Ett val

Idag gjorde jag ett val som kommer förändra vårt men framför allt mitt liv! Och jag är sjukt stolt över mig själv!

Mys morgon

Japp det är vad jag har idag. Tröttare än tröttast och värken i kroppen är över det extrema idag. Men jag är glad ändå och ser fram emot dagen och dess bestyr. Vad jag ska hitta på idag har jag inte kommit fram till än med tanke på att jag knappt kan hålla ögonen öppna. Jag var uppe 5 gånger i natt och bäddade om Bemo och älsklingen tror jag var uppe 2 gånger så ingen lugn natt heller och jag kunde knappt ligga ner pga av smärta.
Jag håller ju på att bli "smal" eller smalare och tighta till kroppen lite och börjar bli nöjd med den!

Det börjar ta sig i brasan som man brukar säga =)
 
Hypotes/Undran
Att neka sina barn kontakt med den andra föräldrn tycker jag påvisar deras tvivel om de verkligen har det bra. Varför skulle de annars inte få ringa? Barnen måste ju kunna få känna att bara för att de är på ett annat ställe så måste ju mamma/pappa kunna ringa och kolla hur det är vart de än är? Och att de verkligen bryr sig om dem vart de än är. Sägs att vissa barn blir helt förkrossade men jag tror det blir vad man gör det till. Men som jag har sagt som så många gånger förut en annans människas idioti är inget vi kan påverka utan det finns det andra som kan göra på ett med ordentligt sätt!
 
Nej nu ska jag ta och avsluta här för att gå och sätta mig på altanen och ta en cigg till mitt kaffe och filifisera lite =)
Trevlig dag alles!
 
 
 

Fint väder

Vädret växlar verkligen något extremt nu. Ena dagen regn och molnigt och andra dagen så varmt så man bor under vatten kranen. Personligen föredrar jag det vädret när man hellre vill lägga sig i skuggan än att man får klä på sig flera lager. I morse vakna jag av att jag drömde att jag dränkte en person som jag inte är så förtjust i.. Kändes himla konstigt när jag vakna men efter en kopp kaffe så man vakna till så försvann tankarna på det. Idag har jag bara tagit hand om lite pappers arbete och slängt igång en maskin tvätt så älsklingen inte hade några strumpor ;) kanske dags då....
Nu ska jag ta min bok och en kudde och gå och lägga mig på altanen och läsa lite. Snart kommer våra sötnosar hem med inte många timmar kvar!! Underbart. Trevlig dag alla

skönt med sov morgon

I morse eller kanske förmiddas så vakna jag av att älsklingen kom upp för att väcka mig men när han la sig så kröp jag intill honom och så somna vi tillsammans och vakna 1 timme senare så vi gick inte upp förens halv 12. Då ska det tilläggas att vi inte kom hem förens 3 i natt. Vi var igår och firade Johans bror som fyller 18. Mycket trevlig kväll/natt. Vi fick lax och färsk potatis till middag vilket smaka underbart. Jag som är kräsen med mat blir så glad när jag hittar nya saker som jag kan äta. Idag har älsklingen spolat av staketet med högtryck så nu är det brunt och inte grönt.. Gräset har blivit klippt med så lite nytta har blivit gjort idag. Vi åkte till maxi med och handlade inför barn veckan så att sötnosarna ska slippa följa med på det inte deras favorit aktivitet direkt. Men i morgon kommer våra sötnosar igen. känns som om barn veckorna bara flyger iväg och barn lediga veckor går skit långsamma. Men som sagt i morgon kommer de äntligen. Nu ska vi svulla godis och kolla film. Trevlig kväll

Projekt klart

Skrev ju igår att jag och älsklingen gjorde klart ett projekt och att det skulle komma bilder! Så här kommer dem
 
<----Före
<----Efter
 
Så mycket snyggare och Jonathans rum vart också mycket ljusare. Köpte ju svart vita dynor på öb eftersom jag visste att det skulle bli vitt där och jag älskar ju svart! Men det är inte klart där heller ;) Med tiden ska det läggas trall från ytterdörren och till häcken (självklart hela utrymmet innan häcken!) Sten gången ska göras om med små stenar och under fönstret där den runda busken är där ska det också läggas plattor på något sätt så att barnens cyklar kan stå där. Häcken vet jag inte om den kommer va kvar sen eller om man bara trimmar ner den. Idag ska älsklingen när han kommer hem ta hög trycken och spola staketet så får vi se hur det blir när all mossa och skit är borta för nu är det inte snyggt alls. Det måste rätas upp också med tanke på att de har kört in i det när de har skottat gården vi bor på i vintras. Under tiden det målades kom flera grannar och sa hur fint det blev och att de blev avundsjuka det tyckte jag var roligt att höra. Fick en och annan inbjudan att komma till dem och forsätta ;)
 
När man köper hus finns det ALLTID något att göra. Och det kommer ta många år innan man är helt nöjd tror jag. Men det kommer ALDRIG bli klart. Det kommer alltid va något projekt i verk. Nu ska jag ta mig en dusch sen vet jag faktiskt inte vad jag ska hitta på idag. Har lite kraft i kroppen så något kanske man kan påbörja.
Ha en bra dag och trevlig helg alla <3
 
 
 

mysigt värre

Idag när älsklingen kom hem så gjorde vi klart ett nytt projekt som blev kanon. Bilder på det kommer i morgon. Efter att ha gjort det så tog vi och åkte till max och köpte mat som vi sen tog med ut till landet. Vi satte oss i solen och njöt av maten. Efter det gick vi ner till vattnet och badade och sen la jag mig i älsklingens knä och så låg vi en stund och lyssnade på vågorna och njöt av sista solen. Mysigt värre...nu mys sen sova har varit en lång dag idag.

