Hypotetiskt

Mina hypotetiska sätt skapar tydligen irritation hos vissa. Dagens ämna består av dagis/6 års. Jag har en syn på det hela och andra har inte alls samma. Det finns en anledning till att barn är på dagis och skola. Min spontana tanke är ju självklart utveckling och visst tusan är det så. Satt nyss och läste på angående ämnet och det visar sig att jag inte är ute och cyklar.

Dagis på verkarn på barnen:

*Bättre språk kunskaper
*Lära sig att intrigera i grupper
*Lära sig att socialisera sig
*Lära sig att vänta på sin tur
*Ta hänsyn
*kompromissa
*utvecklar ofta sin läsförmåga långt före skolstarten (på dagis)
*Får ett kompis nät

Detta är några få punkter som dagis hjälper barnen med i sin utveckling. Och framför allt stimulansen ett barn behöver. De behöver de timmars lek och stoj som det är på ett dagis. Du kan aldrig stimulera barnen lika mycket hemma som de kan på ett dagis. Och som vi många inte har så har de den pedagogiska utbildningen till att utveckla våra barn. Jag har en tjej kompis som nyligen examinerades till förskole lärare. Och som sagt det är inte så att de bara tar någon från gatan utan utbildning krävs undra varför? Jo kanske för att barnen ska få med sig något av att vara på dagis!!!

Trots att man skriver ren fakta så förstår inte vissa. Utan nej så är det inte m,m Vad tusan ska krävas för att vissa ska få upp ögonen och inse sanningen? Vad ska krävas för att ett barn ska få sin röst hörd? om någon  säger något är det tydligen för att skada barnen. Men personer kan inte ta en diskution med mig men där emot prata skit bakom min rygg då personen vet att jag inte närvarar för att personen inte kan stå för det öga mot öga. Fy tusan så löjligt och detta är en äldre människa. Men att miss unna dem fritids aktiviter och nöjen det är helt okej tydligen för det är inte livsviktigt.

Detta har gått till en så löjlig situation så det är dags att ta till ordentliga åtgärder för detta är det mest patetiska jag har varit med om! jag blir arg men det finns andra som far illa och det finns vissa som inte bryr sig ett skit!
Och nu är det tamme *** nog!!!


that day reality hits you
it will be too late







Jag jobbar som förskollärare och det finns inget som heter dagis längre. Vi har en läroplan att gå efter och lyder under skollagen. Man får inte heller anställa någon utan förskollärarexamen på fast tjänst.

Jag har läst i 4 år för att lära mig hur barn fungerar och hur man agerar pedagoiskt. Jag har läst om barns inlärning i både språk, matematisk utveckling osv. Vi lägger grunden för barnens livslånga lärande, vi ger dem upplevelser varje dag och framförallt så lär de sig precis de saker du punktar upp, och lite till :-)

De lär sig i samspel med andra barn och utbildad personal och det kan man inte ge dem någon annanstans.

Även fritidsintressen är viktiga för barn där de får känna gemenskap och tillhörighet med andra.



Du har kloka tankar, stå på dig!

Kram Jenny

2012-04-25 | 17:45:55

Tack så mycket Jenny! Visste inte att du var förskollärare! Vad skönt att höra att mina tankar är rätt.



Jag står på mig för barnens skull <3

Kram

2012-04-25 | 18:45:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback