 5 timmars sömn för mig. Men jag kan sova igen det under dagen. Vaknade i morse av att söta bemo frågade om jag kunde sätta på tvn och ge honom en banan. Självkart!! Gick ner bäddade upp honom i soffan och satte på tvn. Kröp ner i sängen 50 minuter till och när jag kom ner nästa gång satt Jonte och Bemo brevid varandra i soffan och spela spel. Så SÖTA! Nu är sötnosarna på skola/dagis och det kändes inte bra att lämna dem alls. Vill ha kvar dem här hemma!

Vad ska jag göra idag då?
Försöka få igång kroppen för den är stelare än på länge.
Så det är dagens planering bra va?


the love that no one can destroy
only makes it stronger<3

Tomt brevid mig

Tog med mig datorn till sängen så ifall mitt hjärta har internet på hotellet kanske jag kan få mig en titt på honom innan jag somnar. Helt sjukt hur man kan sakna en människa så mycket efter så kort tid ifrån varandra. Men tror att det är vetskapen om att det är så många dagar kvar tills jag få hålla om honom igen. Vi har ju inte varit ifrån varandra en natt på över 2 år så det känns jätte konstigt att inte ha honom här. Stackarn skulle inte vara framme på hotellet förens vid 11 tror jag det var och han åkte vid 4 så många timmars rese tid. Som sagt om saknaden är stor nu vad blir den då i morgon eller dan efter det eller dan efter det eller dan efter det?.... gaaaahhhhh
Men nu älskling ska jag göra mitt uppdrag kolla bb och raportera sen ;)


ååååå kärlek fy bubblan vad underbart det är <3






Hur piiiiiiip kan man

Igår satt jag och tittar på min man och minstingen som håller på och grejer i trädgården. De pratar skrattad och tjoade. Jonathan hörde man också ibland då han var iväg och leker med två kompisar ifrån gården brevid. Efter att jag suttit en stund och tittar på min man och hans son så gick jag ut och gjorde dem sällskap<3
Mitt liv är bra. Lyckan över min familj kan jag inte ens sätta ord på och min kärlek till mina tre pojkar ja den går inte att definera alls då den är så stor.

Men det jag ville skriva om idag var barn och känslan av att duga.
När en annan var lite (vilket inte var för längesen) så kommer jag ihåg hur viktig den känslan var av att känna grupptillhörighet och att att man dög. Det är någon samhället sätter väldig press på dagens barn. Tyvärr kan vi inte ändra på ett helt samhälle även om vi alla många gånger skulle vilja göra det. Men vi kan göra det vi kan i våra hem. Uppskatta och vissa intresse för våra barn visar och ger känslan av att duga.  Vi bodde förut på andra våningen och barnen ville inte ens gå ner för trappen utan att jag eller Johan var med dem. Hämmande för utvecklingen? JA utan tvekan!

Idag är det helt annorlunda. Barnen kommer hem från skola och dagis och springer ut och leker med sina vänner. Barn ska vara så. De ska ha vänner och de ska kunna känna på friheten det hör till barndomen. Vi bor idag i ett radhus och precis utanför våran trädgård så finns det en lekpark. Lyckoträff? Nej alla hus vi tittade på har haft likadant då vi kände att det var viktigt för barnen. Det har framkommit mycket ifrån barnen vad de inte tycker om och saker som vi inte hade så stor makt över men som vi nu vet att vi kan påverka och detta för att barnen ska ha det bästa de kan få.

Men ibland kanske vissa måste stanna upp och tänka om jag gör såhär vad händer då? Som jag skrev i förrgår. Konsekvenser av sitt handlande. Jag tror många föräldrar idag är väldigt egoistiska utan att ens veta om det. Vissa tar med datorn in i barnets rum när de ska leka tillsammans. Vissa kollar på datorn samtidigt som barnet pratar med dem m,m Detta är små egoistiska handlingar som många inte tänker på. Men tänk dig själv du vill prata med någon men den tittar inte på dig och allt du får till svar är du får vänta lite? Snart tröttar man och ignorerar personen helt för varför försöka prata med någon som ändå inte lyssnar? Vad får er att känna att ni duger? och tänk på hur ni gör sen mot era barn och om det bekräftar deras behov av att duga precis för vem just dem är!

Idag har Jonathan knappt varit hemma under dagen. Han har varit hemma och ätit och fikat sen har han sprungit iväg och lekt med sina vänner igen. Benjamin,jag och älsklingen har hållt på och packat till hjärtat. Han åkte för 20 minuter sen till flygplatsen för att flyga till Schweiz. Han ska vara där på utbildning i 5 dagar. Så ikväll är det bara jag och små trollen. Just nu ligger bemo i badet och leker och Jonathan spelar tv-spel. Om en timme eller två ska vi krypa upp i soffan alla tre och mysa med film och grejer har vi bestämt. Tv myset på kvällarna värderas högt.

Jonathan valde en aktivitet förra året. Fotboll. Han är riktigt duktig på det och vi hejar på honom varje gång han spelar. I sommar blir det matcher och andra tillställningar men tyvärr så väderar inte vissa hans aktiviter så han får ha dem på våran vecka enbart för att personen ifråga inte blev tillfrågad om att han skulle börja spela.Trodde barnbidraget skulle gå till sina barn men icke. Den ända som blir drabbad är Jonathan och kan man inte förstå det då kanske det är dags att börja tänka efter. Han missar varannan vecka för att det är jobbigt och åka m,m Ett stadig ursäkt är att har man tre barn ja då kan man inte göra vissa saker. Så alla ni som har tre barn hur är det? Sitter ni hemma jämt och får inte era barn ha egna aktiviter för att ni har tre barn? Det är tur att folk uppmärksammar saker som sker kring pojkarna för detta är inte riktigt klokt. Barnen blir drabbade för att en vuxen inte kan bete sig normalt och sen kommer det kommentarar som att jag inte sköter barnen m,m skratt retande!!

Aja ett gott skratt förlänger livet sägs det så jag måste ju bli riktigt gammal om detta fortsätter =)
Nu ska jag krypa upp i soffan med mina sötnosar<3 hoppas ni får en bra kväll <3



Söndag

Somnade som en prinsessa igår.
Igår flyttade jag,hjärtat och bemo en buske i trädgården. Den var inte direkt samarbetsvillig om man säger så. Men benjamin höll humöret på topp och hjälpa till så gott han kunde med sina verktyg :) vi var ute i ca 4 timmar alla igår. Jonathan var ute på äventyr med sina vänner men kom hem när de andra barnen gick in för han ville va ute!! Så 4 timmars lek och stoj blev det igår. Var nog därför alla somna så skönt igår och sov så länge idag. Ikväll åker Johan iväg på kurs i 5 dagar så ikväll är det bara jag och barnen och i morgon lämnar jag dem på skola/dagis. Så får mys morgon med båda busfröna i morgon. Benjamin får komma mycket senare till dagis än vad han brukar då jag ska lämna Jonathan först. Nehe nu har jag druckit mitt kaffe och ska plocka fram lycks frukosten som vi alltid har på helgen. Ha en bra dag alla <3


klarhet eller inte?

Då jag fick gå den svåra vägen när jag växte upp så brinner jag väldigt hårt för att förhindra lidande för andra barn. Jag har många exempel på barn som farit illa av sin barndom som fortsatt leva på ett disfunktionellt sätt och som inte ser någon ände på det. Jag tror väldigt hårt på det att man väljer antingen att förändra sitt liv till det bättre eller att fortsätta leva som ett offer. Men det menar jag följande, jag tar mig själv som exempel. Min mamma dog på ett hemskt sätt och detta fick jag riktig insikt i när jag var 12 år gammal. Jag levde på ett väldigt disfunktionellt sätt fram tills jag var 18 år. Jag utagerade,hatade,sörjde och mest av allt jag tyckte så synd om mig själv. Men sen vände allt. Jag började fundera på vad jag ville med mitt liv. Jag anmälde mig till en vuxen utbildning som är väldigt tuff pluggade den på distans betalade av mina skulder och började bli något vi alla blir vuxen. Men all den hat,sorg och det utagerande beteendet försvann och jag förstod inte alls hur man kunde ha levt på det sättet jag gjort. Jag började granska min barndom en gång till och kom fram till att de människor som sas skulle va vuxna var inte vuxna för mig när jag behövde det. Jag behövde en fast hand,kärlek,trygghet och regler men ingen kunde stå kvar och ge mig detta utan om jag utagerade så gav de vika och jag vann. Det resulterade i flera flyttar och till slut träffade jag en kvinna på det behandlingshemmet  dit jag fick flytta vid 14 år ålder som stod kvar. Hur mycket jag än utagerade hur mycket jag än försökte att få henne att ge vika så stod hon kvar. Med öppna armar och sa om och om igen att jag tycker om dig ändå trots att du gör såhär. Den kvinnan kommer jag alltid älska för det hon gjorde. Jag var 14 år och allt jag sökte efter var en stabill vuxen som stod kvar. Som trots det jag gjorde tyckte om mig för den jag var.
Oj nu kom jag ifrån ämnet lite men samtidigt inte. Barn behöver regler,trygghet och kärlek. Ger du det ena men inte det andra ja men då får du inte ett tryggt hem med trygga barn. Jag fick en kommentar som frågade om jag ville vara orsaken till ett annat barns lidande. Den personen kan verkligen inte känna mig över huvudtaget. Jag predikar eller försöker upplysa väldigt ofta angående hur man inte bör göra med barn och detta utifrån mina egna erfarenheter. Jag har upplevt systemt jag har fart illa men jag har rest mig och idag sitter jag med en underbar familj i ett stort radhus och jag mår bra och är stolt över vem jag blivit. Jag tänker ofta på hur jag gör saker och vad det får för konsekvenser. För det är något man också lär barnen under deras uppväxt. Jag insåg inte mina konsekvenser förens jag ändrade min livs stil. Ett exempel skulder... Inget roligt när det dimper in brev efter brev genom brev lådan och man kan inte betala dem. Det ledde till psykisk påfrestning samt en ilska. Men jag var 16 år när jag fick egen lägenhet jag hade ingen stöttning ingen som berättade för mig hur jag skulle sköta hemmet eller hur man gjorde med räkningar m,m. I vanliga fall får du lära dig detta innan du flyttar hem ifrån. Och hur lär man ett barn kosekvenser av sitt handlande? vi använder det här hemma att lördags godiset,fredags myset och vecko pengen är ingen självklarhet. Det är något man får om man förtjänar det. Har man blivit av med det ja men då får du det inte denna vecka. I början hade de väldigt svårt att ta om de blev av med något av dessa tre men idag så accepterar dem det utan gap och skrik och frågar man dem om varför så förstår dem och säger vad det var dem gjorde för att mista något av dem. Jonathan är 6 år och han har varit väldigt inåtvänd. Men han pratar med oss. lättar sitt hjärta mer och mer ju mer vi har våra regler. Det är som om han vill ha det för att känna sig trygg. Våra regler har alltid varit dem samma och det är också viktigt man kan inte byta regler hur som haver för det skapar också otrygghet. De vet ju inte vilken fot de ska stå på om man håller på att hitta på nya och ersätter de gamla och så vidare. Barn är sköra men det innebär inte att man inte ska ha regler. Likadant att barn måste få välja vissa saker. De måste få stå för vissa val. Ett sånt exempel är mini skrutt Benjamin han ville leka tills han skulle lägga sig. Jonathans kompis var här och de lekte alla tre. När det var dags för skrutten att lägga sig så sa han nej. Då satte jag mig med honom frågade vad han hade sagt när vi pratade förut han hoppade upp i min famn och jag bar in honom i badrummet och sen borstade vi tänderna och la honom både hans pappa och jag kramade och pussade honom och sa att vi älska honom som varje kväll med båda barnen. Barn måste få välja men det innebär inte att de ska styra hemmet. Vi pratar mycket i denna familj och vi har våra regler och vi får trygga barn. De älskar oss inte mindre för att vi har regler snarare tvärtom. Regler föder kärlek inte hat,sorg,ilska,otrygghet!!! Om du inte bryr dig då har du inga regler för varför lägga energi på att upprätthålla reglerna när du kan göra så mycket annat för dig SJÄLV?
Nej nu ska jag avsluta detta inlägg och jag hoppas att ni förstår budskapet i detta inlägg.

try to break me and you will get hurt and surprise when i raise again!!

Bilden säger allt


Noah min älskade son

För snart 4 veckor sen låg jag där i min säng på kvällen och kände min älskade son sparka och röra sig i min mage. Jag log varje gång han gjorde det och för varje leende och varje spark så högg en kniv mig i hjärtat. Det var sista dagen han skulle finnas där och jag skulle ligga där med ett leende av att min son sparkade. På sjukhuset så fick jag komma in på ett rum rätt fort när vi kom dit kl 08,00. Jag träffade en sköterska som berättade hur allt skulle gå till. Jag började känna värk i magen 20 minuter efter att jag hade fått tabletterna som skulle sätta igång förlossningen. Jag låg med smärtorna ett bra tag för jag ville inte lindra dem. Jag ville känna smärtan så jag slapp tänka på vad jag skulle göra. Efter ett tag frågade johan om han skulle ringa på sköterskan och jag svarade ja. Sköterskan kom och gav mig en injekton smärtlindring i armen. Men smärtan avtog inte. Jag låg med smärtor från 08,20 till kl 15,30. Då hade jag blivit nedrullad till förlossningen för att få ryggmärgs bedövning. Jag var rädd för ryggmärgs bedövningen men den kändes inte.  5 minuter efter att läkaren som satte in bedövningen och pumpen på bröstet hade gått så kände jag hur det tryckte på neråt och så gick vattnet. Det var obehagligt! Jag fick panik och ropade vad som hände och tankarna for runt i mitt huvud som en film. Jag förstod inte vad som hände jag kände bara blött i sängen och ren panik. Barnmorskan förkarade vad det var som hände och lugnade mig. Efter det rullades vi upp till avdelning 27 för jag ville det då jag fann förtroende för de barnmorskor som hade varit under förmiddagen. Väl uppe bytte jag om och sängen bäddades om. Tror det var då jag fick feber frossa eller om det var innan jag mins inte riktigt. 16,03 kände jag ett enormt trygg neråt igen och skrek att han kommer han kommer. Sköterskan han precis komma in och veckla upp ett skynka och säga till mig och krysta. Efter en kryssning var han ute. Hon satte en klämma på navelsträngen och sa att det kan ta en stund innan moderkakan kommer och sen lämnade hon rummet med Noah insvept. Efter inte alls länge gick jag på toa och lika dant där enormt trygg och en kryssning och moderkakan kom. Jag ringde på barnmorskan och hon kom och hämtade den. Så hela processen var över. Tankarna for runt i huvudet på mig men jag visste inte vilka tankar som var vad eller vad jag ville med dem. Allt jag visste var att jag hade fött min son och någon hade tagit honom. Ca en timme efter att jag hade fött Noah så kom läkare och en barnmorska in och berättade att Noah hade fler missbildningar. Han hade gomspalt som var väldigt extremt. Han hade ingen näsa utan munen gick upp under ögonen. Det var bara ett hål. Detta visste de inte innan och ville berätta det innan vi fick träffa Noah. Barnmorskan kom in med Noah la honom i mitt knä. Där låg min älskade son han var så liten men ändå så perfekt. Jag tittade på honom ett tag innan jag vågade ta hans fot och lägga i min hand. Den var kall. Men så vacker där den låg i min hand. Någon skrev att man älskar sitt barn mer och mer för varje dag vilket är den största lögnen jag hört. Min kärlek till mitt barn var lika stor när jag fick veta att jag väntade honom som den är idag. Men det som växer med tiden är saknaden efter honom i våran familj. Barnen vet inget om vad som hänt och så ska det förbi tills de blir stora och jag och Johan en dag kan visa dem sin lille bror som tyvärr inte fick komma hem med oss. Också visa dem vilken fin plats vi valde till honom att vila på. Noah är MIN SON. Och det kan ingen ta ifrån mig. Ingen kan heller beröva mig på min roll som MAMMA! För vet ni vad? jag är mamma till min son Noah född 2012-03-26! Jag är något som kallas så finT som ängla förälder. Och min son har lika mycket rätt att kallas människa som ni har med era barn som lever. Och den som någonsin vågar nedvärdera mig för det val vi gjorde ja vad kan jag säga annat än att du har verkligen varken hjärta eller egenskaper för att varken vara mamma eller pappa att förhindra honom lidande som kunde få honom att lida in till hans död är den första uppgift som mamma som jag gjorde för min älskade son. Och om ni nu säger att ni skulle göra allt för att lindra lidande för era barn och göra allt för dem hur kan ni då döma mig som förhindrade en människa från sånt lidande som ingen kan förstå?



