Ann har lekt

Japp därför min blogg ser ut som den gör. Jag hade lite övertid idag och tänkte ge mig på det och se om jag kunde lära mig något vilket jag verkligen har gjort bland annat jag har rört något som jag inte har en aning om vad och vad man ska göra åt det så ha tålamod =)


en liten vändning

För ett tag sen så plågades jag verkligen av illamående. Så fort jag vakna så mådde jag illa och detta satt i hela dagen. Jag fick utskrivet lergigan på kvinnokliniken mot illamåendet. Dessa tabletter kunde jag ta tre gånger om dagen men jag har tagit dem en gång en halvtimme innan jag ska äta och det har fungerat bra. Trots att hon sa att jag kan ta dem fler gånger så undviker jag att göra det då jag aldrig har tyckt om tabletter. Men nu till vändningen jag mår inte illa på morgonen länger utan snarare vid 12 tiden och tills kvällen. Så lite bättre har det blivit. Dock får jag inte i mig det jag borde på en dag. Idag har jag lyckats få i mig två mackor på morgonen. Och troligtvis kommer jag få i mig något sallads liknadnde ikväll. Varm mat tilltalar mig inte alls. Igår åt vi mat från max. Johans hamburgare dränkt i dressing och ost var inget jag ville smaka på över huvudtaget. Jag var väldigt nöjd med min kalla sallad. Känns lite som en väckarklocka för mig. Innan jag blev gravid åt jag allt onyttigt och inte med måtta. Nu vill jag inte ens lukta på det. hoppas den biten håller i sig för jag saknar inte all frossa av onyttigheter.


Tog nya bilder på magen igår. Jag har ju en liten nojja att jag ska bli fet och tro att det är magen som växer av bebisen. Men mitt underbara hjärta sa till mig idag. Hur ska det vara möjligt när du inte äter några onyttigheter alls? här kommer en bild med två magbilder som faktiskt visar att magen har VUXIT!!!


Jag har beställt något bebis relaterat

Ja idag har jag faktisk beställt något som har med bebisen i magen att göra. Jag trodde inte att jag skulle vilja göra det än på länge då jag är väldigt negativt inställd till att bebisen kommer hålla sig kvar. Men jag är medlem på en sida som heter Bebisvärlden. Och idag fick jag mejl ifrån dem att jag kunde bli medlem på en annan sida och få ett välkommspaket som innefattade dessa saker!



*Boken om dig själv (en bok att skriva allt från graviditeten-släkt-första tänder m,m
*
En liten prins det är en liten greppvänlig kartongbok med enkel text och fina illustrationer
*
Ett härligt mjukt hjärta i velour som bl.a. kan hänga i vagnen
*
Handboken Lek & lär tillsammans är en handbok i 4-färg för föräldrar – fylld av lekar, tips och idéer. Antal sidor: 128. Format: 26,5 x 20,0 cm

Allt detta för en summa av 0 kronor. Kände att jag kunde beställa det när det egentligen har ett värde på 674:-

Tänkte jag skulle vara duktig att skriva ner allt från början till slut angående graviditeten så ska inhandla en kalender sen också som jag kan skriva några rader i varje kväll innan jag lägger mig. Även om det bara är ord som glad,illamående,spänd i magen,orolig,fundersam. Så vissar det ändå hur jag hade det genom graviditeten. Nu ska jag fort sätta kolla runt lite på nätet och jag lämnar länkarna nedan ifall ni vill ta er en titt på dessa sidor

http://www.goboken.se
http://www.babyvarlden.se/

åå vad mysigt

Ja idag har jag suttit och tittar på gravid magar. Det ser så mysigt ut. Tror jag också kommer tycka det till en början dock inte hela vägen till förlossning ;) Men samtidigt vetskapen om att ens lilla barn ligger där inne och växer är ju super mysigt. Jag hoppas verkligen att man ser knotten ordentligt på ultraljudet sen. Är dock jätte skrämmande samtidigt men vad är inte den bästa julklappen om inte det här som jag och min älskade har skapat?

Nej nu ska jag fortsätta mysa med min lilla familj här hemma.

har en profil

Jag har skaffat mig en profil på familjeliv för de dom vill kolla in så heter jag Pixel3 där.

Är ni beredda på att se min mage hur den ser ut idag?

Blev riktigt full i skratt när jag såg bilderna haha


Ser ni utbuktningen på magen? den har jag haft hela livet ingen aning varför kanske sitter någon fett klump just där :P


Japp brisningar på höfterna har jag så hoppas på att ej fler kommer =(

Snacka om päronformad ;)

Så nu har ni fått en liten förhandstitt på min mage. Intressant va? Ska bli roligt att se skillnaden senare sen när den börjar växa =)

magbild

Ja jag har ju sagt att jag ska ta kort på min mage som den är nu och sen följa hur den växer! Min älskade kom igår och bad mig fota magen idag med för lite före bilder. Så efter att jag har lämnat Jonathan i skolan så ska magen fotas. Lite ironi att jag har gått ner i vikt ca 2 kilo sen jag blev gravid så vem vet kanske når mitt mål på 58 kilo innan magen börjar växa =) dock betvivlar jag det då det är JUL.. vilket innebär julbord. Jag älskar inte hela men om man säger såhär julskinka och prinskorvar är en stark favorit hos mig och sen lite rödbetssallad till det...Nej nu ska jag inte prata bort från ämnet men som sagt lägger upp bilder senare sen på magen. Ha en bra torsdag

illamående och spy

ja illamående det har jag haft sen 4 veckan ungefär. Det har varit jätte besvärligt och det har tagit på mig. Jag var ju inne då på en kontroll för ett par veckor sedan och fick då tabletter mot illamåendet. Men eftersom jag verkligen trodde jag hade fått missfall så hämtade jag inte ut dem. Men nu har jag ätit dem i över en vecka och det har fungerat bra fram tills i helgen då spydde jag första gången. Och idag har jag mått riktigt dåligt. Känt mig svag och ont i kroppen Försökte äta två mackor efter att jag sovit 1,5 timme på förmiddagen men det slutade med att jag slängde mackorna för det växte i munnen. Nu på kvällen gjorde vi lite mat jag tog min tablett så jag skulle kunna äta men efter en potion som var mindre än till ett barn så börja det växa i munnen och jag sprang till slut upp och upp kom det med. Så idag har jag fått i mig två små glas juice och en banan. Fortsätter detta måste jag söka för det för jag har verkligen ingen ork i kroppen och det är så mycket jag skulle vilja göra klä grannen med barn/karl baka pepparkakor och göra pepparkakshuset. Men fortsätter detta så blir jag åskådare i soffan =( Inte riktigt min stil älskar att delta och göra saker med min familj så detta är verkligen tråkigt men jag ser fram emot julafton nyår och de hög som kommer fram över. Jag ska börja ta ett kort på magen så att alla kan följa hur den utvecklas till en etta med kokvrå för min bebis =) Hoppas ni som läser börjar lämna fler kommentarer då jag verkligen uppskattar era åsikter och frågor. Hoppas ni alla får en trevlig kväll och om ni inte tittar in mer innan jul så God Jul alla läsare.

Ont

Ja jag har ont i nedre delen av magen kanske är så i dessa första veckor när saker och ting växer så det knakar och ska fästas på rätt ställen för att stanna kvar ;)
Men oron finns ju där ständigt hackande med tanke på det som hände för en vecka sen. Men det ska gå bra det här har vi bestämt. Ska bli roligt att se villa reaktioner man får när vi berättar för alla efter första ultraljudet. Men tanke på att det har varit strul så vill vi vänta tills första ultraljudet och då kan vi ju också visa ultraljuds bilden. Ååå så mysigt ler när jag tänker på det. Något mindre roligt är det ständiga dofterna som inte är behagliga som dyker upp överallt. Men får se det som ett framsteg ;) idag har jag haft svårt att få i mig mat men barnmorskan sa att det är ingen fara så länge jag dricker 1 liter vatten om dagen. Tänkte det när hon sa det att det är ju inga problem men det är det haha nej nu ska jag fortsätta kolla lite tv innan jag ska krypa i säng och hoppas på en kramp fri natt igen. Hoppas ni alla har en mysig lördags kväll!


Tidningar

Jag har pratat om att prenumerera på en tidning. Och jag har köpte tre stycken styckvis nu senaste tiden av tidningen "Jag är gravid" en väldigt bra tidning enligt mig själv. All fakta angående om en graviditet finns och jag känner mig mer och mer kunnig ju mer jag läser. Jag ser fram emot nästa tidning så fort jag har avslutat en. Så den tidningen kommer jag nog att prenumerera på efter att första risk zonen är över. Den 18 januari ska jag på inskrivning och den 24 januari ska jag på mitt första ultraljud och få se den lilla underbara varelsen som jag och min älskade gemensamt har skapat av ren kärlek till varandra. Barnet har varit planerat från första stund så jag kan säga helt ärligt att det är en "kärleksbarn". Låter kanske löjligt men det tycker jag det är när båda vill ha barnet. Nu ska jag kolla runt i lite mamma bloggar och läsa om andras erfarenheter kring deras första tid i graviditeten. Hoppas ni alla har en underbar fredag kväll.