Japp Adolfsson blev arg

Idag var mötet på vc som jag skrev om tidigare. Jag gick dit med en positiv intställning men ändå med strits yxan i topp då jag ville få en ordentlig förklaring på det som varit och det jag har bevis på. Mötet börjar med att de berättar att de har inte de omfattande resuser som krävs för att hjälpa mig då min sjukdom är så extrem. Så nu ska jag bli flyttad till en annan enhet där det finns allt från läkare till arbetsterapeut. Är skeptisk men försöker hålla huvudet högt och tro att det kommer bli bättre än det som varit på rörelse och hälsa. De kan ju knappast anklaga mig för att inte försöka med tanke på att jag gått till mmr trots min uppfattning om deras verksamhet. Kommer jag rekommendera dem till någon? Nej verkligen inte!
När jag höjde rösten då jag inte tolererar skit snack så blev det tyst. Lite svårt att bortförklara inspelningar samt papper där det står precis motsattsen till det de sitter och säger. Nu är det bara att vänta och se hur det kommer bli med den enheten. Jag kommer fortsätta hos min sjukgymnast tills det kommer igång med det nya då jag inte vill ha ett mellanrum så att försäkringskassan klagar på det.
När jag kom hem idag fick jag också remiss för minnes utredningen. Undrar vad den kommer visa och det är lite läskigt samtidigt som jag vill veta hur mycket det har påverkats.
 
Om 1,5 timme slutar min älskling men han kommer bara hem och vänder för han ska gå och klippa sig. Men sen blir det mys resterande av kvällen. Nu ska jag bara slappa i soffan för är trött i kroppen.
 
Vad gör ni denna soliga dag?

Viktigt möte eller?

Idag ska jag på ett möte med min läkare,samordnaren på vc,högsta chef på rörelse och hälsa samt min förra arbetsteraput. Jag och min läkare har ingen aning om varför de vill ha mötet då jag har avslutat mitt samarbete med arbetsteraputen men det känns som om de inte kan acceptera det. Men nu får jag ju tillfälle att ifrågasätta arbetsteraputen så det heter duga då jag har begärt ut mina journaler samt logg listan från min journal och hon har begått många fel och det blir nog bra då hon ska sitta där och förklara sig inför oss alla varför hon har gjort något som kan vara anmälningsbart! I morse när jag vakna var jag precis död. Trodde inte att ögonen skulle kunna hålla sig öppna men jag lyckades hålla mig vaken. Och så fick jag ju vara vid medvetandet när jag min älskling sa hej då på morgonen vilket jag inte är annars. Kommer knappt ihåg ibland att han har sagt hej då. Och då kan han ha pussat och kramat på mig massor men jag har inte vaknat alls.
 
Fick höra på håll att det pratas om att jag och johan tjaffsar.. Hmm snacka om att försöka hitta fel som inte finns. Jag och min sambo har bråkat två gånger under snart 3 år. Och tjaffsar gör vi inte över huvdtaget då ingen av oss anser att det är menningsfullt. Men så roligt att höra på håll hur frustrerade människor är så att de börjar gripa efter hö strån. Jag vet att det är ofattbart att vi inte bråkar men vi har båda haft förhållanden där bråk var vardagsmat och ingen av oss ville ha det igen och därför har vi det inte. Avundsjukan lyser starkt.Och sa vi inte att har någon har problem med mig så ta det med mig istället?
 
Ha en bra dag alla nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen göra mig i ordning för att åka iväg. Kanske borde äta lite frukost med ;)

bra dag

Idag har varit en kanon dag. Kroppen har varit mindre jävlig vilket gör att jag får lite styrka att göra något vilket gör hela min dag. Jag och älsklingen åkte till ikano i dag och åt vilket var trevligt..
Nu mys sen sova för i morgon är det viktigt möte! Natti natti

Gifta sig

Jag har aldrig varit helt frälst med tanken på att gifta sig. Men man har ju alltid haft den där drömmen om hur det ska gå till om en man skulle fria hur allt skulle se ut m,m. (tror det ligger i vårat dna tjejer) Men samtidigt har jag aldrig tänkt mig själv som gift. Men mer och mer har tanken på att gifta sig växt på mig. Många gifter sig trots att den riktiga kärleken inte finns där utan bara för att de ska vilket jag personligen tycker är helt fel anledning. Jag tycker man ska gifta sig om man verkligen tror långt in i hjärtat att man ska spendera livet tillsammans. Inte något man gör för att lappa ihop ett förhållande som är på väg att ta slut. Finns de som tvingar på sina partners barn,förlovning samt giftemål bara för att lappa ihop ett förhållande och vad är sannolikheten för att de ska hålla?

Jag ser ju likadant på förlovning inget man bara gör för att sen kunna göra ogjort.
Nu kanske jag borde ta något att äta är ett par timmar sen jag åt frukost.

Trött

Idag har varit en bra dag om man ser till kroppen också! Visst jag är trött känner mig som en zombie som går runt om dagarna. Idag har inget vettigt hänt alls utan det har varit en lugn och skön dag som till stor del har spenderats i soffan. När älsklingen kom hem så satte vi oss ute på gräset och pratade om dagen och lite smått och gott. Alltid mysigt med såna stunder tillsammans och man ska verkligen ta vara på varje minut tillsammans.
Huvudet dunkar så jag tror det kommer sprängas men snart blir det att krypa i säng och somna gott,
Ha en trevlig kväll!

Så Underbart gjort

såg nyss att en underbar människa hade taggat mig i ett inlägg och klickade och såg detta. Du är bara för underbar vännen<3 önskar dig all lycka och framgång i livet <3
 
 
 
 
 

No return .....

 

no return

Jag har ALDRIG påstått att jag skulle va bättre än andra snarare motsattsen med tanke på att jag blottar min själ om mitt liv jag levt innan jag träffade min sambo. Men de senaste månaderna har folk kommenterat min blogg anonymt med kommentarer som de tror ska skada mig på något sätt för att de tror jag försöker skada andra. Men det har inte bitit på mig, Jag står för varje liten bokstav i denna blogg och jag ångrar inget av det jag har skrivit här i.
Jag tänker igenom varje inlägg innan jag publicerar det och jag skulle aldrig dra tillbaka det jag har skrivit. Jag förstår att offentlig förnedring är jobbigt men vad kan jag säga mer än att du kanske skulle ha tänkt till en gång till innan du gav dig på mig? Att vissa handlingar får allvarliga konsekvenser?
Jag har genom åren utsatts för väldigt mycket elakheter och jag har förlåtit dem idag med tanke på att det var inte så stora saker trots allt.
Men den dagen jag fick veta att jag bar Noah så förädrades jag! Nu handlade det inte längre om mig enbart som männikor kunde ge sig på utan också mitt barn. Jag svor mig själv att jag alltid skulle försvara mitt barn in i det sista andetaget jag tar. Och även om vår älskade Noah inte är hos oss så finns det fortfarande dom som kan säga saker om min son. Och det är dit jag vill komma med dagens inlägg. Jag kan förlåta mycket men går du över den linjen att förnedra eller prata på fel sätt om min son då har du spikat igen dig egna kista för så ser jag dig borta med vinden! Mig kan ni attackera hur mycket ni vill jag kan ta det men pratar ni om mitt barn då är det bäst att ni spänner fast er för då ska jag ge er en resa ni sent glömmer. Att sjunka så pass lågt att man pratar om Noah visar enbart hur sjuk i huvudet personen må vara och en sån människa skulle jag inte vilja ha i mitt liv. Och jag skiter fullständigt i om det är stundens hetta eller varför man sa saker om honom det är en oskriven regel att man pratar inte om min son!
 
Pratar ni om min son så är ni borta med vinden
Och ett förlåt kommer aldrig räcka!
 
 
 

Att bete sig illa framför barn

Att skrika du är ful och peka finger när ens barn är närvarande känns extremt moget. Förklara det på ett fint sätt för barnen! Att utsätta sina barn för saker som är helt onödigt bara för att man inte själv är mogen är så sjukt idiotiskt så det är patetiskt. Jag får skit för att jag skriver här hur underbara de är och att jag älskar dem men tänk till en gång till när ni går på mig för det var inte jag utan någon annan som gjorde bort sig totalt och detta så att barnen såg det och hörde det! Och så är ni på mig att jag skriver att jag bryr mig om dem! Patetiska hela bunten!

Texten talar för sig själv

 

3 timmars sömn

Igår hade vi en underbar dag och allt var kanon förutom en sak! min kropp! Jag fick linda mitt knä och till slut var jag sittande då jag hade så fruktansvärt ont. Men när nattens timmar smög fram så fick jag ännu ondare och har legat vaken fram till kl 5 i morse med ständig smärta i kroppen och vad jag än gjorde så gjorde det ont.Jag gick ner och la mig på soffan så att jag inte skulle väcka älsklingen då han jobbar idag. ligga 5 minuter upp och gå 3 minuter sitta 5 minuter och så börja om igen. Fy bubblan säger jag bara!!
 
 
Men nu har jag och prinsarna ätit frukost och sen ska vi på äventyr så detta kommer bli en seg dag men fantastisk <3
 
Tillsammans är vi oslagbara<3
 
 

what Can i say?!!

Många tar mig för att va en o kunnig ungdom och jag måste säga det är helt okej.Många år var jag en i systemet som bollades omkring och då fick jag se olika familjeförhållanden och jag lärde mig av dem. Jag hade stora öron när jag var liten;)vilket idag har varit till min fördel. Människors beteende har alltid varit ett stort intresse för mig. Idag kallade en människa mig för hora,fitta,slyna och det sista var" jag är glad att du fick missfall dina jävla fitta" vad kan jag säga? Men vi kan inte rå för en annan människas idioti. Allt vi kan göra är att luta oss tillbaka och låta de människorna inse konsekvenserna av sitt handlande!
Nu ska jag krypa intill min älskling och somna gott! I morgon är det bara jag och prinsarna hemma<3 då ska vi på äventyr<3

hipp hipp hurra

Idag gick vi upp skapligt vilket var skönt då vi har hunnit med massor under dagen. Efter frukost tog vi en sväng till Ö&B och där hittade jag två stycken dynor till framsidan. Det var halva priset vilket kändes helt okej ;)
Barnen köpte var sin båt för sina spar pengar vilket gjorde deras dag men när vi var på maxi och de insåg att de kunde köpa mer saker så blev de ju inte mindre glada:P Jonathan köpte en stor radiostyrd motorbåt för 300:- och bemo köpte ett bil sett. Så då var de överglada och exalterade att komma hem och kolla de sakerna. Efter att vi handla så har det städats och klippts gräs samt ätit för om ca 1 timme får vi främmat som ska fira Bemo.
På tal om honom så såg vi att hela hans fot var svullen igår och idag blivit ännu värre men jag ringde 1177 och prata med dem och det finns inget att göra då det är enbart en lokal svullnad vilket inte innebär en allergisk reaktion. Men vi har köpte allergi medicin som han får så får vi se om det dämpar sig i morgon eller om jag får åka med honom till vc.
Nu ska jag slappa lite inna allt folk kommer. Hoppas ni alla har en underbar söndag.
 

ups fick en ide =)

Jag och mina ideer. Idag så ville jag göra något men hade inte riktigt ork att göra något på samma gång. Men gick runt hemma och kom fram till att tvättstugan inte blivit klar. Den har målats en gång tidigare men det behövdes en gång till och sedan fick jag iden att måla skåpen också =)
 
Såhär såg det ut när vi flytta in.  
 
      Sen blev den såhär  
 
 idag blev det såhär
 
Som ni ser så var tvättstugan gul från början. Och hade ett stort torkskåp som var otroligt fult. Jag började med att måla väggarna grå och kände mig rätt nöjd med det lilla då det gjorde det till en helt annan tvättstuga. Med tiden så kom torkmaskinen och då försvann ännu mera gult. Men en sak återstod och det var hyllorna och skåpen som var gula. Så idag målades alla väggar, tak listen samt alla skåp. Ser så himla mycket bättre ut och då ska det dit bänk skivan istället för tvättstället och över torktumlarn (den som sitter i brunt ska bort) och det ska upp fler skåp samt läggas golv där inne. Så inte klart än men det blir bättre och bättre för varje gång.
 
Idag åka pojkarna och handla godis och när sötnosarna kom hem så hade min älskling köpt en bukett blommer! Han brukar göra det ibland och jag blir lika glad för varje gång. Kommer en bild på dem! De luktar fantastiskt!
 
 
Nu ska jag mysa med min familj till lite piff och puff räddningspatrullen, Underbar film som en annan sett 100000 gånger när man var liten.
Trevlig kväll

 

dagens Visdomsord

"Vad spelar det för roll om du vinner hela världen men förlorar dig själv?"

Dags för bilder =)

jag har ju skrivit innan semestern eller om det var under semester att vi skulle renovera liiiiite hemma ;)
 
Före ---->efter
 
Här i köket så har det bytts fläckt,bänk skiva och kaklet. Dock är det inte klart än de vita luckorna ska bord och det ska dit ek luckor,
 
Före------>Efter
Där det är blått vid ytterdörren ska det målas vitt. Men ytterdörren och fönstren har fått sig en omgång
 
 
Före----->Efter
Fönster och insidan på altan har blivit målade vita
 
Före----->Efter
 
Utsidan på altanen har blivit blå vit som huset istället för brunt som var poppis på 80-talet =) Där det ser väldigt äckligt ut med alla lera och grejer där ska det bli trall som kommer gå till hörnet på huset och framför altanen så det blir som ett sol däck. Och barnens pool ska också kunna stå där hela sommaren.För nu har vi behövt tömma den och flytta den då den förstör gräsmattan. Det ska läggas golv i köket och hallen också med tiden. Men allt har sin tid. Och vi har hunnit med massor under älsklingens semester. Och vi är riktigt nöjda med resutalten.
 
Gjorde naglarna igår med.Var ett tag sen nu igen men ibland finner jag styrkan igen att sitta med små pillet :P
 
Nu ska jag avsluta mitt kaffe och se om jag kan hitta in i duschen. Ha en trevlig dag alla!
Idag kommer våra solstrålar hem också så bli massa mys idag<3
 
 
 
 

Läkarbesök

Idag hade jag en tid med min ängel till läkare. Och det var lika motiverande och stöttande som alltid. Hon lyssnade på mina höfter,knän och axlar då jag har fuktansvärt ont i dem och det känns som om det är lösa benbitar i dem. Och hennes reaktion på ljuden som kom ifrån dessa delar var inte speciellt positiv. Det kan vara förslitnings skador vilket man brukar få efter 40 år arbetande om inte mer. Men det blir en remiss till röntgen för att kolla hur det står till. Sen har hon begärt en second opinion från där jag går idag men eftersom de inte sköter sitt arbete så tar vi en annan väg och det ska också göras en utredning på mitt minne då det har blivit drabbat pga av min värk. Min läkare är en ängel från ovan och jag önskar det fanns fler om henne som verkligen värnar och bryr sig om sina patienter. Hon gick igenom allt på min innan jag fick min diagnos och om det är minsta lilla så är det bara att lyfta telefonen så får jag en tid med henne och vi löser de problem som finns tillsammans. Känns underbart att ha henne vid min sida. Vi har ett stort möte nästa veckan att tampas med tillsammans med det kommer gå kanon! Snart kommer mina älsklingar hem och då blir det film mys i soffan!! troligtvis är de ensamna med mig hela dagen i morgon då johan jobbar och vi tycker det är onödigt att de ska va på fritids och dagis en dag. Så i morgon massa mys och eventuellt lite bakande. Nu en kopp kaffe och värma upp kroppen igen efter dagens resa till tannefors.
Trevlig kväll alla <3

En underbar kvinna! Stark och helt enastående

Jag satt nyss och läste dagens nyheter. Jag blev så rörd av den texten jag läste. Detta är en kvinna som överlevde efter att ha blivit skjuten 4 gånger av terroristen i Norge. Jag läser hennes text hur hon gömde sig men blev skjuten i magen. Hon sprang mot vattnat och blev skjuten igen igen och igen. Hon säger till gärningsmannen ”Var så snäll och skjut inte mer. Jag vill inte dö” Denna kvinna har upplevt ett hemskt trauma och fortsätter sitt liv trots sin hemska upplevelse. Hon säger att efter att hon blev skjuten första gången så försvann all rädsla. Och i rättegången log hon mot gärningsmannen och hennes tanke var "haha du kunde inte döda mig" och du är patetisk"
 
All heder och omtanke till denna fantastiska kvinna.
Vill ni läsa denna artikel så finns den här!
 
 
http://www.aftonbladet.se/nyheter/terrordadetinorge/article15137252.ab

Saknaden och tankarna

Om 17 dagar var våran älskade son Noah beräknad att komma till oss. Men som de flesta vet så blev det ju inte så. Jag satt nyss och kollade på bilder som jag tog under tiden jag var gravid. Man kan se lyckan i mina ögon och hur hela jag skiner. Jag hade ingen dröm graviditet utan 4 kilo gick jag ner och spydde upp allt jag åt. Trotts det så var gjorde tanken på att jag bar vår son mig så lycklig. Man kan aldrig säga att saker kommer gå vägen vad det än gäller i livet. Men det vi upplevde var en känslomässig berg och dalbana. Jag fick blödningar redan i v 6. Vi gick på kontroll varje vecka. Och en dag kom det en stor klump och jag var säker på att det var missfall. Men på nästa kontroll visade det sig ett hjärta som slog, Men tyvärr fick vi hemska nyheter på rul i v 18+. Och i v 21 så födde jag Noah. Lite bilder från tiden jag var gravid
 
          V 8                       V10                    V15                         V21
 
 
 
 
Igår var vi och tände ljus för vår son och stod där i varandras famnar och tänkte på vår son<3

bilologiskt eller adopterat eller bara en familjemedlem Hypotes/sanning

En hypotes!
 
Du säger till dina bonus barn-ni och pappa är mina älsklingar
En av pojkarna svarar- Nej vi är inte dina för du har inte fött oss
Du svarar då-Jag behöver inte ha fött er och burit er i 9 månader bara föra att älska er. Jag kommer alltid älska er som om ni vore mina. Vill ni inte att jag säger att ni är mina så kan jag sluta?
En av pojkarna svarar-Du får kalla oss dina för jag älskar dig<3
Du frågar en av pojkarna- Är det någon som har sagt att jag inte får det eller har du hört det?
 