Oj oj oj

Idag fick jag mig en positiv överraskning! Ställde mig på vågen och har gått ner totalt 3,7 kilo på snart en månad det är rätt mycket på lilla mig . Och mätte mig för ett par dagar sen och hade tappat flera centimeter. Så att hålla koll på intaget hjälper. Och jag har inte alls fått tillbaka något söt sug...eller dricka kan jag bli sugen på men försöker att inte dricka några mängder men att unna sig lite då och då ja det är ett måste. Men åter till vikten jag har 0,9 kvar till mitt del mål! Så det är inte så mycket det bör gå ner det under de kommande dagarna ;) jag äter och jag dricker men allt med måtta. Men tyvärr hade jag inte den spärren innan jag blev gravid, fanns det chips,godis eller glass ja då försvann det fort ner i min mage och så hade jag ångest efter =( men som sagt nu siktar jag in mig på att gå ner dessa 0,9 då har jag nått ett del mål. Sen har jag ca 3 kilo kvar troligtvis beroende på hur min kropp ser ut för det är ju det som är viktigast att den blir snygg :) nej snart kommer jonathans kompis och hans mamma så ska vi gå tillsammans till fritids. Underbart att barnen blivit så stora så de kan gå med kompisar <3


Överaskningar är underbart..tycker ni inte?

Fick mig en överaskning idag med när mina pojkar kom hem. Min man hade med sig dessa hem till mig!!!

En stor buket med 25 rosor i blandade färger.



Klart man blir glad när man får såna här fina blommar! Ska ha koll på dem så jag kan torka dem och hänga upp dem sen i sovrummet brevid korten på mig och Johan. Har alltid älskat rosor. Tycker de är så vackra!

Idag har varit en lugn och behaglig dag. Många skratt har man fått som brev på posten. Ibland behöver man verklgien inte göra mycket för att få sig ett gått skratt. Nu ska jag kolla till maten så den inte blir överkokt för sen ska vi sätta oss och äta och prata om dagen vad alla har haft för sig. Vad kan va bättre än det?
Älskar min underbara familj <3



But what happens when karma, turns right around and bites you?
And everything you stand for, turns on you to spite you?
What happens when you become the main source of her pain?

Trött och ont i kroppen

Har börjat sova väldigt dåligt igen. Somnar o vaknar somnar och vaknar och så ont i kroppen att jag inte vet hur jag ska ligga. Dock vakna jag till ordentligt när älsklingen gick upp vid 6 idag och efter att jag rökt och tagit lite dricka la jag mig igen. DUMT för nu är jag en levande zombi. Men snart ska jag gå och lämna stora prinsen på skolan och efter det blir det soffan och kafffffe så man vaknar till lite. La ju upp en bild på mig i en sol stol för ett tag sen. Mätte de delar där jag vill bli mindre igår och det minskar!! Ojaaaa efter bara en vecka så har det verkligen blivit skillnad men troligtvis är det för att jag inte trivdes med att bli stor. Jag tyckte inte alls om att se tjock ut!! Men det gör jag verkligen inte nu långt ifrån. Nehe om man skulle mysa lite mer med prinsen nu innan skolan!! Ha en bra dag alla <3


Gratulationer i mängder och hemligheter med J

Ja gratulationerna har verkligen rullat in hela dagen! Trodde verkligen inte att så många skulle uppvakta mig på min dag. Men väldigt glad gjorde ni alla mig med era gratulationer!!

Idag så var Jonathan helt överlycklig över att gå till skolan gjorde sig fin och fick välje kläder själv så han kände sig snygg. Viktigt nu i denna ålder och han har bra smak. Väl klädd så satt han i soffan ska vi gå snart ska vi gå snart. Frågade honom om han såg fram emot att gå till skolan och han sken upp och sa jaaaa. Väl på skolan stod han vid min sida och mös medans jag prata med fröken. När jag skulle gå så frågade jag om han ville gå hem själv eller om jag skulle hämta honom. Idag vill jag gå hem själv fick jag till svar. Och självklart fick han det. Han kom hem som en solstråle.

När jag stod och förberedde maten innan mina andra pojkar kom hem så kom Jonathan ut till mig i köket och lättade sitt hjärta ordentligt med tårarna i ögonen. Jag pratade med honom och vi kramades och sen gick han och lekte igen. Efter en stund kom han igen och sa Ann det vi prata om kan det va våran hemlighet? Självklart sötnos säger det inte till någon. Så äntligen lättade han sitt hjärta så nu är det bara att sätta igång och se till så att han får det bra med det som tyngde honom. Gör mig arg att en så liten kille bär på så stora saker=( Älskade hjärte barn men tur att han känner att han kan prata, va ledsen och känna trygghet med mig.