Glad

Idag sprudlar jag av glädje! För varje dag illmåendet (som jag hatar) finns kvar så är jag gravid och mitt barn växer. Det har varit några känslomässiga veckor men snart kommer allt lugna ner sig och enbart längtan finnas. Jag är idag i vecka 6+6 så i morgon går jag in i vecka 7! Dess veckor har gått super fort och jag tror ju inte resterande lär gå saktare! Men nu ska jag städa lite här hemma och gå och drömma mig bort till när magen växer och min bebis kommer till oss. Älskar min underbara familj min pojkar gör mitt liv underbart <3


bearbetar

ja jag tror jag ligger lite i bearbetar det som har hänt den senaste tiden. Först fick jag chocken att jag var gravid och efter att den hade lagt sig och jag började acceptera att jag verkligen skulle bli mamma så kom blödningen och allt vände och jag blev helt inställd på att det var borta och igår tillbaka till att jag är gravid och allt har vuxit som det ska. Jag är rädd att hamna tillbaka på besvikelsen så jag är inte fullt ut glad och lycklig. Låter det fel?
För mig är det realistiskt tänkande för att jag inte ska gå in i väggen totalt. Jag var ledsen den dagen blödnigen kom. Jag var ett levande kaos. Men sen försvann ledsamheten och jag blev tom. Jag acceptera att det var borta. Att den lyckan jag hade börjat känna var borta. Men nu ser jag positivt på det men jag har också kvar lite negativ inställning ifall det går åt skogen så jag inte går totalt in i väggen. Men jag kommer vara glad och jag kommer tänka positivt. Och när jag har gått 12-13 veckor så kommer jag beställa en premuration på en mamma tiden men tills dess blir det enstaka tidningar då jag inte vill ha ständig påminelse ifall det inte går vägen. Just nu är jag i vecka 6+4 så det är lika lång tid som jag har gått kvar innan den första oron kan släppa. Men detta säger jag till alla av egen erfarenhet!
BLI INTE RÄDDA VID EN BLÖDNING MED KLUMPAR JAG HADE BLÖDNINGAR SOM SÅG UT SOM EN SÄCK MEN MITT BARN MÅR BARA BRA!!


Chock

Idag var jag på kvinnoklinken för att bekräfta att mitt missfall som jag fick förra onsdagen hade fullbordats och allt hade kommit ut. Men istället fick jag veta att jag fortfarande är gravid! Och jag är nu i vecka 6+3 så från total förtvivlan till fullständig glädje. Jag förstor först inte vad hon sa men sen så visa hon hjärtat och det slog hårt och fort. Så jag är fortfarande gravid och det har vuxit bra sen sist. Jag är nu överlycklig men det finns fortfarande en risk för missfall med tanke på att jag blödde men just nu tänker jag positivt och hoppas på att min bebis kommer att få möjligheten att växa sig stark där inne och att jag kommer få se min älskade på ultraljud sen =)

Undrar

Sitter här i förtvivlans namn och funderar på hur du hade sett ut. Vem du hade blivit. Tjej eller kille. Första gången jag skulle ha fått hålla dig mot mitt bröst och berätta att jag älska dig och att du har varit saknad. Berätta för dig vilken lycka du gav mig när jag fick veta att din liv växte inom mig och att jag kände mig hedrad att få bära dig och ge dig liv. Jag har velat bli mamma sen jag var ugn och saknaden har inte minskat under åren som har gått utan snarare blivit starkare. Och nu är saknaden vänts och blivit förtvivlan. Sorgen har blivit hat. Lyckan har blivit tårar. Och planerna har blivit en mardröm. Jag hann bara vänja mig vid att jag skulle få barn så försvann du. Du var älskad även om du inte hann växa och se världen. Och du kommer förbli saknad. Jag har misst ett barn innan din och även det barnet finns kvar i mitt hjärta varje dag. Du kommer inte heller försvinna från mitt hjärta bara för att du försvann från min kropp. Låter det konstigt att jag bär de med mig som inte ens kommit till världen? Men för mig var de mina barn. De hade fått hjärta och allt med ett hjärta har jag svårt att inte se ett band till.  Du hade blivit fantastisk. Du hade blivit vacker. Du hade blivit en syskon till de andra barnen som vi idag har (inte mina men ändå mina i mitt hjärta) Du hade gett mig lycka. Du hade gett mig den den lättaste uppgiften en människa kan få att älska sitt barn. Men du vilar nu och jag kommer bära dig med mig så länge jag lever. Och den dagen om den dagen kommer att jag får barn så kommer ni andra två att finnas med mig i mina tankar <3
Nu ska jag gå ut till min familj och försöka hålla god min under maten innan jag kryper upp och gömmer mig så att barnen slipper se min sorg det är något jag aldrig skulle låta dem se. Jag skulle aldrig kunan förklara för dem varför jag är ledsen. Benjamin kom idag hem med ett hjärta till mig som han gjort på dagis till mig bet mig hårt i tungan för att inte börja gråta!! Älskar er mina pojkar <3