Svaret på den sista frågan kan variera så därför lämnar jag det öppet. Jag har varit med om en sån situation. Och mitt svar jag fick gjorde mig arg och väldigt ledsen.Jag förklarade för pojken också varför denna person kan ha sagt så och frågade hur han kände i det som var. Jag har aldrig kört över mina bonus barns vilja och kommer aldrig göra det. Barn ska va barn brukar man säga. Men vissa ger ändå dessa stackars små liven tankar och funderingar kring saker som var normalt men tack vare en liten mening så rasar deras värld och de blir vilsna i det som en gång var deras fotfäste på jorden. Jag är inget mirakel men jag vet precis hur det är att va det vilsna barnet med massa vuxna (som betede sig som barn) som säger saker som de verkligen inte borde och göra saker som de inte borde.

Ett få tal har sagt du pratar om barnen som om det vore dina. Ja det gör jag för jag älskar dem som om de VORE mina. Och det har inte varit något annat än positivt att jag har gjort det då barnen ser mig som en trygghet. Jag har aldirg och kommer aldrig försöka ersätta någon. En fråga bara. När är det tillåtet att säga att vi är en familj utan att trampa fel hos någon? Var går gränsen från att leva mitt liv och börja leva på ett sätt för någon annan säger det?
 
Men alla ni föräldrar som har en ny människa i era barns liv som lever tillsammans med dem. Va väldigt försiktig med vad ni säger om den personen för detta kan slå tillbaka på er själva. Och ni ska vara väldigt medvetna om att barn är lojala men det övervinner inte deras längtan över att få må bra och få veta sanningen. I detta hem kör vi inget annat än sanningen.
Hur är det med alla som adopterar eller som har fosterbarn? Är alla på dem om att det inte är deras barn eller att de inte är en familj för att de inte fött dem? Nej jag skulle inte tro det. Jag vet en specifik person som ville att en man skulle adoptera ett av personens barn. Hade han då fått skit om han sagt mitt barn om denna? Nej verkligen inte men jag o gud jag är verkligen hemsk ;)
Jag som är 22 år (vilket sticker många i ögonen) och har en underbar relation till mina bonusbarn är väldigt attraktiv och måste svart målas. Men barnen har blivit äldre och skapar egna tankar. Något mer som jag tänkt på angående detta. Då jag och Johan kommer skaffa barn hur ska vi göra då tycker ni som anser att jag inte får säga mina,våra familj. Ska vi då säga att nej det är inte våra barn utan pojkarna är hans och tjejen är min(om det skulle va en tjej)? Hur tror ni att detta skulle få barnen att känna? Utanför? Inte lika viktiga?
Ni kan sitta och döma mitt sätt att älska dessa pojkar och hur jag skyddar dem och hur mycket jag gör för dem. Men om ni verkligen tänker efter så är det ni som vill dem illa och inte jag! Jag är med på deras aktiviteter de väljer,jag hämtar och lämnar på skolan,jag leker med dem,myser med dem och bekräftar dem för de underbara pojkar som de är och jag lyssnar på dem och deras tankar. Men det ni vill att jag ska göra är att inte bry mig,älska dem men verkligen inte visa det,och inte bekräfta dem för dem de är. Med alla mina ord och handlingar visar jag pojkarna hur mycket de betyder och vilka värderingar vi tycker de ska ha som vuxna. Med mina ord och mina handlingar ger jag dem den trygghet som de behöver. Varför tror ni annars de kommer till mig? Varför tror du de säger att de älskar mig? varför tror du att de blir ledsna om jag inte följer med dem? Varför tror du de söker min närhet varje dag? Varför tror du att de blir överlyckliga när jag hämtar dem?
 
Sätt dig ner och ta en riktig funderare innan du dömer mig och mitt liv. Och får jag veta något som inte är sanning så kommer jag rätta till den och se till att saningen berättas. Jag kommer leva mitt liv precis som jag har gjort. Och bara för att vissa känner sig hotade så ger det dem inte rätt att lägga tunga saker på barns axlar!
 
Så nu ska jag ha en trevlig dag vilket jag antar att vissa av er också kommer ha!
 
 

Äventyren fortsätter

I morse hade jag pojkarna själv. Vi mös i soffan och barnen lekte med de saker som Bemo fick igår i födelsedagspresenter. Han sa flera gånger under går dagen pappa och Ann jag blev jätte lycklig av de presenterna jag fick. Så söt!! Men som sagt i morse hade jag dem själv och vi hade en väldigt mysig morgon. Pojkarna var extremt förväntans fulla och laddade inför dagens äventyr trots att de inte har en susning om vad de ska göra. Vi åt frukost och jag fråga dem vad de trodde de skulle få göra. Det var så mysigt och höra och se hur de satt och tänkte vad dagen hade att erbjuda. Efter frukosten smörjde jag in dem med sol skydd ifall solen bestämmer sig för att titta fram sen borsta vi tänderna och tog på oss. Väl klara så kom Micke och Lena och pojkarna var så glada.
Vi packade in allt i bilen som jag och älsklingen packade till dem igår, Benjamin frågade mig om jag skulle följa med och när jag sa nej så blev han lite ledsen. Men jag kramade dem och gjorde släng pussar och vinka dem hej då.
Nu sitter två förväntas fulla pojkar utan någon vetskap om att de ska till High Chaparall!!!!
Tror att denna dagen kommer ge dem mycket glädje!
 
Ha en bra dag alla läsare (=
 
 

hem,besök,

Var ett bra tag sen jag skrev något. Varför jag inte har skrivit på ett tag? har inte haft någon ork eller energi att skriva och då lämnar jag det hellre tomt än att bara skriva för skrivandets skull.
 