Jag och Jonathan för 2 år sen<3

skitigt nej fy tusan

jag förstår inte folk som kan ha skitigt och då menar jag skitigt hemma. Jag har visserligen blivit uppväxt med att man har rent runt omkring sig och man städar sitt hem kanske är det som gör att jag vill ha ett rent och fint hem. Visst lite damm tussar i hörnen gör väl inget men när saker ligger överallt obäddade sängar och disk sen flera tillbaka ståendes i köket samt otorkat köksbord! USCH!!! Detta med att man har rent runt omkring sig för vi över på barnen och på dagis/skola ja där är det precis samma man plockar bort det man legt med. Så om de inte får med sig det hem ifrån att man ska städa efter sig vad skapar det för tankar hos barnen?
Här är några skräck exempel i mina ögon i alla fall..


Vem vill vill och kan lägga sig i den sängen och slappna av? Och vem kan gå ut i det köket och laga mat?

Några bra exempel på hur mitt hem ska se ut för att jag ska vara nöjd!


En väl bäddad säng förtjänar alla. Och vad är bättre än att krypa ner då?
Ett rent och fint badrum så man inte spyr så fort man går in i det!
Ett ordentligt kök. väl organiserat och rent. Lagar gärna mat där inne.

Vilket av alternativen föredrar du? Och varför vill man lära sina barn att skitigt är bra istället för rent är bra? Jag förstår inte tankesättet! Hemmet reflekterar vem du är som person tycker jag. Är du impulsiv,stökig och inte vuxen så ja då kanske du har ett hem som exempel 1. Men är du lugn,harmonisk bryr dig om hur hemmet ser ut och vill skapa en stabil miljö då kanske du har ett hem som exempel nummer 2. Nu ska jag ta mig en dusch och sen slappa i soffan tills gullungen kommer. Idag ville han gå hem själv och var så ivrig att gå till skolan så tror han saknade skolan =) som sagt nu duschen för jag stinker och vem vill göra det?

Några av mina presenter =)

Igår var vi ju hos svärfar och hans fru för att fira mig och för att fira påsken. Det var trevligt och mycket fina saker fick barnen också så tror det var en bra dag för oss alla <3 Detta är några saker jag fått



Kortet till höger fick jag av mitt underbara hjärta! Och när jag öppna kortet och såg texten ja vad kan jag säga. Glädje tårarna kom allt. Så fint att få såna saker som visar ens känslor det betyder mer än matriella ting för mig.
Du vet att jag skulle ge dig hela världen med om jag kunde älskling <3


Ett jätte fint halsband från dewit kolla gärna in deras sida. Mycket fint dock dyrt http://www.sandstrom-dewit.se/
Ett helt underbart fint och vackert smyckes skrin!! Tyvärr så visar inte bilderna det till dens fulla rätt. Så om jag kan ta en ny bild sen. Har lagt i vissa av mina smycken nu. I den turkosa asken låg halsbandet från dewit men jag glömde ta bort den när jag tog kortet men som jag skrev får bli fler bilder senare. Men har fått mer saker =)

Den första bilden visar en underbar korg med massa smaskigheter som jag fick av min bror och hans tjej när vi var där i fredags. Helt oväntat hade inte ens en tanke på att jag fyllde snart. Men det hade dem uppenbarligen. I korgen fanns det ljus,ljuslycktor, dekorationer av olika slag,en uppblåstbar madrass samt en foto album. kortena är från olika från igår ett från Gunilla o Per och ett från Cissi,Jonas och Mackan och ett från mina små pojkar!! Fick också två små ljuslyktor av dem små underbara pojkarna som de slagit in själva! Blommorna fick jag av Gunilla och Per. Super fina som nu pryder hall byrån. Så detta var lite smått och gått som jag fått. Jag är super glad över alla presenter och jag bugar och bockar för dessa!! Så nu ska jag dricka mitt morgon kaffe och vakna till ordentligt <3

Grattis

Japp i
Redan har jag fått presenter och gratulationer för idag fyller jag 22 så grattis grattis till mig idag =)


påsk

Under påsken har vi bara tagit det lugnt. Men idag är påsk firandet i full fart. Nyss var vi och hämtade våra guld klimpar. Vi satte på lika kaffe och under tiden så letade barnen efter sina påsk ägg som vi gömt. En i taget sprang runt och letade. När de hittade sina ägg så blev de så glada och inte mindre när de insåg att det både var godis och leksak i de enorma äggen. Så nu sitter de och äter sina ägg och vi pratar om vad de har gjort och hur de mår. Johan och jag ska snart äta frukost barnen hade redan ätit och frukost igen var inte direkt  prioriterat när påskäggen kom fram. Efter det blir det mys och slappa lite sen iväg till svärfar och hans fru Gunilla. Där ska det firas påsk så det heter duga och där väntar god mat och två till påsk ägg vardera till barnen. Snacka om att de inte missar att det är påsk =) Nehe nu ska jag ta och äta lite sen kanske hoppa in i en duscha så man slipper stressa med det senare.. Och barnen får nog också ta en dusch så de luktar gott tills vi ska iväg <3