hat sorg och förtvivlan

Inatt hade jag såna fruktansvärda magkramper igen. Jag vakna av dem och somnade i utmattningen av dem. Men denna gången var jag INTE rädd. Jag vakna sen på morgonen och gick iväg med jonathan till skolan. Väl hemma igen så fick jag fruktansvärt ont i magen men på ett annat sätt. Jag kände igen smärtan men kunde inte minnas från vart. Nu flera timmar senare minns jag EXAKT.
Jag satt i soffan och ställde mig upp för att hämta något i köket och kände hur det rann. Jag sprang in på toan och det kom blod. Jag blev så rädd att jag fick svårt att andas. Jag hade ställt in mig då på att barnet var dött. Hade en tid idag på kvinnokliniken på koll då de ville se så det växte på rätt ställe och att mina hormoner i kroppen hade ökat. Jag åkte dit med inställningen att det kommer vara borta. Väl inne så kollar vi på vaginalt ultraljud på ett hjärta som slår så fint. Jag kände hopp glädje och sorg. Hon säger då att mitt blodprov jag tog förra veckan låg på 2000 något hade stigit till 26000.. Så mina hormoner hade ökat bra. Och allt såg jätte bra ut på ultraljudet dock var blödningen oro väckande. Hon kunde inte säga om det var på väg till ett missfall. Så jag gick där ifrån med blandade känslor. Men jag såg sedan positivt att det kanske bara var en blödning som inte var antydan till något negativt. Jag åkte hem la mig och sov. Och när jag vakna och ställde mig upp så kände jag hur det rann ur mig. Sprang in till toan och det kommer en Stor Koka. Blev ledsen dröjde inte länge så kom det en ännu större denna kände jag igen när jag såg den! Nu är mitt barn som jag längtade så efter borta. Det dog i mig idag. Jag kunde inte få det att klara sig i mig. Så nu sitter jag här helt förtvivlad i sorg. Varje droppe som kommer är mitt barn som jag idag såg hjärtat på. Varje droppe är som en kniv i mitt hjärta. Jag hade en vilja en önskan ett hopp om att denna gången skulle gå bra. Men jag klarade det inte. Och jag vet att jag hade inte kunnat göra saker annorlunda men i denna stund beklagar jag mig själv och mitt barn som hade fått ett hjärta som slog är nu dött!!!
Jag vet inte hur jag ska hantera detta. Det gör så ont i mitt hjärta och jag vill bara skrika men det kommer inte göra någon skillnad mitt barn dog! Varför fick jag se att den hade ett hjärta varför fick jag hopp om att jag skulle klara detta? Ingen kan få mig att tycka detta är positivt jag är arg och förstörd!


Även om du inte fick chansen att att se denna stora värld så kommer du ALLTID ha en plats i mitt hjärta. Och jag hade välkommnat dig med hela mitt hjärta om jag hade fått chansen. Och förlåt mig att jag inte klara av att bära dig<3

Det har varit svårt

De senaste tre dagarna har varit hemska. Har mått illa och haft någon konstig känsla i magen som jag inte kan beskriva. Att inte kunna äta gör att kroppen blir seg tröttheten är påträngande. I fredags fick jag enbart i mig lite yoggi lördags tre knäcke mackor. Så hela dagen igår sov jag från och till. Det var frustrerande att inte orka hålla sig vaken och varje gång jag vakna så mådde jag illa. Nu på morgonen har jag varit pigg men mått fruktansvärt illa. Har precis fått i mig liiite macka. Illamåendet är fruktansvärt jobbigt och jag hoppas det ger med sig snart då jag blir väldigt nedstämd när jag inte kan göra det jag vill. Idag ska jag köpa såna där åksjuke armband som finns med en kula på insidan av armbandet som ska trycka på en viss tigger punkt för att motverka illamåendet. Kanske är psykiskt att det funkar men just nu är jag beredd att pröva allt för att slippa illamåendet.
Idag firar jag och mitt hjärta våran två års dag dock blir det enbart hemma med tanke på att jag mår dåligt. Men mysigt som tusan har vi det här i soffan. Allt jag behöver är min älsklings närhet så känns allt mycket bättre.