Det har varit några underbara veckor. Först hade vi ju barnen hemma i två veckor och vi var överallt och ingenstans. Massor med aktiviteter och bus. Och sen har det bara varit jag och älsklingen i två veckor. Dessa två veckor som vi har varit ensama har vi gjort en kryssning till helsingfors annars har vi inte gjort några aktiviteter. Men vårt hem har där emot fått sig en omgång. Det har målats hur mycket som helst. Och detta har målats/gjorts
*Altanen ut-in sida
*Alla fönster på utsidan på nedervåningen
'*Ytterdörren
*Det har kaklats i köket
 
Så nu har hemmet fått sig sitt lyft. Det återstår en hel del som ska göras men allt kan inte hinnas på en gång. Och jag med min kropp behöver vila och kan inte göra dessa saker så pass länge som det tar. Men min älskling han är duktig på att använda rollern =)
 
I lördags var min bror och hans tjej här. Såg verkligen fram emot att de skulle komma och vi hade en super trevlig kväll. Jag och Linda utklassa pojkarna hela tiden vilket inte var helt dumt =) Blev en sen kväll med skratt och glädje. Hoppas de kan komma snart igen.
 
Idag började min älskling jobba igen. Känns tomt och konstigt hemma. Först 4 personer i hemmet i två veckor sen 2 personer i två veckor och nu bara lilla jag!!
Men idag kommer våra änglar äntligen hem också<3 Dock blir det en hel del äventyr för dem denna vecka också!! Sommarlov ska man alltid kunna minnas med ett leende och det tror jag verkligen att de gör. Jag har massor med paket jag måste slå in idag också till lilla Bemo som har fyllt 5 år. Vi har ju inte sett honom på två veckor men idag så ska han få alla och tror han kommer bli glad!
 
Jag skrev mitt sista inlägg tror jag om lagar,bortförklaringar m,m?
Nu är det ju så att jag för många år sen aldrig skulle ha stått upp för mig själv och min familj men idag är jag annorlunda. Jag går genom eld och vatten för min familj. Och det kommer bli rättegång och jag har 6 A4 med bevis gent emot den person det gäller. Så nu är det bara vänta och se vad som händer med tiden. Men vi kommer kämpa tills slutet och rättvisa ska skipas!!
 


rättegångar,lagar och bortförklaringa

För 5 år sen så bytte jag en volvo 850 mot en saab. Dock var min bil högre i värde så jag gav budet att jag skulle ha 5000 i mellan. Dessa 5000 skulle finnas på mitt konto den 25 samma månad. Och detta skrev jag ett kontrakt på där jag också tog med våra id kort. Med detta papper har jag kunnat driva ett ärende mot denna person. Om jag inte hade skrivit detta kontrakt och tagit med hans id kort på kontraktet så hade han kommit undan med att inte ge mig mina 5000. Idag är han skyldig mig ca 15 000. För varje dag som går så ökar hans skuld till mig med en daglig ränta. Det kostar mig ca 1200 om året för att driva detta ärende mot honom. Dessa 1200 som jag betalar läggs på hans skuld så den dagen han har minsta inkomst så kommer pengarna till mig. Om man ska driva en rättslig proces så ska man ha kunskap om det man håller på mig. Denna kille ångrar nog bittert att han försökte blåsa mig för nu kommer kronofogden med jämna mellanrum och knackar på hans dörr och värderar allt han har.
Det var också en kille som försökte få mig att betala en konstnad på 8000 men ytterligare en gång så hade jag kunskapen och inte han så i slutändan så skrevs hela skulden på 8000 kr på honom och inget på mig. Detta var då en statlig enhet som skullde skriva denna på mig då han uppget att pengarna kom till mitt konto men icke sa nicke. Jag hade bevis på att han hade fått dem till sig samt att han hade arbetat under tiden så allt låg på honom och inte på mig!
 
Ska man göra en rättslig proces så ska man vara väldigt medveten om vad man gör! Det kostar en hel del att gå upp i rättegång vilket inte alla har pengar till. Nu mera så är det så att i vissa mål så får den som förlorar betala den andras kostnader också! Detta innebär att en rättegång kan alltså utan problem gå på runt 100 000. Du ska ha tillgång till en advokat detta kostar pengar för att de ens ska kolla på ditt ärende och se om de kan hjälpa dig.
Jag må va ung men det betyder inte att jag inte har kunskap om saker som du inte har en aning om. Olika lagar är något som jag är väldigt intresserad av och läser väldigt mycket om. Det finns punkter som vissa inte tror de bryter mot men ojojoj vad de gör saker som kan få livet att få en helt annan vändning! Så om du är klok tänk en gång till innan du gör något för om rätt person tar en ordentlig titt så kan du ha begått fler brott och skadliga handlingar än vad du själv vet om men i en sån process funkar inte bortförklaringar utan fakta!
 
Nu är det dags för lite frukost tror jag. Min mage kurrar galet så kanske är ett tecken på att den vill ha något?
Haen bra dag alla!

blir så fint så

Idag har det hänt grejer här hemma. Sån stor förändring så det är sjukt och fler ska der bli. Älsklingen har riva kaklet i köket idag med..åååå längtar galet tills vårt kök är klart!! Och nu vilket dag som så kommer det nya kaklet upp och sen ska det dit nya luckor. Kommer komma bilder på det sen lovar ;)
Mera mys nu!! Trevlig kväll!!

det är inte svårare en så


lungt

Idag har det varit en slapp dag. Har fruktansvärt ont i kroppen speciellt i ett knä,en höft och en vad. Och självklart allt på samma ben. Men jag har haft mina sexiga stödstrumpor på mig och lindat ena vaden med ett bandage. Men värken vill inte ge med sig =s
Vi pratade om vilket kön vi hoppas vår nästa bebis blir idag. Både jag och Johans mamma hoppas på en tjej. Men vi kom också fram till att då skulle vi bli shopping galna båda två :)
Men jag blir glad för vad det en blir men en tjej vore roligt.
Nu ska jag fortsätta vila min trötta kropp och mysa med mitt hjärta<3 trevlig kväll

aj som f******n

Ja värken är näst intill olidlig. Men nu har frukost intagits och nu ska vi iväg en sväng till Johans mamma!! Ha en bra dag!!

var tacksam

Jag har inte haft en lätt uppväxt. Min mamma blev mördad och jag flyttade till min moster och hennes man. När jag var 12 år fick jag veta att de jag bodde hos inte var mina föräldrar utan min moster och hennes man. Jag flyttade då till ett faniljehem i berg slussar i Linköping. Jag trivdes kanon men efter ett år så tog smekmånaden slut och problemen kom som ett brev på posten. En dag stod jag inte ut längre utan pratade med min systers faniljehem och vi bestämde att de skulle föra över pengar till mig så jag kunde ta bussen till gränna. Där bodde jag cs 1 år med sen kom. anklagelserna,låsta dörrar och bråk. Denna gång blev det ett HVB hem (behandlingshem). Efter 2,5 år fick jag egen lägenhet och träffade strax efter det en kille som jag sedan levde ett destruktivt liv med i 3 år. När det tog slut träffade jag snart den man jag idag lever med. Livet tog en helt annan vändning. Jag började skapa min framtid skrev in mig på utbildning som undersköterska och plugga sten hårt. Fick jobb och tänkte för mig själv att jag gjorde verkligen det jag alltid velat. Men sen hände något jag aldrig kunde tänka mig. Jag började få värk i kroppen men visa det inte för någon. Minnet börja svika och darrningar i ben och armar kom. När Johan såg att allt jag kunde när jag kom hem var att sova så börja han fråga hur jag mådde. Mitt standard svar var "bra men trött" till slut beordrade han mig att gå till läkaren. I augusti förra året fick jag min diagnos och blev sjukskriven i 1 år. I november visade ett gravtest plus och vi började prata om hur min kropp skulle klara en graviditet och ett spädbarn. Vi bestämde oss att skaffa barnet men på rul fick vi veta att vår älskade son var så pass sjuk att han aldrig skulle överlevt. Så den 26 mars 2012 födde jag våran son Noah. Den 25 maj spreds han på en minneslund som vi valt.
Ser ni den röda tråden av ständig smärta på ert eller annat sätt från jag var 12 till idag då jag är 22! 10 år av ständig hopp och förtvivlan. Men jag står fortfarande stark och kämpar vidare så när du sitter och beklagar dig över skit saker tänk en gång till och va tacksamt för det du har!!

grattis älskade ängel

Idag fyller våran minsta prins 5 år! När jag träffade honom för första gången hade han fyllt två. I tre år har han funnits i mitt liv och han har blivit som min egna. Älskar honom som om han vore min. Åren går alldeles för fort. När änglarna kommer hem igen ska det firas ordentligt för lilla Benjamin. Så grattis vår älskade lilla Benjamin på din 5 års dag<3

slapp dag

Idag har vi bara slappat i soffan. Kroppen är mer trasig än hel och då finns det inget annat än vila på schemat. Älsklingen har satt upp en ny lampa i köket vilket blev kanon. På kvällen kom Johans mamma och Micke. Vi har pratat om ombyggnaderna som ska göras. Vi får se när der drar igång. Längtar till allt är klart! Men allt har sin tid!

Nu mera slapp i soffan trevlig kväll

borta bra men hemma bäst

I torsdags vid 1 tiden så åkte vi bussen till Stockholm. I Stockholm gick vi sedan på båten som vi skulle åka med. Det var en super fin båt som vi nu skulle bo på i 3 dagar. På kvällen första dagen så åt vi buffe. Super god mat och vi ska inte tala om dessererna. En fullt bord med tårtor och kakor. Helt fantastiskt. Våran hytt var ut mot promenaden på båten vilket var super trevligt att kunna se folket på kvällarna. På lördagen vid frukosten så anlände vi till Helsingfors. Vi spenderade dagen där med att kolla marknaderna och butiker. Väldigt trevlig stad. Kan verkligen tänka mig att åka dit igen men då att man kollar lite mer på kyrkor m,m. Johans pappa fyllde så vi firade honom igår natt med skumpa och våran present vilket var en D&G klocka. Han blev super glad. Idag när vi kom till rececentrum så kom Johans mamma och hämta oss. Det var underbart att komma hem. Jag gick och la mig direkt för hade så sjukt ont i kroppen. Somnade på en gång...vakna till av en fruktansvärd smärta i vaden och jag skrek rakt ut. Min kropp är mer än trasig nu. Men har ju en underbar man som satt och strykte mig över kroppen så jag somna om igen. Sov säkert 6 timmar. Men nu har jag och älsklingen duscha och ligger och myser i soffan. Nej nu ska jag mysa mera med älsklingen. Se om det kommer bilder från resan i morgon. Trevlig kväll alla

En dag på landet

Idag efter att vi hade avnjutit en frukost på altanen så åkte vi ut till landet för att njuta av ytterligare en dag i solen. Vid kom ut till landet strax innan 12. Vi drog då fram varsin solsäng och varsin bok (båda älskar att läsa). Sen låg vi där i solen pratade,läste,myste tittade på varandra och log av den fina syn vi såg <3
Vi tog också ett dopp i roxen så första doppet taget för i år. Var inte så varmt 21 grader men det svalkade skönt efter att ha legat i den stek heta solen. Jag solade också lite topp less. Himla skönt och slippa de där hårda banden som bara är i vägen och ger fula vita ränder!
Nu på kvällen så har vi käkat grillat. Vi bjöd över Johans bror och hans tjej Fia men det var bara Linus som kom då Fia fått förhinder. Vi kastade lite dart och sedan åt vi det vi tillagat. Underbart med grillat!!
Johans mamma tittade förbi en sväng också och tog en kopp kaffe. Vi 22 tiden gick dem och då tog vi en dusch och nu sitter vi här i soffan trötta och sletna. Men i morgon så drar vi iväg på en 40 timmars kryssning till helsingfors. Ska blli skönt att komma iväg lite. Men vi har inte tid med mer än 40 timmar för vi har massor som ska göras hemma.
 
Att göra hemma
*Riva kakel i köket
*sätta upp nytt kakel
*Byta köks luckor
*Måla fönster utsidan
*Måla altanen
*lägga trall
*Måla gavel på huset m,m
 
Så finns att göra här hemma och Johan har bara 1,5 vecka semester kvar så nästa vecka ska det göras en hel del! Men det kommer nog gå kanon det med. För dessa veckor tillsammans med min familj har varit mer än underbara de har varit helt otroliga. Jag ler jag är LYCKLIG och jag bara njuter av dagarna. Min värk den hänger över mig som en ständig plåga men älsklingen hjälper mig så pass mycket och är så sjukt underbar att jag svävar på moln. Idag "fick" vi prata med våra underbara pojkar också vilket var höjd punkten på dagen. Underbart att höra deras röster känns bra i våra hjärtan då. Älsklingen lovade pojkarna då de frågade innan de åkte om han kunde ringa så självklart ringer vi dem. Och det lär bli fler gånger under den tiden de är ifrån oss <3
 
Nu ska jag stänga ner denna burk och njuta av min man. Och jag hoppas att ni också haft en underbar dag i detta otroliga väder!