Usch

Min bättre hälft ligger på sjukhus och måste opereras. Alla mina tankar är med henne. Vet hur hemskt det är att ligga där! Så jag tänker på dig vännen<3
Idag har det varit mycket så är trött i kroppen. Handlat har vi gjort också inför kommande vecka. I morgon bitti åker vi och hämtar hem pojkarna igen ÄNTLIGEN!! Då blir allt som det ska igen!!Skola, huset fullt med lek och rutiner. Underbart!! Blir ju rätt slappt när barnen inte är hemma. Man sköter hemmet och inte så mycket mer. I fredags var vi ju hos min bror och hans familj glömde skriva att vi kom hem kl 3 på natten. Blev en sen kväll nästan 12 timmar där då vi åkte dit vid 4. Men så himla trevligt. Fick en stor korg med massor fint i som födelsedags present. Hade inte alls förväntat mig det har tagit kort på den men det lägger jag upp i morgon. Blir ju hela 22 år på tisdag. Grattis till mig :)
Nu ska jag göra som alltid krypa ner i Johans famn och somna!! Natti natti allés och hoppas ni haft en bra påsk<3


À picture says more than a 100 words

Hittade något idag som jag tyckte var fint men hemskt. När man var mindre skadade ord. Men idag står jag högre än så. Nu står älsklingen vid grillen och jag sitter och håller honom sällskap. Snart blir det film och grillat i soffan. Mysfaktor 10 som alltid<3


Filmer

Igår så hade vi en slapp dag i soffan. Vi såg två filmer och här får ni mina åsikter på dem.



Helt okej men inte alls lika bra som män som hatar kvinnor. Men man satt som klistrad från början till slut. Den får *** stjärnor =)

Helt sjukt bra film. Kom inte ihåg 1 alls först men ju mer vi titta på filmen ju mer kom det tillbaka. Var väldigt läskigt ibland men då kröp jag upp i älsklingens famn och fick trygghet =)

Nu ska jag dricka lite kaffe och sen får vi se vad denna dagen innehåller

kläder och besöka...

Idag hade vi en mys morgon i sängen med massa mys och skratt. Men till slut kunde jag inte ligga kvar så vi gick ner och gjorde kaffe och kröp upp i soffan och mös istället. Snart ska jag se om jag kan lokalisera hårborsten och tandborsten för ska åka till min bättre hälft sandra och hämta två säckar med kläder som hon ska slänga men undra om jag ville kolla i först. SJÄLVKLART!!! Efter det blir det hem och snygga till sen åka till min bror. Tycker det är så himla roligt att vi har åter fått kontakten. Och ännu roligare att jag har en sambo som också tycker om min bror och hans familj. Hans förslag att åka dit idag =) Det tycker vi om <3 Så dit blir det idag och kommer säkert inte hem tidigt för det gör jag aldrig när jag åker dit.. sist tror jag vi var hemma halv tio haha. Men idag blir det en tripp som sagt. Vad ska ni hitta på idag?

Egoism i sitt esse

Något jag avskyr och alltid har gjort. Jag struntar fullständigt i vad folk gör så länge det inte drabbar någon man älskar. Men den dagen man gör det så exploderar jag. Egoism är något som kan göra en annan människa så sjukt illa. Jag är så pass stark i mig själv och har varit i ett par år nu att folks kommentarer inte spelar någon som helst roll. Där emot så tar jag inte skit snack eller att någon påstår saker som inte stämmer. Då vill jag att de står till svars för dem och gör dem inte det utan beter sig omoget ja men då är det ju så men då har ju dem gjort sitt val och får stå för konsekvenserna av sitt handlande. Men kom inte och tro att man kan trampa på mig för då har man gått på en ordentlig nit! Jag har ett underbart liv en ljus framtid och har det underbart i detta nuet. Och att kasta sten i glas hus vad kan jag säga mer än att ja ta skydd över huvudet när det rasar för annars gör du dig illa och inte alls den du menade skulle bli skadad. En sån situation är jag i nu. Inte mitt tak som rasade utan jag står fortfarande rakryggad och lever mitt liv med ett leende på läpparna medans andra har det lite dragit om öronen. Förstår inte att folk inte lär sig av sina misstag de begått utan gör om dem gång på gång. Och i slutändan så lever jag vidare med leendet medans någon annan fortsätter i hat och anklagelser vitt och brett. Något jag och min älskade ler åt är när folk tror att jag och Johan inte pratar eller att de kan komma emellan oss. Speciellt när det är människor som lever ensamma och inte har haft en fast relation som vi har haft i snart 2,5 år. Har vi några planer på att gå isär? Nej skulle inte tro det... Vi ler vi skrattar älskar och njuter av varandra lika mycket nu som vi gjorde första gången för 2,5 år sen. Sen kan jag väl tycka att det är lite sandlåde nivå på att ens försöka. Tror jag gjorde något sånt när jag gick på mellan stadiet och var 11-12 år någonstans. Men känns som om det stadiet är förbi sen många år tillbaka. Jag håller inte på med onödig drama och jag tolererar inte att osyldiga åker på onödig skit. Nu ska jag och mitt underbara hjärta spendera 5 dagar tillsammans då han är ledig. UNDERBART! Ha en bra påsk alla <3

take a good look in the mirror and tell me do you like what you see??



Bantning njaaa

Bantning skulle jag inte kalla det jag håller på med. Men jag har dragit ned på alla intag. Jag äter väldigt mycket mindre än vad man ska men inte så det skadar min kropp på något sätt. Men då jag inte kan träna som andra så får jag tänka på intaget istället. När jag blev gravid så försvann suget på allt sött samt läsk som jag verkligen älska. Men allt sött och fett får mig enbart att må illa. Så jag hoppas de håller i sig för jag om någon var en godis råtta. Var tvungen att ha dricka och godis varje dag. När jag blev gravid så vägde jag 63,5 under de 22 veckor jag var gravid så gick jag aldrig över den vikten utan snarare neråt. Och dagen innan jag födde Noah så vägde jag 63,4 tror jag. Och nu har det bara gått neråt tack vare att jag inte äter som en flodhäst. Så vem vet man kanske kan bli fitt till sommaren och bikinin ska på. Kommer inte ihåg hur jag var i kroppen förra året men för två år sen såg jag ut såhär.


Och lite mer än den vikten jag hade då ska jag ner till. Kanske 2-3 kilo mer. Än så länge har jag gått ner 3,5 kilo sen förra måndagen =) Detta är min frukost-lunch och sen äter jag ett ordentligt mål mat på kvällen.

Njuter av det underbara jag har i livet <3


Ibland måste man bara stanna upp och inse hur mycket underbart man har. Älskar min underbara familj <3

hmm tecken på att barn finns i huset =)

Igår skulle jag ha tvättat 3 maskiner tvätt. Men när jag skulle gå in och slänga över det i torktumlarn så fick jag inte upp luckan till tvättmaskinen. Tänkte att programet kanske hängt sig eller dylikt så körde ett program till. Nepp samma sak. Så idag ringde jag till Uffes (de som har hand om såna saker hos oss) och han berättar precis hur jag ska göra över telefonen! KANON!!! Så detta var problemet som gjorde att maskinen inte fungera!!
Inte så konstigt att vattnet inte kunde tömas då dessa satt fast!! Men nu går maskinen igen =)


Skillnad?


Helt sjukt att kroppen kan anpassa sig så! Men nu siktar vi in oss på en vältränad kropp!

Mys pys

Bjuder på några bilder på mig och mitt hjärta från igår kväll. Min vackra dubbel haka syns också ;) som jag skrev för ett tag sen så ska jag gå ner i vikt och det går kanon. Säger dock inget angående siffran förens jag nått mitt del mål!


Barnuppfostran

Något som vi är många som delar. Men alla har vi olika syn på hur den ska göras. Jag var nära nyss att skriva att det finns inget rätt och fel. Men det gör det verkligen!! Jag menar aga m,m det är något som ALDRIG borde förekomma! Men jag tänkte dela med mig av mina tankar kring barnuppfostran och se om man kan få lite synpunkter från er som läser om jag är helt fel ute. Eller om det är något mer man kanske ska tänka på.
Jag skriver några punkter som jag anser är grundläggande principer i en bra barnuppfostran.

*Säga till era barn att ni älskar dem VARJE dag
*Lära dem vad rätt och fel beteende är
*Att inte skylla på saker för att inte ta tag i ett barns dåliga beteende
*Lära barnen att kärlek är något fint
*Att man sitter vid matbordet och äter tillsammans
*Att vara tacksamma
*Att man sköter sin hygien
*Man ska aldrig säga "du är dum" utan att man säger "det du gör nu är en dumhet men jag älskar dig"
*Att man ska respektera sina medmänniskor
*Att man lyssnar på sina barn
*Att man verkligen engagerar sig i sina barn
*Att det är okej för barnen att ha känslor alla känslor är "okej"
*Få barnen att känna trygghet i hemmet
*Lära barnen att de duger PRECIS som dem är
*Lära barnen innebörden av förlåt