 
Älskar denna bild på mig och mitt livs kärlek <3

Himnabadet

Idag vakna vi vid halv tio tiden. Det var strålande väder så vi satte oss på altanen och drack vårt morgon kaffe. Efter inte så lång stund bestämde vi oss för att åka till himnabadet i linghem och spendera dagen där. Men innan vi åkte så åt vi en underbar frukost på altanen vilket är underbart att kunna göra!! All mat tycker jag smakar bättre om man äter den ute ;)
Vid halv 1 var vi på himna badet och slåg upp våra sol stolar,filt och böcker. Det var precis lagom med folk. Och på den sidan av poolen som vi la oss på så låg folk lite mer ifrån varandra vilket var skönt. Vi ville ju umgås med varandra inte med andra konstiga människor :P
Vi sa nästan i kör att det ända som saknades var våra sötnosar. Självklart vart det super bra väder dagen efter de åkte. Men de har ju sommar lov 4 veckor till så det ska nog hinnas med massa bad för deras del med!
Det blev två dopp i poolen för att svalka sig under dagen vilket var sååå skönt! Men framåt 5 tiden fick jag sprängande huvudvärk och vi bestämde oss för att åka hemmåt. När vi kom hem så kastade vi lite pil innan vi tog en sväng till Johans bror och kolla hur långt de har kommit med sitt radhus.Tror de kommer få det super fint när det är klart!!
Nu sitter jag ytterligare en gång på altanen men denna gång och tittar på min underbara man som står och grillar. Vi har inte ätit på hela dagen så vi kände att det var dags för en ordentlig grill!!
 
Bjuder på en fin bild på mig och mitt livs kärlek ifrån himna idag <3
 

BESKED

Fick världens underbaraste besked idag!! Idag ler vi jag och min älskling!! Framtiden ser vääääldigt ljus ut <3

Tomt

Usch det var jobbigt att krama barnen hej då! Jonathan han är så känslig och ville kramas och kom flera gånger innan hans mamma kom och ville mysa och prata. Nej känns inte alls bra utan deras lyckliga skratt! Men snart är de här igen och då fortsätter vi där vi slutade!! <3

hemma dag

Idag har vi bara varit hemma och myst med våra pojkar då de åker idag. De var jätte ledsena igår:( men idag har vi haft mys i sängen dock längre än vi brukar :) åt mysig frukost och sen bara myst hela dagen!!

dagens aktivitet och en liiiten hypotes

idag har vi varit på fenomenmagasinet. Det är riktigt vettigt där för barnen får veta hur saker och ting fungerar! barnen är som svampar när man förklarar för dem hur saker byggs och sen hur detta göra att tex hjulen på bilen rör sig samtidigt. För er som inte är från linköping men bor i närheten och kan ta en tripp med sina barn så tycker jag verkligen att ni ska besöka dena trevliga byggnad fylld med expriment :) jag lägger en länk nedanför så ni kan kika in och kolla vad de har att erbjuda!
http://fenomenmagasinet.se/
 
 
Nu en liten hypotes då det var vääääldigt längesen jag skrev någon så kände att det var dags igen :)
 
Din sambo får ett sms där det står
-jag kan komma om du ser till att din sambo går hem ifrån och håller sig borta när jag är där?
 

Detta är något som skulle kunna hända kanske vid en skillsmässa och någon av dem träffat någon ny.(men lite onormalt efter mer än 2,5 år skilda). Personligen skulle jag asgarva åt detta förslag om det kom ;)
Att en person som inte tillhör den nya familjen kan ens för en mille sekund tro att detta ska ske får mig att skratta!! I våran familj är det vi 5 (självklart Noah inräknad:)) som räknas ingen annan. Min sambo sa igår att vissa saker i ens liv är bara tragiska kapitell. Han nämde ett stort sådant!! Ett annat seminarium svaret "puss puss" där visar det bara på hur omogen personen ifråga är! eller att de vet att det som nyss sas stämde väldigt bra och man har svårt att ta sanningen. Jag menar jag har vettigare samtal med våran fyra åring:)
Att säga att man kan se sina fel och brister och gärna vill förändra sig låter väldigt bra men ord kan vem som som säga det är hur ens handlingar sedan görs vid ett upprepande problem som visar om man verkligen är villig att ändra sig. Detta hörde jag många gånger under tiden jag var tonåring. Jag sa hela tiden ja men jag ska ändra mig men sedan gjorde man exakt likadant vid nästa problem. Idag vet jag bättre och jag lever tillsammans med min underbara man och mina bonusbarn. Jag tog mig upp ur skiten och blev vuxen! Vissa människor lär sig aldrig att ändra på sig men lär sig att prata för sig (tror dem). En person som är väldigt bra beetende vetare kan se detta väldigt tydligt på dessa personer och ser att det ända de gör är att prata men ingen förändring i deras handlingar. Jag levde ihop med en sån person som trodde att bara man sa rätt saker så kan man lura vem som. Ja kanske i vissa avseenden men inte när det sedan kommer till handlingar. Då jag levde med en sån i 3 år så har man lärt sig en del tro mig men tänkte jag ska läsa en bok som min sambo har som handlar om människans beteende och hur man läser av människor!! Väldigt intressant!!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag göra mig i ordning för vi ska till svärmor ikväll och äta lite och prata strunt. I morgon åker barnen varken vi eller dem vill att de åker. Försöker peppa dem så de ska vilja åka men icke!!! Tycker inte om att se dem ledsena men ändring kommer det bli någon gång. Förhoppningsvis snart!!
 
                                                      Ha en trevlig söndag kväll önskar denna familj <3