Jag tänkte jag ska skriva varför dessa punkter är viktiga enligt mig. Att berätta för sitt barn att man älskar dem det ser jag inte som någon alternativ utan en självklarhet! Alla vill vi känna oss älskade stora som små. När man skaffar barn så tar du på dig ett ansvar som du aldrig kan säga upp. Du ska forma en annan människa till att bli en person med bra värderingar och förutsättningar och självklart måste de veta vad som är okej och inte. Vi tolererar inga slag över huvudtaget eller att man höjer rösten till varandra till exempel. Det är ett beteende som ALDRIG ska förekomma. Om vi tolererar att de slår varandra eller på oss här hemma vad säger att de inte gör det på någon annan? Det finns många familjer där föräldrarnas förhållande (eller den man bor med) inte är bra och de visar inte barnen att man kan kramas,pussas och säga att man älskar den andra. Detta är något som jag och Johan ofta gör här hemma. Vi pussas och kramas och säger att vi älskar varandra öppet inför barnen för att de ska se att kärlek är något fint och att det är okej! Att man sitter ner och äter tillsammans ja klart det är viktigt. Det är en gång om dagen som hela familjen är samlad och man kan prata om hur dagen har varit men då får man också tänka på att respektera den som pratar och de andra får lyssna. Men där kommer ju respekten för andra människor in också att man inte avbryter någon samt lite tålamod att man får vänta på sin tur. Något vi värderar här hemma är måltiderna tillsammans där alla får berätta om sin dag och vad de har på hjärtat. Tacksamhet är jätte viktigt att man lär barnen att vara då detta skapar en väldigt stor grund för framtiden och till och med när de blir vuxna hur de kommer att behandla andra. Vi sticker inte under stolen med att det finns de som inte har tak över huvudet och så vidare men vi säger det inte på ett nedvärderande sätt till barnen utan upplyser dem att det finns de som inte har det ens i närheten av det vi har. Jag älskar barnprogrammet om sjuka barn som är en gång i veckan (boolibumpa) Barnen sitter som klistrade och tittar på det och ställer frågor. De vet att det finns de barn som inte kan springa m,m. Angående hygienen så tycker jag det är super viktigt! Jag kommer ihåg när jag gick i skolan och det var en kille i min klass han blev ordentligt mobbad av de andra på skolan för att han luktade illa. Han luktade katt kiss och hade ofta smutsiga kläder på sig. Jag tror inte han fick någon bra läran om hygienen. Visste ni att det är grundläggande hur barnens tänder blir redan under dessa första år? så är det dumt att berätta om tandtrollen? Nej jag tycker inte det. Något min älskade lärde mig när jag träffade honom som han sa! "kritisera aldrig barnet utan beteendet" och det tycker jag är prefekt! Man ska aldrig säga du är dum utan det du gör är dumt! Det har inget med barnet i sig att göra utan att den har ett felaktigt beteende. Något jag aldrig tänkt på innan jag träffa Johan. Att respektera sina medmänniskor med det menar jag tex att säger någon "Nej jag vill inte leka" nej men då måste de respektera det. Man kan aldrig tvinga dem att leka med varandra så en annan får husefrid. Likadant Jonathan säger ofta att han vill vara själv på sitt rum. Ja då får Benjamin respektera det och låta Jonathan vara. Där har ni ett väldigt bra exempel på att respektera varandra. Att lyssna på sina barn är det samma som tidigare inget alternativ utan ett måste. Hur ska du annars veta vad ditt barn tycker om saker och ting? Du vill väl att ditt barn ska ha det bra men om barnet inte säger det själv vad är det som säger att h*n har det?! Att man engagerar sig i sina barn menar jag som tex så har Jonathan fotboll varje lördag. Varje lördag sitter vi där och tittar på honom när han spelar och kommer göra det så länge han vill! engagerar oss också i vad de gör i skola och på frititden. Visar stort intresse för DERAS liv. Att känslor är okej. Du kan inte säga att det inte är okej för ett barn att vara arg eller ledsen. Klart de ska få vara det men det betyder inte att ett beteende som de har när de är arga eller ledsna är okej. Förstår ni skillnaden? Att barnen ska känna trygghet i hemmet är jätte viktigt. Om h*n inte känner trygghet i hemmet så kommer en enorm osäkerhet och otrygghet fram som kan resultera i massa olika beteenden. Så var uppmärksamma på det. Att man lär sina barn att man duger precis som man är. Jag skulle ALDRIG vilja att Jonathan och Benjamin skulle känna att de inte duger för den dom är. Jag levde själv på det viset för att "passa in" och det resultera bara i ännu sämre självkänsla och självbild. Att lära barnen att förlåt är inget ord man inte bara slänger ur sig utan att man ska mena det. Alltså inte säga förlåt och två sekunder senare så gör man om samma sak. Jag har säkert glömt massa saker som vi gör och som vi har med i våran uppfostran men som försvinner i skrivandes stund. Men hur gör ni? och vad tycker ni om det jag har skrivit?




sjuk fullerulle och enorma framsteg

Vi börjar med att jag beklagar mig. Jag hade feber när jag åkte från sjukhuset i måndags kväll. Och i tisdags började hostan och snoret i näsan ja det täppte igen alla gångar i bihålorna. Så denna vecka har jag låtit som en riktigt karl med min bas röst. Men jag är inte ledsen för det men det är jobbigt att andas. Hoppas det försvinner snart då jag har tänkt ta upp träning nu igen. Hittade denna bilden från förr förra året och ska verkligen få tillbaka den kroppen!

Nu till allt som hänt i helgen. I fredags tog vi det bara lugnt och mös. Benjamin gick in på sitt rum och efter en stund så ropade han på mig och när jag och johan gick in till honom så hade han bäddat ner sig i sängen. Han ville vila sa han. Ja visst fick han göra det. Gick in 5 minuter senare och då sov han. Johan väckte honom senare för att fråga om han ville ha fredags mys men han ville sova. Så det blev jag,Jonathan och Johan som satt och mös med popcorn och kolla film. Super mys kväll. Igår ja då var det inte en lugn stund på hela dagen tror jag. Vi åt frukost sen var det lite plock. Johan och Benjamin skulle åka iväg till en killkompis till Johan och laga bilen. Jonathan åkte iväg med Tim och Tims pappa på hans fotboll så jag hade hela hemmet för mig själv och vad valde jag då att göra? joo jag började städa vårt kära hem.. här är vi inte lata inte.. Pratade med Johans mamma i telefonen och sa att hon fick gärna kommer förbi. Hann precis dammsuga och strax efter kom Bemo och Johan hem igen och vi hann nästan bara säga hej innan Lena kom. Så då blev det kaffe paus och prat om barnen. Men då jag inte hade städat klart så fortsatte jag när Lena gick hem. Efter det blev det mys i soffan med hela familjen och då börjar barnen berätta och göra massa saker som visar deras utveckling och deras syn på saker och ting. Så underbart när man ser barnen växa i sig själva och hur de sträcker på sig!! Underbart!! Insåg nu att jag missa saker vi har gjort men det får väl bli den här familjens hemlighet <3



Ha en bra kväll alla underbara människor =)